icon

Ako prebieha cisársky rez a čo so sebou?

5. dec 2024

Ahojte, môžete mi prosím opísať ako to prebieha pri cisárskom reze ? Mohli ste si vybrať či chcete celkovú alebo spinalnu? Robia aj klystir? Manžel asi nemôže byť pri operácii však ? A aké veci budem so sebou potrebovať? Viem, že tam prijímajú deň dopredu, ako sa plánuje sekcia. Sprcha bude na izbe ? A čo wc ? Je na chodbe jedno alebo viac pre všetkých? Ďakujem. Mal niekto nadštandardnú izbu ? Koľko sa platí ? Píšu, že si doniesť zavinovačku pre bábo využili ste ju ? Nepožičaju mi ich ? Ďakujem

andaluzia12
5. dec 2024

Presne kvôli týmto otázkam je vhodná prehliadka pôrodnice, všetko uvidíš, všetko ti vysvetlia …

mameha7
5. dec 2024

Ahoj, ja som rodila cisárskym v pôrodnici v Ružinove, kvôli tomu, že dcéra bola otočená KP. Hospitalizovaná som bola v nedeľu na obed, sekcia sa robila na druhý deň v pondelok na obed. Izbu som mala nadštandard (za tri dni som platila spolu 80€).Na izbe sme boli dve a mali sme vlastnú sprchu. Čo sa týka samotného porodu a anestézie, mala som spinál, ale to posudzoval prednosta Záhumenský, ja som si to vybrať nemohla. Klasický klystír mi nerobili. Dali mi pred sekciou 2 čípky a mala som po nich ísť na wc, nakoľko po sekcii je veľmi náročné srať (ani nevieme, na čo používame brušné svaly). Dajú ti na druhý deň riedke jedlo, aby si mala riedku stolicu a príliš sa nenamáhala. Štandardne sprevadzajúca osoba nemôže byť pri sekcii, je to brušná operácia. Muž však bol vonku na chodbe a našu dcéru videl a držal ako prvý. V pôrodnici som mala so sebou viacero pohodlných pyžám, župan, kozmetiku, masť na bradavky, papuče, 1 súpravu detských vecí, doklady.... Detské vecičky ti požičajú, vrátane zavinovačky. Pri prepúšťaní si dieťatko prezlečieš do svojho a bez zavinovačky ho môžeš previezť v detskom vajíčku až domov. Ja by som na tvojom mieste navštívila pôrodnicu a opýtala sa na to. Každá to má inak.

janickacrazy
5. dec 2024

Vybrať si nemôžeš, na to sú lekári, ale ak ideš na plánovanú sekciu, tak nebudeš v celkovej. Nadštandard som mala, ale je to už pár rokov, takže určite sa ceny zvýšili. Ale ja som bola spokojná, kúpeľňa a wc na izbe bol príjemný luxus. Zavinovacku som nemala, nepotrebovala. Ostatné veci, klasika, kozmetika, hygienické potreby, župan, plienky pre bábo.

noneda
6. dec 2024

V Ľubovnianskej nemocnici som pri dvoch sekciách mala po boku aj manžela, ktorý bol úžasný.

jarmila2010
7. dec 2024

@noneda veru,aj ja v zahranici pri prvej sekcii.....druhu som mala u nas v PB a tam za poplatok sa mohol pozerat z vedlajsej miestnosti🙄

autor
7. dec 2024

@jarmila2010 a v PB si mala plánovanú sekciu ? Mala si spinal alebo celkovú ? Aký sú doktori ? Ďakujem.

jarmila2010
8. dec 2024

Ano,planovanu...a cele oddelenie porodnice fajn...horsie to bolo s personalom novorodeneckeho...ale je to,uz takmer 12r...veci sa mohli pomenit

jarmila2010
8. dec 2024

...spinal som mala

heln
8. dec 2024

toto vsetko je individualne a zavisi od porodnice. anestezu preberies s anesteziologom, spinal je lepsi pre dieta, budu ta presviedcat na ten, ale ked sa na hlavu postavis, ze chces celkovu, tak ti ju daju. pri niektorych indikaciach je vhodnejsia celkova. klistir ti niekde daju, niekde nie. v niektorych porodniciach je wc na izbe, inde na chodbe. niekde moze byt manzel na sale, inde nie. to co si treba doniest ma vacsinou porodnica vyvesene na stranke. a pred sekciou musis byt nalacno, odporucam si zobrat so sebou nejake vyzivy, na antolskej ti daju po sekcii kasovitu stravu a v bb, vo stvrtok ked je sucha vecera, tak dostanes suchy chleba.