Ako dlho ste krvácali po prirodzenom pôrode?

lauritkaa
7. feb 2012

Dobré ráno, mamičky.

Od pôrodu prešlo už 5 týždňov a ja stále krvácam. Je to v poriadku? Včera dokonca zo mňa vyšiel taký väčší kúsok niečoho. Mávam slabé zimnice, 2x som mala silnú zimnicu a horúčku 37,8. Môže to spolu súvisieť? Volala som aj svojej lekárke, ale sestrička ma odbila tým, že je to v poriadku, vraj je to šestonedelie, ale trochu sa obávam. Na internete sú však úplne iné informácie. Krvácať sa má vraj iba pár dní a potom majú mať očistky hnedú, postupne béžovú a bielu farbu. Akú máte skúsenosť? Ďakujem.

littlebaby
7. feb 2012

@lauritkaa ja som sice rodila cisarakom ale krvacala som plnych 6 tyzdnov a poriadne ale zimnece a teploty som nemala, to by som asi k lekarovy sla krvacanie je podla mna normalne ale teploty nie ,mozny si uz chudokrvna a velmi vycerpana preto si mala teplotu a zimnicu

anjelicek26
7. feb 2012

@lauritkaa - mozes mat zapal maternice, radsej by som zasla k lekarovi. Ocistky mozu trvat dlhsie, ale ta teplota a zimnice nie su v poriadku. Kamaratke tri tyzdne po porode vytahovala gynekologicka zabudnuty tampon zo sitia, skoro zomrela na infekciu. Nenechaj sa odbit!!!!

Ja som po porode krvacala celkovo 17 dni a po druhom 7 dni, pricom silno len prve 3-4 dni, potom to bolo coraz menej, len take spinenie.

lauritkaa
autor
7. feb 2012

@littlebaby
@anjelicek26
A nemôžu tie zimnice súvisieť s kojením, prípadne s vyčerpaním? Nemám sa koho opýtať, rada by som počula nejaký erudovaný názor, viem, že najlepšie by bolo ísť lekárovi, ale v takomto počasí sa mi moc nechce malé dieťa trepať so sebou.

littlebaby
7. feb 2012

@lauritkaa jasne mozes byt uplen vycerpana ,mozu ti chybat vitaminy , mozes mat zapal bradaviek atd... Musis sa sledovat a mas aj bolesti? myslim v podbrusku , pretoze podla mna pokial by to bol zapal tak by to bez bolesti neslo

anjelicek26
7. feb 2012

@lauritkaa - no ja som kojila dlho obe deti, dcerka sa budievala 8x za noc, padala som na zobak, ale zimnice som nemavala. Isteze mozes mat mizerne malo zeleza a byt vycerpana, ale aj tak si myslim, ze to, ze s teba 5 tyzdnov po porode NIECO vypadne a krvacanie sa nezmiernuje, ze to sranda nie je. Nemysli len na babo, mysli aj na seba, ak tam fakt nieco zabudli, alebo sa nieco nehoji tak ako ma, kludne mozes dostat infekciu, ktora sa rozsiri do celeho tela. Tym, ze riskujes vlastne zdravie babu tiez moc nepomahas. Kamoska kvoli tej infekcii skoro umrela 😖

lauritkaa
autor
7. feb 2012

@littlebaby Žiadne bolesti nemám, cítim sa úplne OK, až teda na ten krvavý výtok a zimnice. Od malička som bola chudokrvná, aj v tehotenstve som musela brať železo. Tej krvi je tak cca 1 polievková lyžica za celý deň, takže nejaký enormný úbytok krvi nemám.

@anjelicek26 A u tej kamarátky to ako prebiehalo? Čítala som pár príbehov na MK, kde figurovala zabudnutá gáza, tampón a podobne. Ale tie dievčatá tuším cítili hrozný zápach a mali aj bolesti.

littlebaby
7. feb 2012

@lauritkaa ja som krvacala teda urcite 1pol lyz denne ak nie viac a 6 tyzdnov to si pamatam, ale nemala som zimnice, ale tie nemusia byt z krvacania pokial nemas ziadne bolesti a pijes dostatok tekutin t.j min 2 litry denne?

anjelicek26
7. feb 2012

@lauritkaa - nafuknute podbrusko, zapach, ku koncu horucka. Bolesti ako take nemala. Len ju triaslo stale. Svokra ju zbalila a odvliekla na pohotovost a dobre urobila.

gabuci
7. feb 2012

ja som tiež dlho krvácala,ale nie silno,tak ako si písala,krv potom špinenie atd.Niekedy som sa cítila unavená,no zimnicu a horúčky som nemala,zimnicu jedine len po pôrode na stole ešte ani to nie tak dlho a ani nie po prvom pôrode ale pri druhom.Ja by som išla k lekárovi,akože ťa sestrička odbila?Však ked jej volám ,čo a ako tak hádam toľko práva mám,že nenechám sa odbiť a poviem,že ja som zvedavá či je to v poriadku a či treba termín alebo stačí ked tam skočím..Radšej predísť komplikáciám,a ked to je len popôrodné niečo tak je to lepší prípad,tak sa ukludním..no nemám pravdu?

feb13
7. feb 2012

@lauritkaa Ahoj krvacanie do 6 tyzdnov je normalne, s tym ze krv ma postupne zhnednut a neskor zblednut. Ja som krvacala 4 tyzdne a dalsie 2 tyzdne som mala este taky vytok v podstate bezfarebny ze som uz bola bez vlozky. Mam znamu ktora rodila 3x a kazdykrat krvacala 6 tyzdnov. Krvacanie cerstvou jasnocervenou krvou by nemalo trvat viac ako 2 tyzdne. Kusky tiez odchadzaju, ale ja som mavala len take drobne, podla mna velke by nemali byt. Zimnica a teplota podla mna v poriadku nie je, no ci je to kvoli maternici alebo z ineho dovodu (moze byt aj vycerpanie) to by vedel povedat len lekar. Kontrola sa ma urobit vzdy po skonceni sestonedelia, podla mna ak tam pojdes o par dni skorej kedze mas problemy nic sa nestane, maximalne ta doktorka objedna este raz ked uz nebudes krvacat.

bubinko83
9. máj 2013

Je normalne že včera som už takmer nekrvacala a dneska zase to začalo?☹

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre