Ak prekonávať paniku pred tretím pôrodom?
Ahojte, nemá niekto skúsenosť s tretím pôrodom po 2 veľkých deťoch - 5260g a 57cm a 4340 g a 53 cm? V piatok rodím a chytá ma strašná panika... Ďakujem vám 😉
@hederamonstera teraz by malo byť menšie. Cca 3600g. Zaujíma ma, či by mohol byť pôrod rýchlejší
@katkai76 je velka pravdepodobnost, ze bude
@hederamonstera kiežby to tak bolo. Lebo chytá ma taká panika ako nikdy...
Ja som mala prvy akutnou sekciou. Ten bol najmensi. Tak bola dcera 3600/52 to bolo ok. Tak syn 3900/54 a to sa mi zdalo tiez uplne fajn. Asi aj tym ze bol tazsi isiel rychlo von.
A teraz posledna mala 3350/50. To tiez uz okej.
Tak, ten nastrih záleží aj od toho, ako vie žena tlačiť. Pretože, ženy často kričia ale netlačia. Takže, treba sa naozaj na to sústrediť a počúvať svoje telo. U mňa bol každý pôrod jednoduchší a rýchlejší
@katkai76 tak ja som tretie rodila 45 min., vypustili mi vodu, z 3 cm som bola hned na 6 cm a potom to slo ani som tlacit nemusela, skor zadrziavat, aby stihol doktor pribehnut. Vyvolavali mi kvoli tlaku v 39 tyzdni. Aj stvrte v 38 tyzdni, to bolo dlhsie, ale tiez v pohode. Najdlhsie som rodila druhe dieta. Paradox. Najvacsie bolo to tretie. Ale teda ja som mala take skor mensie deti a som mala, len 152 cm mam, takze na mna aj tie 3 kilove boli dost.

@katkai76 na meraniach ti co hovorili? Tak mate take geny, asi obidvaja s partnerom ste velki nie?