Bol to prekotný pôrod alebo nie?
Ahojte. Síce to nikto tak neoznačil, ale dá sa môj pôrod označiť ako prekotný? V papieroch mám že prvá doba pôrodná trvala 3 hodiny, ale neviem na základe čoho, lebo kontrakcie som začala mať až 2 hodiny pred pôrodom, aj to také že som si ani nebola istá že je to ono, len keď som sa veľmi sledovala, všímala som si nejaký nekomfort, ani sa nedá povedať že bolesť. Bola som už v nemocnici 3 hodiny pred pôrodom lebo mi odtiekla voda a potrebovala som antibiotiká kvôli streptokokovi. Ale prišla som s tým, že kontrakcie nie sú. Asi preto napísali že prvá doba pôrodná 3 hodiny, lebo vtedy som prišla. Silné a pravidelné kontrakcie trvali polhodinu. Teraz som druhýkrát tehotná a spomínala som prvú skúsenosť aj na poradni, ale doktorka aj sestrička (pôrodná asistentka) na mňa pozreli len s úsmevom. Fakt je, že keby som čakala na kontrakcie v 5 min intervaloch, tak možno do nemocnice ani nestihnem. Začína mi vŕtať v hlave čo bude teraz. Bol to prekotný pôrod? Mala to niektorá z vás podobne rýchle a druhýkrát to tak nebolo a mala viac času?
nie, nebol.
ja som prišla do pôrodnice otvorená na 9 prstov. už v záchranke ma prosili aby som im tam nerodila .
Nie.
@anonym_autor ja som mala prvý porod tiež rýchly, odtiekla mi voda, do porodnice som prišla okolo 5.30, o 8.00 bola dcera na svete. Kontrakcie boli mozno poslednú polhodinu....
Druhý pôrod bol úplne iný, oveľa dlhší a aj kontrakcie boli silnejšie... a dieťa bolo vyrazne menšie 🤷♀️
Ahoj myslim že sa to ráta bud od odtečenia vody alebo od kontrakcií. Keďže ti voda odtiekla do pôrodnice si mala ísť a nie čakať na kratší interval. Prekotný je zaroveň známy tým ze kontrakcie su odzačiatku silné a s krátkymi intervalmi.
Nie, ale druhy moze byt o polovicu kratsi a bez tej fazy 3 hodin. Moj druhy porod nastupil z nicoho nic na 1,5 min kontrakcia a 1,5 min pauza. To su prekotne porody. Moj bol na hranici, trval 3 hodiny. Ale rodis rychlo a kazdy dalsi porod zvykne byt kratsi, lebo telo vie do coho ide a uz to nema dole co drzat.
@anonym_autor prvý som mala veľmi podobný ako ty, plodová voda odtiekla, kontrakcie som ani nevedela, či mám, iba také čosi slabé menštruačne, a silné začali polhodinu pred pôrodom. A druhý pôrod bol šupa, asi ten prekotny (doteraz som nevedela, že taký názov existuje), prvá kontrakcia silná ma zobudila a v intervale minúta až dve pokračovali v rovnakej intenzite, rýchlo rýchlo do nemocnice, a po 12min ako som vošla do nemocnice som aj porodila, pôrod do hodiny. Držím palce
Mam za sebou 4 porody. Ale prvykrat pocujem tento vyraz. Mala som aj 28hodinovy aj 3-hodinovy. Teda ratala som od momentu kedy sa zacalo nieco diat.
U teba ten prvy odtecenim plodovje vody.
@anonym_autor prvý som mala veľmi podobný ako ty, plodová voda odtiekla, kontrakcie som ani nevedela, či mám, iba také čosi slabé menštruačne, a silné začali polhodinu pred pôrodom. A druhý pôrod bol šupa, asi ten prekotny (doteraz som nevedela, že taký názov existuje), prvá kontrakcia silná ma zobudila a v intervale minúta až dve pokračovali v rovnakej intenzite, rýchlo rýchlo do nemocnice, a po 12min ako som vošla do nemocnice som aj porodila, pôrod do hodiny. Držím palce
@tersanas to je ten prekotny, tam to ide strasne rychlo.
Ahoj myslim že sa to ráta bud od odtečenia vody alebo od kontrakcií. Keďže ti voda odtiekla do pôrodnice si mala ísť a nie čakať na kratší interval. Prekotný je zaroveň známy tým ze kontrakcie su odzačiatku silné a s krátkymi intervalmi.
