icon

Ako dlho trval váš prvý pôrod?

18. sep 2023

Ahojte 😊
ja viem, že okolnosti pôrodu sú rôzne a u každého to je inak, ale chcem sa len tak štatisticky nejak spýtať a informovať sa koľko hodín trval váš prvý pôrod dievčatá 😊
ďakujem za odpovede a príbehy 🫶🏻

arm3
19. sep 2023

Od tiekla mi voda a keďže som nemala kontrakcie bola som ešte doma a chodila po schodoch, prechádzala som sa, dala som sprchu, asi o hod začínali kontrakcie, tak som šla do pôrodnice. Do par minút bolo dieťa na svete. Takže cca 2hod

sandra151
19. sep 2023

10 hodin

mentoska77
19. sep 2023

2 hodiny od prvej kontrakcie čiže rýchlo 🙂

luba28
19. sep 2023

o 22:15 mi odtiekla voda ,,do 11:40 som sa trapila a nakoniec o 11:50 som porodila sekciou

monika553
19. sep 2023

Od rána jemne kontrakcie. O ôsmej večer odchod do pôrodnice (kontrakcie silneli). O deviatej prijatá na izbu, kontrola (vraj to nič nebude a chceli ma poslať domov). Na prehovárať, že v pondelok nebude mať kto so mnou prísť, si ma nechali. Potom ma pre istotu nachystali (klistir). Niečo po 23-tej som pipla na sestričku, a ona ze ved vy rodite... tak rýchlo dobehla doktorka. 23:48 nachystana, malý prišiel na svet 23:52. Podľa ich slov prvý porod v takej rýchlosti už dávno nemali.

tetaandulkova
19. sep 2023

13,5 hod. od prvej kontrakcie, z toho posledných 5 hodín nonstop na nohách, chodila som kade možne sa dalo, nevedela som už ani sedieť ani ležať, taká som z toho bola bez energie čo mi až do plaču bolo ale pri tých bolestiach sa ani plakať nedalo.

nana8989
19. sep 2023

S prvou dcérou začali bolesti vo štvrtok v noci, ráno som krvácala tak sme išli do nemocnice, bola som otvorená na 3, začali mi pichať oxitocin a mala sa narodila až v pondelok o 12:30.. Celé 4 dni príšerne bolesti, len som sa prestala otvárať..
A druhou dcérou bolesti v utorok v noci cca od 3-tej, prišla som do nemocnice otvorena na 4 a narodila sa v stredu večer o 22:17... U mňa boli pôrody katastrofa..

evelynka86
19. sep 2023

@werony_n to su presne 2 dni 🙂 48hodin

domi100592
19. sep 2023

Do 2,5 hodiny ako prvorodicka a presne na termín 🙂 vďaka dobrej príprave bez akýchkoľvek poranení a komplikácií.

queen_el
19. sep 2023

Ja som mala vyvolávany pôrod ukonceny akutnou sekciou, ak nerátam vlozenie balonika predchadzajuci deň, tak cca 3 hodiny, keď malemu padali ozvy a musel ist von okamžite…keby nie je tá sekcia, tak by pôrod trval ovela dlhsie, neotvárala som sa skoro vobec. Vlastne pravdepodobne asi tak či tak by to dopadlo sekciou, len z inych dôvodov.

wiccawicca
19. sep 2023

Ráno o 6 ma prijali do pôrodnice, začala mi odtekať plodová voda. Celý deň nič , bolesti začali až večer o jedenástej, dcéra sa narodila na druhý deň poobede o tretej. Takže 16 hodín bolesti.

lienka.7
19. sep 2023

Do 25 min.od podania oxy. Kontrakcie som nemala, neporodila by som inak. Tlačenie ako take možno 10 min.

lllinda
19. sep 2023

Môj prvý pôrod trval vyše 13hodin a bol to naozaj des,keby neplánovane po roku neotehotniem tak podľa mňa by som nikdy ďalšie dieťa nechcela 🤣🙈 druhý bol už o niečo lepší a trval 5 hodín. No a tento tretí posledný do vody bol uplne super, za dve hodiny vybavene všetko,skoro mi nestihli nepustit vaňu 😅🫣 takto by som nemala problém odrodiť aj ďalšie tri 😁

2006_1211
19. sep 2023

O 12tej odtiekla plodová voda o 1n3j som bola v nemocnici bola som otvorená na 4 prsty pichli mi vyvolavacku skontrolovali po nejakom čase som bola na 7prstov a vtedy začali bolesti najprv v pohode a furt sa to zhorsovalo nakoniec už som mala bolesti extrémne tak som sa išla ohlásiť a povedali ze som na 10 ze môžem ísť na sálu porodila som o 18:45 s tými veľkými bolesťami som bola asi 2 ci 3 hodiny

natalka81
19. sep 2023

Ja obe pôrody asi taká hodinka. Posledný pôrod otvorená na 6cm bez kontrakcie. Potom mi pustili plodovu vodu a porodila som za pár minút

ocenasovakatarina
19. sep 2023

Oba pôrody skoro na minutu presne … 1 hodinu od prvej kontrakcie 😂😂😂

mvagusta
19. sep 2023

Rano o 7ej na prijem do nemocnice,podali dve davky vyvolavacky. O 14:30h odtiekla plodova voda, za 3h otvorena na 10cm ale malá seknuta kdesi v branicke…akutna sekcia.. 18:50h narodena zdrava a mama stastna🙂

mamusa123456789
19. sep 2023

Prvý pôrod sekciou bol okolo pol hodiny a druhy pôrod (môj prvý prirodzený) 19,53 začali kontrakcie a 0,40 bol na svete, z toho posledná pol hodina boli silné kontrakcie

maruska2269
19. sep 2023

O 5:00 mi odtiekla voda, avšak žiadne bolesti len blby pocit. Realne bolesti zacali o 16:00 a o 18:05 uz bola mala na svete.

