icon

Ako je to so sexuálnym životom ženy po pôrode?

mahalo
6. dec 2011

Caute mamicky, rada by som sa od vas dozvedela ako citite milovanie po porode. Od mami som totiz vzdy pocuvala, ze ked raz porodim, tak to uz nikdy nebude ako pred tym. Potvrdite, alebo vyvratite mi toto tvrdenie? Da sa vagina raz do "normalneho" predporodneho stavu, alebo ostane uz na stalo uvolnenejsia? Vopred dakujem za odpovede ;)

bodka70
7. dec 2011

@raffaella @mahalo
"Začnime samotným slovom "vagína". V najlepšom prípade to znie ako infekcia. Alebo lekársky nástroj. "Sestrička, rýchlo, podajte mi vagínu!" Vagína. Va-gí-na. VAGÍNA. Nezáleží na tom, koľko krát to vyslovíte, nikdy to nebude znieť ako slovo, ktoré chcete naozaj vysloviť. A keď ho chcete použiť pri sexe a poviete: "Miláčik, pohladkaj moju vagínu!" V momente zničíte celý akt!"

úrovok z knihy: Monológy vagíny 😉

mahalo
autor
7. dec 2011

@bodka70 pravda🙂 mam rada tu knizocku 🙂

bodka70
7. dec 2011

@mahalo , ja som dokonca účinkovala ako "herečka" v predstavení v tejto hre 😉

digysa
7. dec 2011

Odhliadnuc od predoslych stran......ktore som si precitala....a mohla by som napisat reakcie na par...(ale nemam cas a chut), tak ja idem hned k teme...

Ak niekto napise, ze po porode dietata, ci dvoch je vas VAGINA ( pouzivam lekarsky termin) rovnaka, ako bola...tak klame sam sebe 😉 O tom ma tu nikto nepresvedci....mozete to skusat....resp. utesujte sa, ved lespie byt pozitvny, ako negativny 😎 😎
Keglove cviky pomozu (mne teda moc nie) ale iba do urciteho stupna. Totiz jedna kamoska gynekologicka mi povedala, ze nejde ani tak o vaginu (ktora moze byt roztrhnuta na cimpr-campr) ide o svaly obopinajuce vaginu, ktore bohuzial po porode oslabnu, roztiahnu sa a klesnu dole....tym padom mame, alebo budeme mat neskor problem s udrzanim mocu a sex tiez nebude to prave-makove ( Nevravim, ze nebude ziadne)

Osobne- bola som natrhnuta a zosivana velmi malicko, ziadne bolesti nemam, ale rozdiel citim...

A musim povedat, ze mam presne rovnaky vztah s mamou ako @mahalo (zena muz, vsetko jedno) Rozpravali sme sa o tom. Povedala mi, ako je na tom ona.

A jedna mimo poznamocka od temy..... "Cokolvek das na internet, je a bude pouzite proti tvojej voli" ( ci sa ti to paci, alebo nie. Hadam viem rozlisovat pojmy ako REALITA a VIRTUALITA) 😅

zuzi118
7. dec 2011

@bodka70 mne vagina neznie ako infekcia.

@digysa vagina je sama sval. neviem ake svaly obopinaju vaginu, ktore mala tvoja gynokologicka na mysli. Co sa taky prolapsu organov, odporucam dat do googlu Christine Kent - First Aid Prolaps. Velmi dobre vysvetlene ako funguje nase panvove "dno", ktore je v skutocnosti stena.

zuzi118
7. dec 2011

@mahalo nemas zac, mne tvoja otazka vobec neprisla cudna ani vtipna, ani si nemyslim, ze si chlap. Cuduj sa svete vaginu povazujem za normalne slovo, penis tiez a nemam problem ich pouzivat (ha ha to znie pekne dvojzmyselne, ale kedze je to pravda v oboch smeroch tak to necham tak 😀 )

lussy211
7. dec 2011

@mahalo No ja si vôbec nemyslím že toto je téma ktorú netreba riešiť pretože tiež by ma veľmi zaujímalo či sa niečo zmení, ja si na sexe veľmi zakladám a to ani nemusím byť chlap no nie? Keď vidím ako veľmi sa žena musí dole natiahnuť aby tade bábätko prešlo, nedá mi neuvažovať nad tým či sa všetko dá do poriadku, či sex po pôrode bude iný(nakoľko ak by to bolo horšie kľudne sa môže stať že to môže ovplyvniť aj vzťah no nie ?) Takže milá mahalo, otázka je na mieste. Tiež mám obavy z toho ako to bude potom. A mimochodom....s mamou mám rovnaký vzťah ako ty a nie je nič krajšie ! Tiež by som chcela mať so svojimi deťmi taký vzťah.
@digysa súhlasím že na niektoré príspevky by som ani ja nemala nervy reagovať lebo ako reakcie mi prišli detské priam až nezrelé.
A pre vás dievčence...aj keby mahalo bola chlap:D...čo je na tom že sa zaujíma?🙂to hneď neznamená že je úchyl;)

