Je prvý pôrod a tretí ťažký?

21. sep 2023

Ahojte mamičky, dnes mi jedna staršia žena povedala že prvý a tretí pôrod je veľmi ťažký to fakt?? Teraz čakám tretie bábätko a bojím sa . Prvý pôrod hrozný vyvolavany, druhý pôrod v pohode rýchly bolesti viac znesiteľne. A teraz sa strašne bojím, viac žien mi povedalo že tretí malý dosť ťažký .

hederamonstera
21. sep 2023

Tak ja ti poviem, ze treti porod je uplna malina. Teraz si vyber ktorej uveris ;)

svetlonos
21. sep 2023

Uz sa s nikym o poride nebav, kazdeho stopni ked bude chciet zdielat svoju katastrofu. Ty sa nastav v hlave, ze budes mat fajn porod nez ohladu na poradie.

veronikaszabova
21. sep 2023

Prvy super (prirodzene 4.5hod),druhy hroza (10.5 hod kontrakcie, nakoniec sekcia), treti super (planovana sekcia)

autor
21. sep 2023

@hederamonstera to si ma potešila 🙂

autor
21. sep 2023

@svetlonos To áno , radcej sa budem takým témam vyhýbať

nevenka
21. sep 2023

Ja som mala najdlhsi druhy. Treti bol vyvolavany s tym, ze mam vysoky tlak a dieta musi von v 39 tyzdni, bola som ale na 3 cm uz. Prisla som, praskli vodu a do 45 minut bol maly na svete. Stvrty porod bol znova vyvolavany, dokonca v 38 tt., tiez vysoky tlak a to som otvaranie citila take silne menstruacne krce, ale fest silne, ale dalo sa mi normalne komunikovat, predychavat, to mi tiekol aj oxytocin a az poslednych 15 minut bol des bes, dieta vyletelo zo mna ako raketa.
Takze co ja viem...Bala som sa tiez a hlavne toho vyvolavania, ale tak...u mna to dopadlo takto. Ja som pri tretom ani neverila, ze uz som porodila 😅🤣.

pralinka25
21. sep 2023

ja som to mala tak ze prvy hroza-hrozna. druhy rychlovka bez kriesenia a inych srand ktore som zazila pri prvom a treti bol tazky bolestivy neprijemny ale ja to pripisujem stresu a bloku ktory vo mne vyvolal doktor na prijme.
nemyslim si ze je to pravidlo. vobec sa na to neviaz. poznam zeny co tretie porodili uplne v pohode. hlavne bud v pohode. psychika robi brutalne vela uplne ze najviac ako som mala moznost zistit sama na sebe.
jedine co pravda je a je bolestivejsie je stahovanie maternice pri porode. to ma velmi prekvapilo a lekarky aj sestry mi to potvrdili. myslela som si ze som nejaka padavka alebo co ale povedali ze po kazdom dalsom porode to boli viac kym sa maternica zvinie.
neboj daj sa do pohody a verim ze to bude v poriadku. kazdy porod je jedinecny a vela zalezi od tvojho nastavenia.

autor
21. sep 2023

@nevenka Tak ako čítam každá žena má iný pôrod. Tak ako môže niekto povedať že tretí je ťažký a mám sa pripraviť.

mikadooo
21. sep 2023

Tak u mňa toto 100%né pravidlo neplatí 😉. Pani mala asi prvý a tretí pôrod ťažký, a ako kopec ľudí, pani si myslí, že nad jej osobnú skúsenosť niet. Plus bonus: to "najlepšie", čo môže spraviť tehotnej žene s tretím dieťaťom v bruchu, je poriadne ju vyplašiť 🙄. Pripomína mi to moju spolubývajúcu v nemocnici, ktorá nám kvetnato opisovala, ako pri cisaráku všetko cítila ale nemohli jej dať už anestézu, lebo ju už rezali. Mňa po tomto jej kvetnatom opise rezali na druhý deň. S psychikou mi to narobilo takú šarapatu, že sa sestra nevedela trafiť ihlou medzi stavce, tak som sa triasla.

