Ako dlho trval váš prvý pôrod?
Ahojte 😊
ja viem, že okolnosti pôrodu sú rôzne a u každého to je inak, ale chcem sa len tak štatisticky nejak spýtať a informovať sa koľko hodín trval váš prvý pôrod dievčatá 😊
ďakujem za odpovede a príbehy 🫶🏻
10 hodin
2 hodiny od prvej kontrakcie čiže rýchlo 🙂
o 22:15 mi odtiekla voda ,,do 11:40 som sa trapila a nakoniec o 11:50 som porodila sekciou
Od rána jemne kontrakcie. O ôsmej večer odchod do pôrodnice (kontrakcie silneli). O deviatej prijatá na izbu, kontrola (vraj to nič nebude a chceli ma poslať domov). Na prehovárať, že v pondelok nebude mať kto so mnou prísť, si ma nechali. Potom ma pre istotu nachystali (klistir). Niečo po 23-tej som pipla na sestričku, a ona ze ved vy rodite... tak rýchlo dobehla doktorka. 23:48 nachystana, malý prišiel na svet 23:52. Podľa ich slov prvý porod v takej rýchlosti už dávno nemali.
13,5 hod. od prvej kontrakcie, z toho posledných 5 hodín nonstop na nohách, chodila som kade možne sa dalo, nevedela som už ani sedieť ani ležať, taká som z toho bola bez energie čo mi až do plaču bolo ale pri tých bolestiach sa ani plakať nedalo.
S prvou dcérou začali bolesti vo štvrtok v noci, ráno som krvácala tak sme išli do nemocnice, bola som otvorená na 3, začali mi pichať oxitocin a mala sa narodila až v pondelok o 12:30.. Celé 4 dni príšerne bolesti, len som sa prestala otvárať..
A druhou dcérou bolesti v utorok v noci cca od 3-tej, prišla som do nemocnice otvorena na 4 a narodila sa v stredu večer o 22:17... U mňa boli pôrody katastrofa..
@werony_n to su presne 2 dni 🙂 48hodin
Do 2,5 hodiny ako prvorodicka a presne na termín 🙂 vďaka dobrej príprave bez akýchkoľvek poranení a komplikácií.
Ja som mala vyvolávany pôrod ukonceny akutnou sekciou, ak nerátam vlozenie balonika predchadzajuci deň, tak cca 3 hodiny, keď malemu padali ozvy a musel ist von okamžite…keby nie je tá sekcia, tak by pôrod trval ovela dlhsie, neotvárala som sa skoro vobec. Vlastne pravdepodobne asi tak či tak by to dopadlo sekciou, len z inych dôvodov.
Ráno o 6 ma prijali do pôrodnice, začala mi odtekať plodová voda. Celý deň nič , bolesti začali až večer o jedenástej, dcéra sa narodila na druhý deň poobede o tretej. Takže 16 hodín bolesti.
Do 25 min.od podania oxy. Kontrakcie som nemala, neporodila by som inak. Tlačenie ako take možno 10 min.
Môj prvý pôrod trval vyše 13hodin a bol to naozaj des,keby neplánovane po roku neotehotniem tak podľa mňa by som nikdy ďalšie dieťa nechcela 🤣🙈 druhý bol už o niečo lepší a trval 5 hodín. No a tento tretí posledný do vody bol uplne super, za dve hodiny vybavene všetko,skoro mi nestihli nepustit vaňu 😅🫣 takto by som nemala problém odrodiť aj ďalšie tri 😁
O 12tej odtiekla plodová voda o 1n3j som bola v nemocnici bola som otvorená na 4 prsty pichli mi vyvolavacku skontrolovali po nejakom čase som bola na 7prstov a vtedy začali bolesti najprv v pohode a furt sa to zhorsovalo nakoniec už som mala bolesti extrémne tak som sa išla ohlásiť a povedali ze som na 10 ze môžem ísť na sálu porodila som o 18:45 s tými veľkými bolesťami som bola asi 2 ci 3 hodiny
Ja obe pôrody asi taká hodinka. Posledný pôrod otvorená na 6cm bez kontrakcie. Potom mi pustili plodovu vodu a porodila som za pár minút
Oba pôrody skoro na minutu presne … 1 hodinu od prvej kontrakcie 😂😂😂
Rano o 7ej na prijem do nemocnice,podali dve davky vyvolavacky. O 14:30h odtiekla plodova voda, za 3h otvorena na 10cm ale malá seknuta kdesi v branicke…akutna sekcia.. 18:50h narodena zdrava a mama stastna🙂
Prvý pôrod sekciou bol okolo pol hodiny a druhy pôrod (môj prvý prirodzený) 19,53 začali kontrakcie a 0,40 bol na svete, z toho posledná pol hodina boli silné kontrakcie
O 5:00 mi odtiekla voda, avšak žiadne bolesti len blby pocit. Realne bolesti zacali o 16:00 a o 18:05 uz bola mala na svete.
28 hodín kontrakcii
Prvá kontrakcia prišla o 19:40. O 23:00 som išla do nemocnice o 1:00 sa narodil syn.
