icon

Aké čaje pomáhajú, aby som mala lepší pôrod?

bicigel
18. júl 2014

Ake čaje pomahaju pre lepši puorod

madono
18. júl 2014

puorod? pôrod?

luckymummy
18. júl 2014

Ostružina malinová 🙂

mirinka9
18. júl 2014

ostruzina malinova, ale pozor, odporucam ju davkovat pomaly od 2t pred porodom a postupne najpr 1xdo dna a potom 2x dna.

ukulela
18. júl 2014

kopírujem z webu:
Asi od 35. týždňa môže tehuľka začať popíjať čaj z listov ostružiny malinovej. Táto bylinka vplýva na svalstvo malej panvy. Pitie čaju z listov ostružiny malinovej sa odporúča tehotným ženám asi posledné štyri až šesť týždňov pred pôrodom pre rýchlejší a ľahší priebeh pôrodu.
Okrem ostružiny malinovej sa z podobných dôvodov odporúča aj odvar z alchemilky žltozelenej. Táto bylinka posilňuje maternicu a tým ju pripravuje na pôrod, ktorý by aj vďaka pitiu alchemilkového čaju mal byť menej bolestivý.
V neposlednom rade spomeňme aj ľanové semiačka, ktoré by tehuľka taktiež mala zaradiť do svojho jedálnička. V posledných týždňoch tehotenstva sa odporúča pripravovať si odvar z ľanových semiačok, ktorý je síce na pohľad nechutný (vznikne totiž slizovitá hmota), no podľa našich starých materí (ale aj pôrodných asistentiek) je tento odvar spôsobom, ako prispieť k ľahšiemu „vykĺznutiu“ dieťatka na svet.

... a off topic, ale sorry, že puorod 🙂🙂🙂

borkavan
18. júl 2014

čo s tým odvarom? ako ho pripraviť a potom ako ho dávkovať? myslím odvar z ľanového semena

maria.vinea
19. júl 2014

ziadna ostruzina ti nepomoze ani iny caj

vodnicka
19. júl 2014

No ja som zacala pit caj s ostruziny malinovej v 36 tt a 3 dni na to som porodila doma v spalni neplanovane a necakane zdrave dievcatko a porod.Super ziaden krik od lekara ci sestricky do posled.chvili som chodila po byte a asi 20 30 min.pred samot.vytlacenim som si lahla a naraz zo mna vysla plod.voda aj dcerka pripadala som si jak nejaka romka alebo jak niekedy zeny rodili na poli rychlo a bolest to bolo jak keby som mala menzes myslim tym bolest v krizoch a krce nic nove 😉

daniki
3. sep 2014

@vodnicka ty si rodila doma?