@nikelca no ja som išla, ale vyslovene ma tam sestričky drbali že nemám kontrakcie načo som tam tak skoro, že tam budem dlho. Doktor bol zazmluvnený a mal prísť, ale tiež sa neponáhľal. Na pôrodnú sálu som ledva stihla, skoro som rodila na vzdycharni lebo to išlo rýchlo a nikto to nebral vážne.
@anonym_autor no moj prvy porod trval cca 3,5 hodiny, ak ratam aj tie prve pravidelnejsie kontrakcie a prisla som do porodnice so zajdetou brankou. Este chceli "spisovat papiere" a vysmiali ma, ze ako panikarim. Este tak od boku na mna sestra kukla, ze aka hysterka, ked sa mi zasekol kufor a mala som sa prezliekat do kosele, nie a nie ju vybrat a ja tam v krcoch a vravim jej, ale ja uz krvacam a citim hlavicku, tak boli lietacky. Mne ani infuziu nestihli dat kvoli streptokokovi. No a druhy trval 5 hodin a bol najtazsi zo vsetkych styroch porodov. Treti som mala do 45 minut za sebou, vyvolavany v 39 tyzdni a stvrty vyvolavany v 38 tyzdni a to dokopy to najhorsie trvalo asi hodinu.
Kazdy porod je iny, uvidis.
Mne voda nepraskla sama nikdy, ale cakam piate dieta a ak mi praskne, tak uz nikam nejdem radsej a volam si zachranku 😅, lebo radsej porodim doma ako niekde v aute alebo na chodbe v nemocnici alebo na chodniku pred prijmom.
Nie je to prekotny pôrod,ten vyzerá úplne inak.U teba pôrod začal tým odtecenim plodovej vody,preto ti t tak aj správne napísali.
To pravdepodobne nebol prekotny pôrod.
Ja som od od prasknutia vody a nástupu silných pravidelných kontrakcii (čo išlo hneď za sebou) porodila do hodiny.
Ja ani neviem co je prekotny pôrod. A to mam 2 dospelé deti. toto slovo počujem prvý krát. 🤭
@nikelca no ja som išla, ale vyslovene ma tam sestričky drbali že nemám kontrakcie načo som tam tak skoro, že tam budem dlho. Doktor bol zazmluvnený a mal prísť, ale tiež sa neponáhľal. Na pôrodnú sálu som ledva stihla, skoro som rodila na vzdycharni lebo to išlo rýchlo a nikto to nebral vážne.
@anonym_autor mna v takom stave nechavali ist na salu, hrozny zazitok, lebo to uz nejde chodit v tom stave. Ja som bola ako kus betonu v tych krcoch. Neviem na co ma tam vlastne tahali. Ta prva miestnost bola asi nejaka vysetrovna, to iste, len to nemalo vanu a wc, ako keby mne tam uz ta vana pomohla 😂🙈 Po porode som sa pri tej vani aspon odfotila, ked uz som sa tam musela nejak dotrepat
Celý môj pôrod od prvých kontrakcií trval cca 3,5 - 4 hodiny a nebol prekotný. Porodila som hodinu od príchodu do pôrodnice.
Ja som sa pri oboch porodoch otvorila bez jedinej kontrakcie, boleli ma len krize. Do porodnice ma poslal gynekolog ked som sla na poradnu. Pri prvom som mala kontrakcie 1 hodinu po podani oxytocínu a ked mi praskli vodu rodila som,pri druhom som mala kontrakcie az ked mi praskli vodu a to som porodila okamzite.. keby sme mali 3, asi porodim na ulici 🤣🤣🤣
Ja som porodila do 5 min od príchodu do pôrodnice. Hneď ako som bola oblečená ma poslali na kozu a hneď som aj tlačila. Doma som mala kontrakcie asi hodinu. A tento pojem nepoznám a ani som ho nemala nikde v papieroch
@anonym_autor ja som rodila vo februári a bola som uz dva dni v nemocnici keď mi o polnoci praskla plodová voda… malý bol o 1.34 na svete teda za hodinu aj pol.. od prasknutia plodovej vody nastúpili ihneď kontrakcie a interval medzi nimi bola tak minúta dve… nemala som sa čas ani kedy spamätať (prvorodička) tak to šlo rýchlo😃
Tento vyraz však počujem prvý krát, ani ja som ho nemala v papieroch spomenutý

Nie