icon

Aké je to mať epidurálku?

18. júl 2022

Ahojte zaujíma ma aké to je mať epidural. Rodila som už 2x ale ani raz mi ho už nestihli pichnúť. Teraz budem rodit tretí krát a preto ma zaujíma teda ze ako to vlastne je s epiduralom. Žena po tom už vôbec necíti bolesti alebo ako? Pretože ak bude možnosť dať si ho tak by som si ho dala teda ak stihnem 😀.

Strana
z2
rakahaka
19. júl 2022

Ja som si dala oba razy.
1x porodnica trstena- tam maju x porodov denne, fakt du to makaci ti aristi. Pichli na prvykrat, epi zaslapala uzasne, citila som uz len stahy kedy som tlacila, zato sitie som citila dost.
2x ruzomberok, pichali mi ju asi na 3x, to bola strasna bolest. Epi nezaslapala ale ze vobec. Bolesti sa vystupnovali, porod zastal, dieta zostupene a hrozil cisar. Bola to sialena bolest. Ale nakoniec som porodila prirodzene. Velmi mi ta epi uskodila. Dopichavali mi stale ale bolo to horsie a horsie. Zato jedine co som necitila bolo sitie 🤷🏻‍♀️

amiaja
19. júl 2022

Ja som mala pred 12timi rokmi. Za mna super. Necitila som ziadnu bolest ale tlak som citila a poriadny takze som presne vedela kedy tlacit. Urcite super rozhodnutie, naco sa trapit ked nemusis.

jasminkaj
19. júl 2022

Super vecička 👍 Nobelovú cenu tomu kto vymyslel epidurál 😀
Obidva pôrody rýchle, viac-menej bezbolestné, krásne spomienky (a to mal syn 3,9 kg) ❤

alyn
19. júl 2022

Ano pomoze to aj pri siti.

autor
19. júl 2022

@rakahaka ja idem 3x už do Trstenej a tiež nemôžem nič zlé povedať, a to som malý prvý pôrod v 26tt a vďaka super zaobchádzaniu mam živé a úplne zdravé dieťa

martinusik91
19. júl 2022

Ja som mala pred 8 rokmi v Martine. Otvárala som sa len to akosi nepostupovalo, kontrakcie som mala a nič sa nedialo. Dali mi oxitocin a som myslela že odtrhnem tyčku na vani čo tam bola😂. Dala som si teda pichnúť. Prvá nezabrala tak mi napichavali znova. Druhú už napichli a na dve hodiny som zaspala😂. Zobudila som sa až keď prestala účinkovať na bolesti. Už mi potom nedali a dopichli keď bol malý vonku. Šitie som všetko cítila a zabrala až keď ma viezli na izbu. Sedela som ako frajerka na tom vozíku ale ráno som si už nesadla 😂. Za mňa keby som mala ísť rodiť znova tak si ju určite dám.

ada12345
19. júl 2022

Epidural ma zmysel pri dlhom a bolestivom porode. Napriklad po vyvolavacke, ked nahle pridu uz velmi silne kontrakcie pricom zena je otvorena na 1-3cm. Vtedy sa zena aj rychlejsie otvori.
Pri rychlom porode, ked prides otvorena uz pomaly na 10cm alebo mas slabe bolesti, nevidim jej zmysel.

brunettka89
19. júl 2022

Ja budem asi rarita, ale mne vôbec nezabrala.. Vraj sa to stava jednej zo 100 🙈🤦‍♀️

gabika128
19. júl 2022

@brunettka89 mne takto nezabrala spinalna anestézia, stále som im kričala že ešte cítim brucho a nech ma nerežu.

ivitom
19. júl 2022

Ked citis sitie, tak ti mozu epi dopichnut, ty mas kanilu a dopichuje sa podla potreby.

luci88nka
19. júl 2022

Pytala som epidural, pichli mi ho po 5 hod bolestiach, neskutocna ulava, mne isli kontrakcie vsetky na krize. Kontrakcie som citila, ale len take tlaky jemne. No primar ma potom ako prestavala ucinkovat presviedcal, ze uz si nemam davat, lebo ze sa mi moze zastavit porod, a ze mala by som citit kontrkacie, takze na finale som si este vsetky bolesti vytrpela, asi tak 45 min a potom na mna pozerali dalsie doktorky co som si nedala epi este 😡

lunademonica
19. júl 2022

Mna po epidurale boleli kontrakcie ze uplne rovnako....neviem ci to zavisi od zeny alebo ze mi to zle pichli....ale rozdiel som velky nevidela :(

nurielka
19. júl 2022

@luci88nka áno presne, tiež mi mladý dr.nechcel pichnúť, že sa mi zastavia kontrakcie, prišiel primár a pichol mi aj keď som bola už na 7cm a čuduj sa dalo sa aj takto. Za mňa blbosť že žena môže len do 3 cm dostať epi.
@lunademonica podľa mňa ta zle napichli, pochybujem, že nezaberie, kamoške nezabrala, zle napichli a potom ju bolel chrbát ešte mesiac po pôrode, bohvie kde jej to stekalo🤦 ja som len cítila miesto vpichu deň dva.

doll4186
19. júl 2022

Ja s epiduralkou nemam dobre skúsenosti.... Des a hrúza ...po epi. mi prestavali kontrakcie ,vsetko sa predlzovalo ,mala bola uplne mimo ked sa narodila...ja som.mala zdravotný problem ,a 2 mesiace po pôrode som sa nevedela dat dokopy...po 2 pôrodoch bez epi. nebol.problem.fungovať ....

mimi3008
19. júl 2022

@luci88nka ten primar ti poradil dobre a bid rada, ze sice s bolestou, ale inak bolo vsetko OK a ze si neskoncila tak, ako som ja pisala vyssie, ze porod skoncil kliestami

lunademonica
19. júl 2022

@nurielka hej pichali ma asi na 6 x a asi sa im to aj tak nepodarilo dobre....och

dididudu
19. júl 2022

Daku bolest citit musis aby si vedela kedy mas tlacit. Mala som epidural 2x. Je to veľmi veľká úľava cítiť už len take mierne menštruačné bolesti

domisepesi
19. júl 2022

Mala som jeden krát pred 6rokmi až pri 6cm otvorení, bolesti zmiernilo no zvracala som po hodine od vpichu som začala byt ospalá a keď som mala ísť konečne po 12hodinách kontrakcii tlačiť, zaspavala som na stole od vyčerpania…
len ja mám traumu z pôrodu?

autor
20. júl 2022

@dididudu to ani nepíš ze menštruačné bolesti, ja som ich vždy mávala také silné ze kontrakcie oproti tomu boli nič 😀

zuzkaa12
1. dec 2023

ahoj prosim mozem ti napisat spravu ohladom toho porodu v 26 tyzdni?? posles mi nick? alebo mi napis dakujem krasne

Strana
z2