icon

Ako prebieha pôrod prvorodičky?

sara8h
21. okt 2025

Ahojte ženy som v 34tt A rada by som vedela Ako tak prebieha pôrod prvorodičky ja som taký veľký strachoput s nízkim prahom bolesty 😭😂 Už prí Takej hnačke lapám po dychu čiže si neviem predstaviť ako porodím iba viem že to zvládnuť musím 😊 A tak by som si chcela vypočuť už od skúsených žien ako to prebieha Aj keď viem že každý pôrod je iný . Zaujíma ma ako spoznam kontrakcie Ako dlho trval váš pôrod prvá doba pôrodná čiže doba otváracia, aká je tá bolesť čomu sa dá prirovnať je to bolesť ktorá sa dá zvládnuť a vydržať bez epidurálu ? Ďakujem❤️

Strana
z2
sara8h
autor
22. okt 2025
@cimage

Hlavne sa ukludni a zabudni na bolest, cim viac sa budes bat, tym viac budes v strese a tym viac sa telo nebude vediet uvolnit. Najlepsie je byt vo vode, vana, sprcha.
Bolest je to do krizov, mne muz vzdy masiroval, alebo stlacal kde som ho navigovala. Nebolelo ma brucho, ani spodok.
Mne voda neodtiekla, len som v noci musela na zachod - cistenie a potom zacali vlny. Voda velmi pomohla. My sme boli dost dlho doma, kedze som bola prvorodicka a muz bol na telefone s nemocnicnou. Tam nas navygovali co robit. Opisoval priebeh, co sa deje a oni nam davali rady co pomoze a kedy ist. Do nemocnice sme dosli na finis.
Drzim palce

@cimage Tiež nechcem ísť do nemocnice skoro chcem si čo najviac od trpieť doma ❤️ Ďakujem za tip nenapadlo by ma doma sa spojiť s nemocnicou

sara8h
autor
22. okt 2025
@really8

Nechces vediet ako to prebieha. Cim menej vies tym lepsie. Proste tam prides a porodis. Zvladnes to. Na to sa nastav

@really8 ❤️

sara8h
autor
22. okt 2025
@patrissaa

@sara8h Ahoj ja som to mala rovnako ako ty,bála som sa neskutočne 😀 prečítala som si tu na MK a všade inde kde sa dalo asi všetky príspevky žien,ktoré mali aký pôrod😆😆 no nakoniec mi odtiekla plodová voda v nedeľu okolo pol 3 poobede😊 prišla som do nemocnice okolo 3, nechali ma tam bola som na 2cm otvorená (dobrý mesiac už) tak som si ležala zatiaľ,priateľa som poslala domov však máme čas -doktorka vravela🥲😅 okolo pol6,6 večer mi začali mierne kontrakcie dalo sa to zvládnuť,okolo 22 mi začali extrémne kontrakcie😀 prišli mi pichnúť prvú dávku Epidurálu,pospala som si,okolo pol1 ráno som už zas začala citit mierne bolesti plus mi malá tlačila na konečník tak som zvonila sestričke že mi treba kakať🤣🤣 prišla pozrela ma bola som už na 7cm otvorená vravela že to nič ešte...o 5 min som zase zvonila že fakt mi treba kakať😆😆😆 tak ma vzali na vecko a že mám tlačiť ako na stolicu nič nešlo samozrejme.Z vecka som už ledva došla na posteľ bolo presne 00:57 keď som mala volať priateľovi že nech príde...1:05 sa malá narodila🥰 samozrejme priatel porod nestihol 🤣 ..žiadny nastrih ani poranenie nič som nemala😊 používala som Aniball

@patrissaa je Príjemné počuť od niekoho že ten pôrod Nemala až tak hrozný ❤️

cimage
22. okt 2025
@sara8h

@cimage Tiež nechcem ísť do nemocnice skoro chcem si čo najviac od trpieť doma ❤️ Ďakujem za tip nenapadlo by ma doma sa spojiť s nemocnicou

@sara8h preco by si trpela? Skus mysliet pozitivne. Ja som si robila kurz hypnoporodu a tam som sa dozvedela, ze cely porod je v hlave. Ako si ju nastavis, tak mas. Skus si najst afirmacie k porodu a opakovat si to do aleluja, az tvoje telo tomu uveri. Telu mozes pomoct spravnym dychanim, bylinkovou naparkou (je to super a krasne voni), cajmi, masazou hradze. Ja by som sa len tak nespoliehala na personal v nemocnici. Ja som teda pri druhom porode nemala velmi prijemnych ludi okolo, ale urobila som si bublinu a robila podla toho co telo hovorilo.

Strana
z2