icon

Ako dlho môže žena prenášať?

4. feb 2026

O cca týždeň budem mať termín a to budem už 40+1 ako dlho môžu nechať prenášať ? Poprípade riešila niektorá niečo podobné v zmysle že žiadala aby vyvolali pôrod kvôli bolestiam ktoré má dlhodobo len sa zhoršujú a nechce prenášať ? Dá sa to vlastne ?

weleda123
4. feb 2026

Určite sa dá dohodnúť. Mňa nechali prenášať 7 dní, ale ja som teda žiadne komplikácie nemala. Napríklad mojej sestre rovno povedali, že ak neporodí sama do 38tt, tak vyvolajú (porodila). Ono to záleží aj od zdravotného stavu rodičky a bábätka.

anonym_f20f0b
4. feb 2026

Ako kde a ako koho. To nie je len o dni, ale aj o stave Tvojom a o stave dietata. Obvykle to byva (ak je vsetko uplne ok) tych 10 dni, max. si niektori lekari dovolia 14.
A ano, v Tvojom tyzdni verim tomu ze sa vies s niekym dohodnut na vyvolani, kedze sa niektori dohaduju aj na sekcii. Za mna by som sa este pokusioa pockat (a ano prenasala som viem co vselico to obnasa), ak je vsetko ok, predsa len Tvoje telo a dieta poznaju spravny cas ...

autor
4. feb 2026
@anonym_f20f0b

Ako kde a ako koho. To nie je len o dni, ale aj o stave Tvojom a o stave dietata. Obvykle to byva (ak je vsetko uplne ok) tych 10 dni, max. si niektori lekari dovolia 14.
A ano, v Tvojom tyzdni verim tomu ze sa vies s niekym dohodnut na vyvolani, kedze sa niektori dohaduju aj na sekcii. Za mna by som sa este pokusioa pockat (a ano prenasala som viem co vselico to obnasa), ak je vsetko ok, predsa len Tvoje telo a dieta poznaju spravny cas ...

@anonym_f20f0b to áno , napísala ste to pekne , len bolesti mám také že sa neviem postarať o svoju prvú dcérku, do toho má seklo , boli celá panva , tlaky na konečníku. Bábätko je v poriadku len ja už nevládzem ☹️

anonym_f20f0b
4. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_f20f0b to áno , napísala ste to pekne , len bolesti mám také že sa neviem postarať o svoju prvú dcérku, do toho má seklo , boli celá panva , tlaky na konečníku. Bábätko je v poriadku len ja už nevládzem ☹️

@anonym_autor ja viem, kazda situacia je ina, preto som pisala ze AK, ale nechodim v Tvojich topankach (ani nikto), takze ja si myslim ze ak mas gyn/porodnika/niekoho ku komu chodis na kontroly, porad sa s nim, na rovinu, bez okolkov a uz sa rozhodnete ako je najlepsie pre vsetkych... Drz sa.

anonym_31b1e5
4. feb 2026

@anonym_autor ja som sa narodila 10 dni po termíne

anonym_0a9873
4. feb 2026

ani som nevedela že prenášam. to som si len prečítala v prepušťacej správe že pôrod v 41tt.
suseda rodila po termíne - mala zelenú plodovú vodu ktorá nepríjemne zapáchala.

nevenka
4. feb 2026

Ja som prve rodila 8 dni po termine. Ale ja som mavala dlhe cykly, tak 39 dni a ono to ani velke prenasanie nebolo a bolo mi fajn, mala som male brucho a citila som sa vyborne. Co sa uz o dalsich tehotenstvach povedat velmi nedalo, teda ku koncu.

anonym_3f7329
5. feb 2026

Mna nechali 16 dni. Ale bola som úplne v poriadku, ani po vyvolávackach sa nič nedalo, plod neklesol. Nakoniec som rodila cisárskym rezom. Ale väčšinou čo som tam videla nechávali kratšie.

alenamihal
5. feb 2026

Ja som rodila v zahranici a obidvoch synov som prenasala 40+13dni 🙈

kiki68
5. feb 2026

40+6 sa vyvolava vacsinou, to mas 3-4 dni na pokusy