icon

Ak prekonávať paniku pred tretím pôrodom?

katkai76
3. jún 2024

Ahojte, nemá niekto skúsenosť s tretím pôrodom po 2 veľkých deťoch - 5260g a 57cm a 4340 g a 53 cm? V piatok rodím a chytá ma strašná panika... Ďakujem vám 😉

hederamonstera
3. jún 2024

@katkai76 na meraniach ti co hovorili? Tak mate take geny, asi obidvaja s partnerom ste velki nie?

katkai76
autor
3. jún 2024

@hederamonstera teraz by malo byť menšie. Cca 3600g. Zaujíma ma, či by mohol byť pôrod rýchlejší

hederamonstera
3. jún 2024

@katkai76 je velka pravdepodobnost, ze bude

katkai76
autor
3. jún 2024

@hederamonstera kiežby to tak bolo. Lebo chytá ma taká panika ako nikdy...

maryetta
3. jún 2024

Ja som mala prvy akutnou sekciou. Ten bol najmensi. Tak bola dcera 3600/52 to bolo ok. Tak syn 3900/54 a to sa mi zdalo tiez uplne fajn. Asi aj tym ze bol tazsi isiel rychlo von.
A teraz posledna mala 3350/50. To tiez uz okej.

katkai76
autor
3. jún 2024

@maryetta lekári vravia, že prvý razí cestu a ostatné už idú rýchlejšie... Ostatné pôrody si mala rýchle? A lepšie? Ja som mala pri druhom príšerné kontrakcie, nechápem,ako som to mohla prežiť... Oba som mala vyvolavané a predpokladá sa, že bude aj tretie

svetlonos
3. jún 2024

@katkai76
mne v pondelok povedali 53 cm a 2900gramov, tak som sa tesila 😀. V utorok som rodila a maly mal 3780g 😁 Ale porod bol lepší ako pri prvom, ten mal 3470g a sili ma hodinu. Po druhom ani 5 minut.
Držím vám palce nech máš dobrý porod.

katkai76
autor
3. jún 2024

@svetlonos no mňa po prvom šili hodinu pod ópiom... Pri druhom som nemala ani nástrih ani ma nešili. Mne môj dr povedal, že druhý bude väčší ako prvý a to som sa dostala do takých stavov, keď som si predstavila, čo by ma zase čakalo...

hipuska
3. jún 2024

Tak, ten nastrih záleží aj od toho, ako vie žena tlačiť. Pretože, ženy často kričia ale netlačia. Takže, treba sa naozaj na to sústrediť a počúvať svoje telo. U mňa bol každý pôrod jednoduchší a rýchlejší

katkai76
autor
3. jún 2024

@hipuska išlo skôr o to, že malého ťahali zvonom,preto ten nástrih... Ale je pravda aj s tým tlačením. Najlepšie je, keď už cítiš tie kontrakcie, čo ťa nútia tlačiť. To už bol druhý vonku na 3 zatlačenia... Len dopracovať sa k nim 🫣

maryetta
3. jún 2024

@katkai76 ja som mal vsetky vyvolavane. Prve co islo prirodzene od prvej bolesti 6 hodin.
A posledne dva porody do 3 hodin. Pri poslednom bolest ozaj iba poslednu pol hodku max.

katkai76
autor
3. jún 2024

@maryetta to si ma strašne potešila 😊 Presne také komenty potrebujem 😁 A mala si tiež veľké deti?

katkai76
autor
3. jún 2024

@maryetta vyvolávali ti oxytocínom alebo prostaglandinom na krcok?

maryetta
3. jún 2024

@katkai76 hore 17:20 tam napisane velkosti deti. A vyvolavane dole na krčok.

katkai76
autor
3. jún 2024

@maryetta prepáč,zabudla som 🫣 Dufam teda, že to aj my zvládneme

nevenka
3. jún 2024

@katkai76 tak ja som tretie rodila 45 min., vypustili mi vodu, z 3 cm som bola hned na 6 cm a potom to slo ani som tlacit nemusela, skor zadrziavat, aby stihol doktor pribehnut. Vyvolavali mi kvoli tlaku v 39 tyzdni. Aj stvrte v 38 tyzdni, to bolo dlhsie, ale tiez v pohode. Najdlhsie som rodila druhe dieta. Paradox. Najvacsie bolo to tretie. Ale teda ja som mala take skor mensie deti a som mala, len 152 cm mam, takze na mna aj tie 3 kilove boli dost.

katkai76
autor
3. jún 2024

@nevenka tak vravis,ze treti bol v pohode? Strasne sa bojim...

nevenka
3. jún 2024

@katkai76 u mna ano a vyvolavany tyzden pred terminom...

katkai76
autor
3. jún 2024

@nevenka v piatok mam narodeniny a maju mi vyvolavat porod,tak dufam,ze okrem najkrajsieho daru na svete dostanem aj krasny a rychly pridavok 🥳