zuz02
21. sep 2023

Ja som mala tretí najrýchlejší a aj najlepší. A aj po pôrode som bola rýchlo fit.

autor
21. sep 2023

@pralinka25 No ta maternica keď sa sťahuje tak to boli strašne. Viem že pri treťom bude ešte horšie ale dám si tabletku a prejide

janettdamian
21. sep 2023

Tak zrejme to bola hlavne jej osobná skúsenosť. Ale u mňa to tiež platilo. Mne vtedy hovorila pôrodníčka, že čo má odsledované z praxe, kde nie sú väčšie časové odstupy medzi pôrodmi sú ľahšie. Ale záleží na veľa okolnostiach, veľa robí aj to, že pôrody vyvolávajú, urýchlujú...

pralinka25
21. sep 2023

ja som to nevedela a uplne ma to sokovalo. ale dali mi aj sestricky same tabletku.

jaond19
21. sep 2023

U mna prvy celkom ok, druhy trauma, tretí najlepsí (hovorim ze za odmenu :D )

zuzkacik4
21. sep 2023

Prvy porod 9h - ale naozaj super, rada nan spominam...druhy 7h-no velmi narocny a treti 2,5h a akoze to, ze naozaj rodim, som citila asi poslednych 5 min, kym som musela este chvilku predychavat, aby som sa dootvarala ...inak dovtedy uplna pohodicka...v podstats ten treti bol naozaj taka "uplna malina"... vsetky tri som mala vyvolavane...

tatianamaria
21. sep 2023

Ja mám 5 detí a tretí pôrod bol pre mňa najľahší.

wayway
21. sep 2023

Nenechaj sa strasit… moj treti porod bol malina oproti prvym dvom 🙂.

autor
21. sep 2023

Ďakujem vám , cítim sa lepšie a už radcej sa budem takým tetkam vyhýbať.

martamasarova
21. sep 2023

Prvý 25 hod, druhý 2 hod, tretí hodina 🙂 drzim palce

kvadrinkaaa
21. sep 2023

Ja som rodila zatiaľ len raz, ale super. Kazdy ma strašil ako to boli, ze je to hrozné atd. Ano bolelo to, ale nie tak, ako som podla tých hrôzostrašných príbehov čakala 😀 od takých silnejších bolesti to trvalo tak 4 a pol hodiny ♥️ takze neplatí, ze prvy pôrod je najhorší.

stvura
22. sep 2023

Zhrnutie mojich troch: prvy cca 20 min, sla som zobudit lekara lebo som vedela ze rodim, maly nastrih a sitie...druhy asi 10min, viac som lezala na vzdychacke lebo nebola volna sala, bez nastrihu, bez sitia....treti desat minut aj s prichodom do nemocnicke, musela som sa ohlasit u lekara ze uz idem rodit - neverili, dali ma na pristroje a potom som uz bezala na salu, bez nastrihu, bez sitia...
Som ta stastna co nema-ma uplne minimalne kontrakcie, deti vsetky uplne optimalne 3kg...takze asi tak. Vzdy sa smiali ze ja mozem prist i 16 deti odrodit...Pre mna prvy porod bol "najhorsi", pri dvoch dalsich som mohla odkracat po porode zned z lozka a ficat...skutocne nic mi nebolo. Moj muz kedze bol scasti pri druhom a cely treti (prvy nestihol, lebo lekar urci porod na desiatu a ja som uz o pol siestej mala odrodene)

anjelicek26
22. sep 2023

Autorka kazdy porod je jedinecny... pretoze babatko inak lezi, je inak velke, pretoze si inak fyzicky a vekovo na tom, plus milion inych faktorov ako ulozenie pupocnej snury ci lekar pri porode, ktory ta manevruje....

