Ako prebiehal váš cisársky rez?
Ahojte žienky, ako prebiehal cisársky rez u vás ? Podľa toho čo čítam, začínam mať strach 🤷♀️🤰 ďakujem
Ja mam dve sekcie v celkovej anesteze, v 2 nemocniciach, pekne som si docupkala na operacku, lahla, pichli mi nieco do zily a zaspala som, zobudila som sa na sledovacej izbe, kde mi tiekli infuzie proti bolesti, mne nezabrali tak ako mali, v jednej nemocnici som mala jeden liek proti bolesti a citila som jazvu rez, bolest nenormalna, v druhej nemocnici iny liek a citila som stahovanie maternice, nechceli mi verit, ze mi nezaberaju lieky, v oboch nemocniciach mi potom doplnili dalsie lieky od bolesti, chvilku cakali, ci predsa nezaberu, ale nic, kedze mi tiekli slzy ako hrachy, ale na to clovek rychlo zabudne, obe decka som mala v inkubatoroch,, po 12 hodinach ma presunuli na nirmalnu izbu a postavili, potom som u fungovala, akurat dodnes nerozumiem preco mi nezabrali infuzie od bolesti
@sima0907 1x mi to odporucil lekar, aby bola pohoda, 3 mesiace som lezala na rozikovom a uprimne moja psychika paradne utrpela, takze som bola rada, ze to lekar takto spravne odhadol, 2x som si vyziadala, vedela som do coho idem a pre mna to bolo naozaj prijemnejsie takto, iste lepsie pre babatko je spinal atd, moje boli obe narodene par tyzdnov skor, takto som nezazivala stres, ci dychaju nedychaju, syna museli rozdychavat po sekcii, nastastie ja som sa zobudila po a bol uz krasny a ruzovy v inkubatore
Pre mna to bol jeden otrasny zazitok, kvoli ktoremu netusim ci sa este niekedy odhodlam na dalsie tehotenstvo.
Akutna sekcia, spimal....fakt otras
@sima0907 Ja som mala akútnu sekciu, v plnej narkóze. Boli to dosť, nie počas, ale PO. Bola som nahnevaná na celý svet a az agresívna z tej bolesti a hormónov.. ale.. zrazu to potom prešlo. Veľmi skoro. Aj hnev aj bolesť aj frustrácia. Ináč sa nedalo, som vďačná za túto možnosť, vďaka nej moje dieťa žije a je zdravé. Určite sa neopúšťat, aj keď to môže pre niekoho v tom momente vyzerať, že sa to nedá, ale treba to rozchodiť, vstať, ísť do sprchy, prejsť sa neskôr do jedálne.. Veľa sily dodá, keď už vám dajú dieťa a treba sa oň starať. Dá sa to vydržať. Úplne v pohode sa to dá vydržať 🙂
@h_petra Môžem sa spýtať, kedy si mala sekciu? Iba preto, lebo ja som mala tiež veľmi podobné pocity a dosť dlho.. U mňa skoro rok.. Ďalšie dieťa nechcem, aj z iných dôvodov, samozrejme k tomu prispela aj ta sekcia, ale najmä zbytočne stresy kvôli tomu, že to naťahovali, a malý mohol ísť aj skôr von.
@sima0907 cca dve hodinky nez som uz zacala citit prsty na nohach a tak postupne,len si treba uvedomit ze kym necitis nohy, necitis ani tu bolest brucha..mne dokonca pri malej pichali spinal aj do bokou a ozaj som tu bolest brucha necitila este dost dlho aj ked nohy som uz citila.
Prvý bol zlý, pretože to bola akútna sekcia a aj tak som na štvrtý deň šla v pohode domov a odniesla aj autosedačku. Druhý bola plánovaná sekcia, to bolo úplne v pohode, sama som sa postavila a po 12 hodinách mi doniesli malého a už zostal pri mne.
Treba veľa chodiť, počúvať doktorov, aspoň moji bolo super a ozaj dobre radili. Vždy bol môj strach väčší ako to čo realne prišlo.
@oblecenie99 01/2020
Predcasny porod, velmi necakany
@h_petra Och :( ja som mala koniec decembra 2019, čiže tesne pred tebou. Na mňa nefungovala ani vyvolávačka, ani klystír (vraj pomáha pri kontrakciách), už som prenášala 4 dni a malému slabli ozvy, musel ísť rýchlo von, potom neúčinkoval spinal a potom už rýchlo rýchlo musel ísť v celkovej narkóze. Až vtedy sa zistilo, že už bol úplne posunutý do pôrodných ciest, a zaseknutý v neprirodzenej polohe. Iná situácia ako u teba, ale tiež nie príjemný zážitok.. po bez problémovom tehotenstve to bol šok. Dúfam, že ste obidvaja v poriadku.
@oblecenie99 traja ;)
Ano, sme 🙂
Ja som mala akútny cisárak pre nepostupujuci pôrod. Počas op som len dúfala že malinka je ok nakolko mala slabé odozvy srdiečka. Všetko prebehlo hladko . Po 2 h ma zobrali na izbu a malinku mi priniesli.
Mňa len tak čosi nezlozi takže som bola rýchlo fit. Prvé dni prehnuta chodila ale chodila a bolo to stale lepšie. Smiať som sa nemohla, mala som "svalovku" ako po 1000 brušakov ale inak pohoda.
Nemusis sa ničoho báť 👌👌👌👌

@tosomja takéto komentáre ma veľmi potešia a dodajú trošku odvahu 😇