raffaella
7. dec 2011

@bodka70 juuj, musim si tu knihu precitat, este lelpsie by bolo predstavenie vidiet 😀 minule som niekde citala alebo videla, uz si nepamatam, ze ak to poviete do zrkadla 100x, tak na 101krat to uz bude zniet rovnako prirodzene, ako napr. chlieb 😀
@digysa ja napr. sama sebe neklamem, kazdy sme individualita sama o sebe, tak ako su zeny, co nemaju jedinku striu a brusko ako mlada zaba, tak su baby, ktorym sa brucho dotrha nech robia co robia 😉 Vies, ja myslim ze vela robi jednak prevencia (cviky z jogy, masaz hradze), jednak porodna poloha robi zazraky doslova a teda u mna este ta liecba laserom poskytovana standardne v porodnici. Sam gynekolog mi na kontrole po 600-nedeli takmer neveril, ze som rodila, nikde ziadna stopa. Mozno aj zasluhou doktorky, ktora ma zosila mimoriadne precizne a na druhy den som uz aj sedela. Nuz, ja som sa uz asi vycerpala k tejto teme, ale nakoniec sme sa myslim vsetky pobavili na tomto nasom carovnom slovicku vagina 😀 Pekny vecer vam dievcata a @mahalo len nech si zhana vsetky potrebne informacie a uzije si tehotenstvo a aj porod co najviac 🙂

sorciera24
7. dec 2011

@digysa
@raffaella som na tom podobne....ako vravim, ja rozdiel necitim......muz trochu, ked som sa ho to yptala....ze je viac priestoru 😀 proste to viem porovnat....a rozdiel nevidim.....tiez som mala vsetko tiptop zahojene...prsote mozno ja mam stastie, ty nie....mozno po 2.porode sa to zmeni...ale zatial fungujeme ako predtym 😉

sladkasue
7. dec 2011

@mahalo v skratke...
mala som normalny porod, porodila som (3200g)zdraveho chlapceka, bez nastrihu, bez zasivania...
nechapala som, ked si ine mamicky nemohli po porode sadnut...
v podstate sa skoro nic nezmenilo, akurat to sestonedelie...

a co sa tyka sexu: miluje sex, ale po narodeni som bola max. vytazena z dietata... kym sme si na seba zvykli a pod. takze sme sexikovali asi az 3-4mesiace po porode 🙂

raffaella
7. dec 2011

@sorciera24 viac priestoru 😀 😀 zlaty chlap 😀 ja ked obcas vecer sa napchavam pred telkou (a muz vie, ze potom si to vycitam), tak mi len povie: a nechces radsej nejest, aby si zle sny potom nemala? 😀 😀 😀 no, sranda s tymi chlapmi obcas 🙂 🙂 🙂

bodka70
7. dec 2011

@zuzi118 , no mne tiež nie, ja som citovala úryvok z knižky 😉 . A tam to tiež bolo písané ako určitá nadsádzka, narážalo sa na skutočnosť, aký s týmto slovom majú ľudia problém. A tiež že na túto (prirodzenú) časť ženského tela je len veľmi ťažko nájsť slovo, ktoré by nebolo vulgárne, infantilné alebo strohé a chladné a skutočne vyjadrovalo podstatu tohto "orgánu" 😉 .
Veď aj admini asi mali s týmto slovom problém, kedže zmenili názov témy, i keď je pravda že na koňovi je zmena názvu témy obľúbeným koníčkom 🤐 .

lussy211
Odpoveď bola odstránená
zuzi118
7. dec 2011

@lussy211 asi mas pravdu. Aj ina may gaskin vo svojej knihe Zazrak porodu venuje pomenovaniu tohoto naseho zazracneho organu uctyhodny priestor.

lussy211
7. dec 2011

@raffaella Rozumná reč🙂

irriss
Odpoveď bola odstránená
kamilka22
7. dec 2011

ach jo, no ved to, ze je to verejne forum, a kazdy moze napisat svoje. A ver mi pri dvoch detoch mam roboty doma dost. Jediny relax je pol hodka na MK denne a to je vsetko. Aj preto mi tato otazka prisla "zvlastna". Jasne, ze mozes robit kegelove cviky, uskodit to neuskodi, ale mne ani nepomohlo. Hovorim, vsetko sa "vyfarbi" po porode. Poloh si az tak velmi na SVK nenavyberas. A mimochodom, vyjadrila som aj pred tym svoj nazor a nemyslim si, ze som si tym zasluzila taku "tvrdu obranu". Je to len nazor.

estterka
Odpoveď bola odstránená
irriss
Odpoveď bola odstránená
estterka
Odpoveď bola odstránená
irriss
Odpoveď bola odstránená
estterka
Odpoveď bola odstránená
irriss
Odpoveď bola odstránená
mahalo
autor
7. dec 2011

@kamilka22 prepac ak sa ti to zdalo tvrde v tom zmatku komentarov 😉 myslim ze si ma uz pochopila, nemusim to pisat od znovu 😉 🙂

adal
Odpoveď bola odstránená
traktor
7. dec 2011

tato tema sa vola *Ako je to so sexuálnym životom ženy po pôrode?* nie @irriss , nie ine..prosim drzte sa toho..

adal
Odpoveď bola odstránená
digysa
7. dec 2011

@zuzi118 myslela som na perineal muscles ( neviem,ako sa to povie po anglicky, ona mi to po Slovensky nevysvetlovala).

digysa
Odpoveď bola odstránená
digysa
7. dec 2011