icon

Ako dosiahnuť cisársky rez bez psychiatrickej indikácie?

16. aug 2024

Ja som tu už pred nejakým časom dávala príspevok o mojom strachu z pôrodu.. Chcela som si vybaviť indikáciu od psychiatra na cisársky, ale v našom aj okolitých mestách mi vedia dať termín až veľmi neskoro, čo mi nepomôže ☹️
Momentálne som v 27. tt. Termín mám v novembri. A čím sa viac blíži ten pôrod, tým mám z neho väčší strach. V noci kvôli tomu neviem spať. Už si kvôli tomu aj poplacem. A celkovo sa už na to dieťa vôbec neteším.
S mojom gyn som sa ohľadom toho chcela porozprávať, ale odbila má s tým, že CR sa nedá len tak vybaviť len tak na želanie, že ja si poviem.
Ako docieliť aby mi urobili sekciu keď psychiater už neprichádza do úvahy? Môžem nepodpísať papier že nesúhlasím s prirodzeným pôrodom? Vyhrážať sa im, že radšej sa zabijem ako by som mala rodiť prirodzene? Pomohlo by to?

A prosím rypalky, aby nekomentovali, že som nemala sexovať alebo sa chrániť. To mi už teraz nepomôže

Strana
z6
bambulka224
8. máj 2025

Prvý pôrod je vždy tažší. Keď som rodila druhú dcéru, tak viac ako polovica žien išla cisárskym. Ja som sa nešetrila, robila som skoro všetko ako keď som nebola tehotná a pôrod trval pol hodinu.
Hlavne už nemaj ďalšie dieťa, keď máš takú hrôzu ...

Strana
z6