Ako dlho vám trvalo otváranie pred pôrodom?
Baby prvoridicky kolko vam trvalo nez ste sa otvorili od zaciatku otvarania? Som v 39. Tt a lekar skonstatoval ze sa zacinam otvarat.
presne tak suhlasím s predchadzajucou odpovedou.ale pri druhom tehu som v pondelok bola na 1cm a v nedelu o 8:00na 3cm a o 12:00sa mala narodila.
na to ti neodpovie nikto :D ono to bud príde dnes alebo aj o týždeň.-- a kludne môžeš prenášať ..
Rano, v den poradne som bola otvorena na 1 cm, vecer o desiatej ma prijali do porodnice, ale stale som bola ovorena na 1 cm, dcerka sa narodila o 4:00, cize 6 hodin po prichode do porodnice 😉
ja som bola v den terminu na kontrole, tam na 1 cm otvorena, otvaranie trvalo tyzden, drobec sa narodil presne tyzden po termine, samotny porod zacal pravidelnymi kontrakciami o pol 12 v noci a o tretej uz bol na svete, do nemocnice som prisla so zajdetou brankou, takze div ze som neporodila cestou 🙂...kazda to ma inak...
Ja som pri prvom bola na 2cm od 34tt. V 39tt som rano isla do poradne a stale som bola len na 2cm. O dve hodiny neskor zacali kontrakcie isli sme do porodnice a stale len na dva. Od prichodu do porodnice az po samotny porod ubehli 4 hodiny. Takze u mna z 2cm na 10cm, za 4 hodiny. Ale teraz cakam druhe, som v 38tt, a stale nic, ani milimeter 😝
Ani som nevedela že som otvorená už ma len volali že si mam isť tam pene lahnúť a o 20 min bola maličká na svete 🙂
Ja som do porodnice nastupila otvorena na 1 cm a do hodiny som bola na 10 cm a par potlaceni a mala bola na svete 😀
Ja som bola na jeden prst od 39 tt a v den porodu som sa vobec neotvarala ani po uvolnovacich injekciach. Az po 14 hodinach som sa ako tak otvorila, ale malemu sa zvrtla hlavicka a skoncilo to sekciou.
no ja som tyzden po tremine bola otvorena na 1cm stale a po prevzati do nemocnice s tym,ze uz pomaly odtekala voda som rodila az na druhy den o 9hod. rano Tak to islo pomaly,ale to je individualne. 🙂
Trochu nechapem otazke..to čo tvoj lekár skonštatoval znamená jedno velké NIČ... 🙂 to ako sa zena otvára pred porodom (teda ešte nerodí, je tehotná ale porodné cesty ,,pracuju,,) nehovorí zhola nič o tom kedy porodí. Ja som chodila pri druhom tehotenstve týžden otvorená na 6 cm..a nič mi nebolo, normálne som fungovala a netušila že som ,,jak vrata,, až lekár na kontrole ma nahnal do ,,špitálu,,. Žiadne bolesti, nič. Pri treťom som bola na 3-4 a tiež nič sa nedialo...doobeda som bola na poradni, porodu vraj nič nenasvedčovalo aj ked som bola otvorena a v noci sa dcera narodila...
Bud rada že sa otvaraš, to je znamka že ,,to postupuje,, ale vo vysledku to nehovorí nič o tom kedy porodíš a za ako dlho.
Prvy porod 15 hodin, strasne nieco 😠 Ale este par dni pred pôrodom som bola zavreta na 100 západov a vyzeralo to, ze najblizsie 2 tyzdne neporodim, rodila som v 39.tt. Pri druhom som bola otvorena na 1,5 cm od 29.tt, porodila som na prelome 37. a 38.tt a porod bol velmi rychly. To, ze sa teraz zacinas otvarat, este nemusi nic znamenat, treba cakat na kontrakcie, pripadne odtecenie plodovej vody.
na 4cm za 10 sialenych hodin 🙂 potom az sa mohla dat epiduralka a do porodu dalsich 8 hodin
30 hodin kontrakcii a ja stale len na 1-2 cm otvorena, pri 2,5 cm sa zlutovali a dali Epi, odtiekla mi voda a za dalsie 4 cm som sa otvorila uplne a porodila
Pri prvom som bola otvorena v den porodu na 1cm, po tyzdni prenasania na 2cm.... s 2 vyvolavackami po niekolkych hodinach na 2 cm... s oxytocinom po 4 hodinach na 4cm a porodila som za dalsich 5hodin.....
Pri druhom som bola na 1cm otvorena od 26tt... Ked som prisla do nemocnice s pravidelnymi kontrakciami, tak som bola na 6cm a porodila som za 2,5hod.
Ja som bola den pred porodom v nemocnici bola som iba na 1,5 cm otvorena a poslali ma domov.. a na druhy den o druhej (poobede) som už bola nemocnici s bolestami a o pol 6 sa maly narodil.. 🙂 ale ono je to individualne u každej ženy.. 🙂
O pol 4ej rano mi pomalicky zacali kontrakcie, 12:15 po odteceni plodovej vody sme prisli do porodnice, to som bola otvorena na 5 cm...o cca hodinku na 8 cm. Mala sa narodila 14:10 😉 Slo to velmi rychlo 😀

To je veľmi ťažká otázka. Ja som napríklad pri druhom bola otvorená od 27. týždňa na 1 a od 35. na 4. Pri prvej som sa začala od nejakého 38 na 1,5 a pôrod mi trval večer od 11, keď mi odtiekla plodová voda, do 10. Držím palce.