icon

Ako prebiehal váš cisársky rez?

sima0907
27. feb 2021

Ahojte žienky, ako prebiehal cisársky rez u vás ? Podľa toho čo čítam, začínam mať strach 🤷‍♀️🤰 ďakujem

Strana
z2
ab727
27. feb 2021

@sima0907 ahoj u mňa pohoda,pichli mi spinal a po pol hodine bolo po všetkom,akurát čo mi pichali injekcie na sťahovanie maternice tak to bolo trocha nepríjemné

papa11
27. feb 2021

@sima0907 vôbec sa neboj ..ja som mala cisársky tiež som sa bála..ale pohode ...proste nebudeš cítiť nič ..len na druhý deň budeš musieť stat a to boli ..ale zvládneš to neboj sa ..všetko bude ok...aj ja tiež pred pôrodom som tu kadečo čítala a bála sa ..ale keď to prišlo všetko bolo uplne inak ..ver mi .. zapamätaj si ŽENY SU SILNÉ 😉 nech ti všetko dobré dopadne ...

evamea
27. feb 2021

Nie je to nič, čo by sa nedalo prežiť. Pichli spinal, položili ma na stôl, prestala som mať kontrakcie a ďalej som cítila len tlak. Sem tam som prehodila pár slov s doktormi, v rádiu hral Meky Žbirka a do toho som započula rev. To bol môj vreštiak, môj Biely kvet. 😅 Tak som sa rozbučala ako krava. Horšie bolo, keď ma šili a vracali všetko na svoje pôvodné miesto, podbrušnica je citlivá, nebolo to bolestivé, len sa mi dalo vracať. 😁 Potom už bolo fajn, doktor mal srandovnú čiapku Batman, tak som sa aj pobavila. Previezli ma na izbu a tam to bolo ok. Vstávanie po sekcii bolo pre mňa vtedy ako pre vyše stokilové hebedo ťažšie, ale na druhý deň som si už aj prešla na WC, alebo sa umyť. Potom som už behala aj s tými pár kvapkami mlieka cez celú chodbu k sestričkám, na obed, atď. V tretí deň som sa už aj o malého starala na izbe.
Najhoršie však je, keď máš vtipnú spolubývajúcu tiež po sekcii a smiech je cez slzy. 🤣

ckatka
27. feb 2021

Mne veľmi pomohlo keď mi kamarát (anesteziolog) povedal - povedz mi z čoho presne máš strach - a prešli sme si to krok po kroku.
Bolo to mega rýchle, najneprijwmnejsie bolo pichnutie kanyly do ruky a injekcia do chrbta. A potom triaska na jiske keď mi ustupoval spinal.
Najhoršie bolo by bez dieťaťa a bez manžela do rána (operovali ma pred polnocou akútne) ale niečo mi.pichli a spala som. Rozchodit to bolelo ale pocit z bábätka bol ovela.silnejsi a bolo by mi fakt jedno keby ma rezali od hlavy po päty. Každý deň zaňho ďakujem.
A od bolesti si treba pýtať od sestriciek injekcie potom je to v pohode. Ja som 4 týždne po cisarskom ani nevedela ze som bola niekdy tehotná.

mabelnr
27. feb 2021

Žiaden strach
Ja som o tom citala cele tehotenstvo a kade ake hororove scenare.
A potom keď to na mna prislo to bola úplná pohoda.
Mala som spinal a tak by rodila aj kazdy tyzden.
Od vtedy nic necitam na nete .
A to ja mam paniku z krvi a lekarov s vsetko okolo toho.
Tak ziaden strach je to pohodicka
Za pol hodinu som bola na izbe😘

sima0907
autor
27. feb 2021

@evamea joooj tak teraz si ma pobavila 😇 no ja som tiež váhovo vyššie a kým budem mať pôrod ešte pôjdem hore..aj to ma desí, že keď budú rezať takú " guličku " 🤣 kde si rodila ?

13riska13
27. feb 2021

Pichli spinal položili na stôl do 30 min bola malá vonku len to šitie mi prišlo strašne zdĺhavé ale inak v pohode skôr rozchodiť to bolelo ale dalo sa ja som si každý deň hovorila ze a zajtra to zas bude o kus lepšie a aj tak bolo

sima0907
autor
27. feb 2021

A baby koľko trvalo kým ste začali cítiť nohy ? To musí byť tiež strašný pocit 🤷‍♀️