Prvy porod bola rychla a strasne bolestiva zalezistost, druhy este rychlejsi, tam som na tu bolest ani nestihla mysliet a modlila sa, nech sa nenarodi v aute (narodil sa na lehatku na prijme), treti bola 18h katastrofa, lebo sa syn zamotal na dva krat okolo krku do pupocnej snury + mal pravy uzol...furt ho to tahalo nazad a vypadavalo mu srdiecko...dlho ho ozivovali, nic pekneho... stvrty porod bol zasa rychly, aj ked velmi bolestivy... aj ked ja a aj dcera sme skoncili na JIS... mala som masivne poporodne krvacanie...

Ok to hore necitaj, proste kazdy porod je iny, som v 13tom tyzdni a uz teraz mam v hlave kino, ake to bude tentoraz 😅 Ale rada by som aspon raz keby mi dali epi 🙄

maryetta
22. sep 2023

Kazdy porod je iny. Ja som mala prvy hrozny. Druhy lepsi. Treti ako z filmu 🙂

autor
22. sep 2023

@anjelicek26 No to popôrodné krvácanie mam aj ja . Prvý pôrod mi museli dávať krv do ruky , druhý pôrod tiež hneď infúziu na zastavenie krvi a teraz sa bojím .

ivangeline
22. sep 2023

Nie je.

nitka1157
22. sep 2023

Prvy bol najdlhsi.stredny rychlejsi a 3. Naj naj rychlejsi

mamatroch
22. sep 2023

1. porod 3,5 hod od prichodu na salu
2. porod 5 hod
3. porod 1,5 hod

Vsetky vyvolavane prasknutou vodou + oxytocin, pri poslednom aj Hamilton a dve infuzky oxytocinu (maly sa mal zle, musel rychlo von, ak by to neslo dost rychlo, boli lekari pripraveni na akutnu sekciu. Je uplne v poriadku, zivy aj za troch 😁).

Pri prvych dvoch som mala aj epi, pri poslednom som nechcela.

Pri poslednom ma uz ani nesili a pri druhom som mala len 4 stehy a 4 hod po porode v pohode sedela na posteli aj v tureckom sede 🤣

Fakt sa nestresuj, vela robi aj psychika, ja som pri prvom stresovala, nevedela, co ma caka (uz len citat o porode mi stacilo a ma mdloby obchadzali, mam totiz nizky prah bolesti a celkovo ju aj psychicky velmi zle znasam), pri druhom som uz vedela, co ma caka a bola pokojnejsia, stale si hovorila, ze vsetko je v poriadku, vsetko ide tak ako ma a dnes uz budem s mojim malym prekvapenim (nechceli sme vopred vediet pohlavie) a este ma aj lekar na druhy den pri vizite pochvalil, ze to bol velmi pekny porod...
A na treti som sa uz normalne tesila. A bola na seba nenormalne hrda, ze som to dala 3x a ten posledny bez epi mal na mna az terapeuticke ucinky a odvtedy sa citim tak naozaj zensky silna a paci sa mi ten pocit.

Zelam Ti tiez krasny a pokojny porod.

anjelicek26
22. sep 2023

Autorka ved uvidis...dolezite je porodnikovi povedat, co sa pototo minule porody, nech vedia, na co sa maju pripravit.. tiez som dostala transfuzie krvi a niekolko infuzii zeleza... prvych 5 dni som nebola schopna sa ani na malu ist pozriet fyzicky, proste to neslo... mlieko nabehlo na 6-ty den az... no proste spomienky na prd, verim, ze to teraz bude ine. Predsalen preslo par rokov odvtedy...

terry658
22. sep 2023

Tretí bol najlepší. Bude to blbosť. Starí ľudia veria takým poveram.

stvura
22. sep 2023

@anjelicek26 fakt? gratulujem a velmi ta obdivujem...ja uz by som i s tymi mojimi extra lahuckymi porodmi do toho nesla - uzivam si pohodu 15r, 13r (coskoro) a 11r...moja kamoska ma tiez 5deti a suprovo to zvladla (moje " mini-osobnosti" by ale nedala, to jej stacil jeden vikend s nimi 🙂)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre