icon

Aké to je tesne po pôrode?

alexia1
25. feb 2011

ahojte maminy, možno mám smiešnu otázku, ale keďže mna pôrod ešte len čaká, zaujíma ma to. Po pôrode, po všetkom, keď vás už zašijú..tak ste si dali hneď menštruačnú vložku? a po akom čase ste išli na malú potrebu, neštípala tá zašitá rana?? vďaka za odpovede.

Strana
z3
dadka1010
2. mar 2011

😀 a nech sa kuknú, však je to ich práca, aj zubár sa kuká do pusy, nie??? 😎

titkovamiriam
2. mar 2011

alexia ved o tu ranu ide aby nehnisala,aby si moc nekrvacala-tlacia brucho ako je maternica na mieste a tak-radsej nech kuknu akoby si mala dostat niaky zapal alebo sa ti rana rozpadla-kontrola podvozku musi byť 😀 😀 😀

peta268
2. mar 2011

@dadka1010 ahoj, ja som na oplachovanie pouzivala Rosalgin a este mi dost pomohol aj repik lekarsky...a hlavne vetrat a vetrat...

drnduliak
2. mar 2011

@alexia1 neboj sa, to nebudes riesit, porodnica to je proste iny svet 😀 ani ti to nepride divne 😉 a zase tak masivne krvacat nebudes aby videli to co potrebuju🙂musia mat prehlad ci sa rana nerozpada a dobre hoji, ziadne stresy 😎

drnduliak
2. mar 2011

@dadka1010 ja som nepouzivala ziadne mydlo na ranu, iba cistu vodu...nepouzivam ho ani bezne, lebo z toho furt chytim nejake kvasinky albo podobnu pliagu... 😠

zuzuula
2. mar 2011

akurat som si baby precitala celu tuto diskuskusiu a je to super ze to tu takto pisete, apson viem co ma caka, aj ked necita sa to lahko, ale vacsinou pocuvam ze tam mi to ani nepride a budem rada ze zijem 😉 ja sa chcem este opytat ako ste to riesili ked tu pisete ze casto sprchovat, ked ste mali babo na izbe tak ste ho nechali same a isli do sprchy? dakujem

mastulka
2. mar 2011

@zuzuula ano, ja som to tak robila, moj maly aj tak pekne spinkal a vacsinou bol tichucko a v tej sprche zase nie si pol hodinu, takze to malicke zvladne 😉

titkovamiriam
2. mar 2011

zuzu ved ani doma nebudes pri mimi stale 🙂 ja som starsich mala pri sebe mareka bohuzial nie-co by som dala zato keby hej,no bola som rada že ho porode zachranili...no to je ina tema...takze ak babatko nakrmis urcite to sprchovanie vydrzi a keby nieco myslim si ze keby sa nieco dialo sama asi na izbe nebudes pri dnesnych preplnenych izbach

zuzuula
2. mar 2011

@mastulka, @titkovamiriam dakujem, no ja som si to len nevedela predstavit ze to malicke babo necham same, a ani ma nenapadlo ze na izbe urcite nebudem sama, tak si postrazime babatka navzajom 😉

titkovamiriam
2. mar 2011

ved aj doma budes sama neboj sa ja viem že mne sa už teraz hovorí -teda píše ale zasa netreba byt pri babatku stale lebo sa stanete doslova jeho otrokom 😉 .Ked je v bezpecnej postelke napapane kludne moze aj poplačkať 😉

drnduliak
2. mar 2011

@zuzuula toto som aj riesila, vystresovana prvorodicka, aj pohnut som sa bala od malej, aby nahodou nezacala plakat...prvy raz som ju doniesla sestrickam na novorodenecke a tie sa mi vysmiali, ze si ju mam nakrmit, prebalit a ked bude spat, mam sa ist ospchovat...tak som sla, najprv som bola v strese, trpla som, ci mala neplace a letela som naspat za nou, ale postupne som si zvykla a naozaj, neda sa byt s babom furt...clovek musi fungovat normalne...hoci tie prve dni je to len o obskakovani babatka

zuzuula
2. mar 2011

@drnduliak no ved toho som sa bala, ja tam budem urcite stresovat lebo sa uz poznam, a ked mi este kamaratky hovorili ze aj ked mi navsteva pride ze mozem ist len na chodbu a bez malej, no uvidim ako to bude, ale tych 5 dni sa urcite bude dat vydrzat, doma je to predsa urcite ine, sukromie a hlavne klud 🙂

katushka16
3. mar 2011

@alexia1 jasné,že uvidia ranu,oni majú také veľké zaoblené nožnice ale to sú neni nožnice len neviem k čomu to mám prirovnať a nimi si chytia tu vložku a dajú ju nabok,aby videli ranu a potom zas dajú späť a hotovo

drnduliak
3. mar 2011

@zuzuula s tymi navstevami je to asi vsade ine, ja som rodila v ziari, na izbu navstevy nesmeli, ale ja som mohla ist za nimi na chodbu aj s babatkom. vozili sme si ich v takych vozickoch a na vrchu bola vanicka pre babo. a jasne, 5 dni ubehne ako voda, teda aspon mne, stale v jednom kolotoci...ale doma je doma 😎

alexia1
autor
3. mar 2011

@katushka16 ahaa, dík za objasnenie 🙂

Strana
z3