tanickalc
19. sep 2023

28 hodín kontrakcii

majulino
19. sep 2023

Prvá kontrakcia prišla o 19:40. O 23:00 som išla do nemocnice o 1:00 sa narodil syn.
Zaujímavé, že o 16:00 som bola v nemocnici, lebo sa mi zdalo, že mi odteká plodová voda. Dr. Mi povedal, že to je infekcia a skôr ako za 2 týždne rodiť nebudem, že som otvorená len na 1 palec. Keď som došla znova o 23:00 tak na mňa pozeral ako na blázna, ale pri tom ako mi robil utz mi praskla voda, išla som na "kozu" a len skrikol preboha, veď vy ste otvorená na 10 palcov, ideme rodiť 🤣🤣🤣

dixitka
19. sep 2023

Ráno cca o 6:15 som ležala v posteli, cítila som sa super, rozmýšľala som, čo budem v ten deň robiť… keď tu zrazu som pocítila pramienok odtekajúcej plodovky, tak reku už viem, čo budem robiť 🤣 hneď na to mi nastúpili kontrakcie po 3 minútach, tak sme valili do pôrodnice, dali mi antibiotiká kvôli streptokokovi, potom epidurálku, okolo 9:30 už som bola otvorená na 10 cm, ale malý bol stále vysoko, tak to ešte chvíľu trvalo. Narodil sa 12:35 💕

bleelka
19. sep 2023

Ak myslíte pôrod vrátane 1.fázy (odtečenie vody alebo začiatok kontrakcií), tak prvý pôrod 12 hodín a druhý pôrod 10 hodín). Ak myslíte len 2.fázu, tak ako pôrod označujú pôrodníci (lebo oni za pôrod považujú až fázu tlačenia na sále 🙈), tak prvý pôrod som prakticky len uvoľnila zovretie (nakoľko mi nedovolili rodiť, lebo ešte manžel neprišiel z práce do nemocnice, tak čakali do posledku a mňa išlo roztrhnúť) a dcéra vyletela, zachytila ju asistentka, lekárka si nestihla ani rukavice nasadiť. 🙈 Bola som potom atrakciou na oddelení aj pre primára, vraj som ich prekvapila rýchlym pôrodom. 🫢 Ani sa nečudujem , keď ma nechali do posledku držať dcéru v sebe a samú na sále v príšerných bolestiach. Druhý pôrod vraj bol rýchly, no ja keď to porovnám s prvým, tak tu som musela 3x zatlačiť, čiže rýchly mi nepripadal, ale keď porovnám, že niektoré ženy sa aj pri tlačení natrápia, tak potom rýchly bol. 😊

natalka2207
19. sep 2023

Ja som to mala rychle...za 1,5 hod som porodila aj s prijmom 😀

masandra
19. sep 2023

O pol tretej ráno mi začali kontrakcie, o pol siedmej ráno som prišla do nemocnice a 9:52 už bolo na svete naše malé dievčatko. Rýchlovka. 🙂

adka_pajerska
19. sep 2023

20 minút 🤣🤣🤣 ráno som sa zobudila o 6.00 na to že mi treba na wc,tam mi začala pomaly odtekať voda zobudila som manžela,išli sme do pôrodnice prišli sme niečo po 6.30h na 8 otvorená a 6.57h bol malý na svete😉 Mám za sebou tri pôrody a všetky takéto Bleskovky bez poslickov...

lulu1812
19. sep 2023

Prvy 15hodin, druhy 3😀

zushorvath
Autor odpoveď zmazal
zushorvath
19. sep 2023

Vies, vela pise velky pocet hodin.. ale to zrejme rataju od prvej slabej kontrakcie. Potom to vyvolava pocit, ze lezis a tlacis tristo hodin, ze je to nezvladnutelne.
U mna kontrakcie zacali popoludni o 17tej ako slabe pichnutia ako pred menstruaciou.. niekolko hodin boli len take slabe a realne som ich citila a predychavala az o siedmej rano, ked som sa nalicila a obliekla do porodnice a kym som zjedla grecky jogurt tak som skakala na fitlopte (manzel si ma fotil, lebo nechapal ze preco sa usmievam.. ale ja som sa tesila a dalo sa to v pohode vydrzat).
O 8:30 som sla do porodnice kde mi otvorila dvere sestricka a vysmiala ma ze ved vy nerodite… to by ste sa tak neusmievali (krava pardon za vyraz).. urobili mi ctg a zhodnotili, ze som otvorena a ze naozaj ochvilu rodim.
Ubytovala som sa, vybalila veci, dala som si pol hodinovu sprchu, zjedla desiatu, presla som sa viackrat hore-dole po izbe, to uz mi bolo naozaj tazsie a bolesti boli silne, spravili mi dalsie ctg a poslali ma na salu na epidural. Zaviedli mi epi, doktor mi praskol vodu, dvakrat som zatlacila a syncek bol o 12:50 na svete. Realny porod 10 minut a ozaj silne bolesti asi necelu hodinu, uz nepamatam presne.

patycka
19. sep 2023

Prisla som stvrtok o 17.00 s odtekom plodovej vody no do rana sa nic nedialo. V piatok Rano o 8.00 dali vyvolavacku okolo 11stej to zacalo az do 20.15 ked sa syn narodil.