Ako prebieha gynekologické vyšetrenie po pôrode?
Dobrý deň, prosím vás ako prebieha gynekologické vyšetrenie -poradňa v nemocnici po termíne pôrodu? Robia aj vyšetrenie cez spodok? Pasy? Povedia aj odhadovanú hmotnosť? a ako sa stavajú k pacientkam po TP? Hneď vyvolávajú alebo čakajú?
aj zospodu a aj na pasoch som bola. nevyvolavaju hned, zalezi kolko si po termine.
@lienka_9 samozrejme, že robia aj zo spodu, aby vedeli či aa otvaraš...
Robia aj pasy na zaznamenanie toho, ako sa ma babatko a ci uz su aj nejake tie kontrakcie... hmotnost je už nepodstatná, nakoľko už pred porodom je babo velke a neda sa ppriadne zmerať, čiže je to len odhad .. mne odhadli 3800 a narodil sa 4500 dakujem pekne 😅😅
@lienka_9 samozrejme, že robia aj zo spodu, aby vedeli či aa otvaraš...
Robia aj pasy na zaznamenanie toho, ako sa ma babatko a ci uz su aj nejake tie kontrakcie... hmotnost je už nepodstatná, nakoľko už pred porodom je babo velke a neda sa ppriadne zmerať, čiže je to len odhad .. mne odhadli 3800 a narodil sa 4500 dakujem pekne 😅😅
@plushika
@anonym_b0c14e dnes mám TP. Včera mi Dr robil hamiltonov hmat a bola som na 3-4cm otvorená no stále nič, takže musím ísť zajtra už do nemocnice na kontrolu. Ešte som tam nebola preto sa informujem, nie v každej ambulancii práveže robia vyšetrenie zo spodu alebo aj pasy..
Záleží od nemocnice. V Boroch robia vyšetrenie zospodu len v prípade ak o to požiadaš, inak robili len sono na poradniach. Pásy dávajú až po termíne.
@plushika
@anonym_b0c14e dnes mám TP. Včera mi Dr robil hamiltonov hmat a bola som na 3-4cm otvorená no stále nič, takže musím ísť zajtra už do nemocnice na kontrolu. Ešte som tam nebola preto sa informujem, nie v každej ambulancii práveže robia vyšetrenie zo spodu alebo aj pasy..
@lienka_9 podla mna je to velmi dolezite kontrola krča zo spodu.. tak otvorena si uz perfektne.. takze drzim palce
Zalezi ako kde, nie vsade robia zo spodu. Nakolko je to zbytocne. Tam mozes rodit behom hodiny

Jasne ze zo spodu, ako inak by zistili ci si otvorena? Hmotnost je uplne nepodstatna