Zaujímavé, že o 16:00 som bola v nemocnici, lebo sa mi zdalo, že mi odteká plodová voda. Dr. Mi povedal, že to je infekcia a skôr ako za 2 týždne rodiť nebudem, že som otvorená len na 1 palec. Keď som došla znova o 23:00 tak na mňa pozeral ako na blázna, ale pri tom ako mi robil utz mi praskla voda, išla som na "kozu" a len skrikol preboha, veď vy ste otvorená na 10 palcov, ideme rodiť 🤣🤣🤣
Ráno cca o 6:15 som ležala v posteli, cítila som sa super, rozmýšľala som, čo budem v ten deň robiť… keď tu zrazu som pocítila pramienok odtekajúcej plodovky, tak reku už viem, čo budem robiť 🤣 hneď na to mi nastúpili kontrakcie po 3 minútach, tak sme valili do pôrodnice, dali mi antibiotiká kvôli streptokokovi, potom epidurálku, okolo 9:30 už som bola otvorená na 10 cm, ale malý bol stále vysoko, tak to ešte chvíľu trvalo. Narodil sa 12:35 💕
Ak myslíte pôrod vrátane 1.fázy (odtečenie vody alebo začiatok kontrakcií), tak prvý pôrod 12 hodín a druhý pôrod 10 hodín). Ak myslíte len 2.fázu, tak ako pôrod označujú pôrodníci (lebo oni za pôrod považujú až fázu tlačenia na sále 🙈), tak prvý pôrod som prakticky len uvoľnila zovretie (nakoľko mi nedovolili rodiť, lebo ešte manžel neprišiel z práce do nemocnice, tak čakali do posledku a mňa išlo roztrhnúť) a dcéra vyletela, zachytila ju asistentka, lekárka si nestihla ani rukavice nasadiť. 🙈 Bola som potom atrakciou na oddelení aj pre primára, vraj som ich prekvapila rýchlym pôrodom. 🫢 Ani sa nečudujem , keď ma nechali do posledku držať dcéru v sebe a samú na sále v príšerných bolestiach. Druhý pôrod vraj bol rýchly, no ja keď to porovnám s prvým, tak tu som musela 3x zatlačiť, čiže rýchly mi nepripadal, ale keď porovnám, že niektoré ženy sa aj pri tlačení natrápia, tak potom rýchly bol. 😊
Ja som to mala rychle...za 1,5 hod som porodila aj s prijmom 😀
O pol tretej ráno mi začali kontrakcie, o pol siedmej ráno som prišla do nemocnice a 9:52 už bolo na svete naše malé dievčatko. Rýchlovka. 🙂
20 minút 🤣🤣🤣 ráno som sa zobudila o 6.00 na to že mi treba na wc,tam mi začala pomaly odtekať voda zobudila som manžela,išli sme do pôrodnice prišli sme niečo po 6.30h na 8 otvorená a 6.57h bol malý na svete😉 Mám za sebou tri pôrody a všetky takéto Bleskovky bez poslickov...
Prvy 15hodin, druhy 3😀
Vies, vela pise velky pocet hodin.. ale to zrejme rataju od prvej slabej kontrakcie. Potom to vyvolava pocit, ze lezis a tlacis tristo hodin, ze je to nezvladnutelne.
U mna kontrakcie zacali popoludni o 17tej ako slabe pichnutia ako pred menstruaciou.. niekolko hodin boli len take slabe a realne som ich citila a predychavala az o siedmej rano, ked som sa nalicila a obliekla do porodnice a kym som zjedla grecky jogurt tak som skakala na fitlopte (manzel si ma fotil, lebo nechapal ze preco sa usmievam.. ale ja som sa tesila a dalo sa to v pohode vydrzat).
O 8:30 som sla do porodnice kde mi otvorila dvere sestricka a vysmiala ma ze ved vy nerodite… to by ste sa tak neusmievali (krava pardon za vyraz).. urobili mi ctg a zhodnotili, ze som otvorena a ze naozaj ochvilu rodim.
Ubytovala som sa, vybalila veci, dala som si pol hodinovu sprchu, zjedla desiatu, presla som sa viackrat hore-dole po izbe, to uz mi bolo naozaj tazsie a bolesti boli silne, spravili mi dalsie ctg a poslali ma na salu na epidural. Zaviedli mi epi, doktor mi praskol vodu, dvakrat som zatlacila a syncek bol o 12:50 na svete. Realny porod 10 minut a ozaj silne bolesti asi necelu hodinu, uz nepamatam presne.
Prisla som stvrtok o 17.00 s odtekom plodovej vody no do rana sa nic nedialo. V piatok Rano o 8.00 dali vyvolavacku okolo 11stej to zacalo az do 20.15 ked sa syn narodil.

Od tiekla mi voda a keďže som nemala kontrakcie bola som ešte doma a chodila po schodoch, prechádzala som sa, dala som sprchu, asi o hod začínali kontrakcie, tak som šla do pôrodnice. Do par minút bolo dieťa na svete. Takže cca 2hod