Ako hodnotíte pôrod s epidurálnou anestéziou?
Ahojte
Je tu veľa diskusii z minulých rokov ale chcela by som nejaké čerstvejšie skúsenosti
Ako hodnotíte pôrod s epiduralom a ako to bolo pri tlačení? Vedeli ste kedy máte tlačiť?
Na poradni som sa pýtala svojho doktora ktorý bude asi aj pri pôrode, či sa s tým dá počas 1 doby pôrodnej hýbať, tak vravel že áno. Hýbať myslím tak že nemáte úplne paralyzovanu spodnú časť tela a môžete sa hýbať . Už som bola na poučení a počítam s tým že asi si ju dám.
Bez epiduralu by som neprežila. To myslím smrteľne vážne
Mne doktor vravel, presne kedy mam tlacit. Tak isto mi vravel, kedy nemam tlacit.
Mna porod tiez caka a som nastavena tak, ze uvidim podla situacie. Idealne by som chcela bez, ale ked sa to nebude dat zvladat, tak si dam pichnut.
Nazory sa roznia, niektore to daju v pohode aj bez epiduralu, niektore nie. Kazda zena to znasa inak.
@anonym_autor neviem si to predstaviť bez len som ich prosila nech už mi ho pichnu
@anonym_autor mala som a nikdy by som bez neho nešla.Dopichli mi ho 2x chvíľu som.citila bolesť, pokým neprišla anestéziológicka dopichnuty ďalšie a bolo to strašné lekár mi povedal kedy tlačiť a kedy nie.Ten tlak aj tak cítiš
Ja by som si ju uz druhykrat nedala. Ja som nedokazala ovladat svalstvo a efektivne tlacit. Ovplyvnilo mi to aj mocovy mechur, nevedela som sa ani vymocit.
Ja by som si ju uz druhykrat nedala. Ja som nedokazala ovladat svalstvo a efektivne tlacit. Ovplyvnilo mi to aj mocovy mechur, nevedela som sa ani vymocit.
@anonym_d6a59e ale veď toto že sa nevieš vycikat sa ti môže stat aj po pôrode bez epiduralu
@anonym_autor výborná vec, keďže kým mi ju pichli, tak som si užila aj 17 hodín kontrakcií, tak určite viem posúdiť 😅 Áno, budeš vedieť tlačiť, mne pomohla sa otvoriť, po nej sa mi konečne pôrod rozbehol. Dokonca ku záveru mi už nestihli dopichnut, takže to bolelo - no dalo sa, keďže som si vďaka nej oddýchla a nabrala silu. Po jej podaní som nemala žiadne problémy, ale ja celkovo dobre znasam anestézie.
Moja skusenost
Prvy porod epidural bolesti mozno neboli take ale nevedela som kedy mam tlacit, umelo vytvorene kontrakcie oxytocin nemohla som ho vytlacit tlacili mi na brucho lebo klesali ozvy a roztrhlo ma velmi.
Druhy porod ina porodnica BEZ AKEHOKOLVEK zasahu..po odt.plodovej vody vyvolavany ale to aj prvy.
Kontrakcie megaaaa, velmi silne ale porod maly bol von na 2 zatlacenia, islo to vsetko samo ani som sa nemusela namahat krasny porod bez sitia bez nicoho. Akoze bolesti neporovnatelne ale kebyze sa mam rozhodnut opat idem bez vsetkeho ;)
@anonym_d6a59e presne toto som mala pri prvom nevedela som tlacit, strasneeee pri druhom bez epi perfektne vedela som ovladat citila som vsetko islo to samo perfektne.
Ahoj, ja som si epidural dala lebo som pred pôrodom bola cez 24 hodín hore a bola som vyčerpaná. No ked pojdem rodiť druhý krat uz si ho dat nechcem. Ked mi ho pichli tak som sa este mohla aj prechadzat po chodbe čiže nebudeš mať znecitlivene nohy. No museli mi dávať umelý oxitocin, nevedela som sa vycikat a museli ma cievkovat a potom ma asi 3 tyzdne bolel chrbat v mieste vpichu. Momentálne som po viac ako 2 a pol roku tehotna a bolia ma kríze presne v mieste kde mi to pichali.
Ale záleží velmi od situácie, ked budes cítiť potrebu si ho dat, tak si daj, je to velmi individuálne.

@anonym_autor epidural uplne super, obrovska pomoc a ulava. Tlacit budes vediet kedy, sice to neboli ale je to aj tak velky tlak. Hybat sa mozes uplne normalne, s tym to nema nic. Proste len necitis zrazu bolest.