13riska13
27. feb 2021

@sima0907 nie je to také strašné ja som sa na tom napríklad bavila a s babami na izbe sme si porovnávali co ktorá už cíti ci vie hýbať prstami a pod nie je to nič hrozné

sima0907
autor
27. feb 2021

Potešili ste ma, až mi je do plaču 🤣🥰

sima0907
autor
27. feb 2021

@papa11 ďakujem 😘

didi2102
27. feb 2021

@sima0907 mám za sebou 2,behom2rokov a v 2roznych nemocniciach ,všade to prebehlo s mini rozdiel a ako jasné boli stresy ale všetko ok , oba spinal,v prvom som prišla hodinu predtým, v druhom o 16 deň pred a šla som hneď prvá o 7rano,dajú ti infúziu,injekcie,1x zacievkovali dopredu nemala som klystír,2x nezacievkovana a s klystirom-obsolutne to nič nieje lehátko,potom na operačný sálu,v oboch prípadoch som debatovala s anestéziológ aj sme sa zasmiali prešli to rýchlo,spinal -1x mierny tlak,2x úplne som to necítila, po infuzky injekcie bezbolestné,1x má ale prekvapilo že som bola slabá a nešlo sa.mi postaviť,hrozné ma.to deprimovalo,bola chyba že som si myslela že ako lan sa postavím a hneď budem fit,troska dlhšie som sa z toho dostávala ale nič katastrofálne, druhý krát som sa postavila na prvý šup,hneď som kráčala opäť ale milý šok,bola som fit súperom,prvú noc nemáš dieťa pri sebe,druhu už áno ale.ked by si sa cítila zle povieš,ja som syna prvého nemala ani jednu noc v pôrodnici pretože som nevládala,nieje to hanba,kojila som a.kojim druhé dieta

didi2102
27. feb 2021

@sima0907 inak pri prvom som pribrala 30kg anestéziológ polka zo mňa 😄 ako mi to pichol takže si mám ľahnúť ale ja som sa dozadu ovalila na neho nech mi pomôže a on stukal že som ťažká 😄😄 potom mu vravím debatuje so mnou,taký hanblivý ... 2x bola žena aj sestrička super všetko mi podpisovala čo sa deje veľmi milá kecali sme o korone 😄

pseudomonas87
27. feb 2021

@sima0907 pre mňa bol cisár krásny zážitok, spinal sa pichol, manžel ma držal za ruku, vytiahli malu, tak sme plakali, že sme na oči nevideli,za pol hodiny bolo vybavené

didi2102
27. feb 2021

@sima0907 a.este kázali mi dať sa do macacej polohy a tak ok ohnem chrbát a oni sa rehotali ze len som pohla krkom 😄😄 hrozné sme sa na Tom potom. Všetci smiali,to že si nohy necítis je v pohode .. prvý krát som si asi až večer, druhý krát som pohla nohou už po hodine dvoch

ivangeline
27. feb 2021

Samotna operacia nic hrozne..ale potom mi bolo tazko. Ja som vsak mala ine problemy a preto bol cisarsky..takze predpokladam ze som to zle znasala preto. 🙂

sima0907
autor
27. feb 2021

@didi2102 🤣🤣tak to je ten lepší prípad, že človek za pritom aj zabavil, že to tak nevnímal 😇

sima0907
autor
27. feb 2021

@didi2102 a kde si rodila ?

zuvelyn
27. feb 2021

No samotný zakrok je nič oproti tomu čo sa dialo potom 🤣 môj najväčší problém na sále bolo, ako má dostanú z operacneho stola na izbu 😁 keď prestaval účinkovať spinal, dávali mi nejaký mix do žily, to bolo super, dávno som si tak dobre neposlala. Syn pri mne nebol, nosili mi ho každé tri hodiny cca, ale mne to nevadilo. Doniesli mi ho po 48 hodinách na stálo až. Veď som nevládala sa ani napiť pomaly, omamena od liekov. Nepríjemné bolo keď prišli sestričky s lavorom na hygienu 🤦🏼‍♀️ a potom postavenie sa, to som im skolabovala skoro v sprche. Mala som nadštandard s vlastnou sprchou a wc, ostatné mamičky chodili na druhú stranu chodby, to by ma asi porazilo. Na tretí deň od sekcie mi zabehla slina a dostala som taký záchvat kašľa že som mala pocit že čelí cisárak som si prežila ešte raz bez anestézy 🤣 vtedy som si povedala že nič horšie byť nemôže. Sranda bola tiež stverat sa na kozu na kontroly. Ale zotavenie extrémne rýchle. V pondelok sekcia, v piatok domov a v nedeľu som už sadila paradjky v záhrade .

domak2
27. feb 2021

@sima0907 u mňa bola sekcia akútna, tak som bola trochu v strese a chaose a pamätám si, že mi bolo divne, ze sa mi tak dlho nedá curat. Dosť neskoro mi došlo že mám kateter 😂

didi2102
27. feb 2021

@sima0907 ja som mala prvý v.kezmarku a druhý v Poprade,žiadne sanatória a luxusné nemocnice hlavne ten Kežmarok ozaj nič extra ale všade milí,jasné sestričky hundrali občas.ked sme sa nechceli trápiť s kojenim a chceli mlieko do fľašky ale proste ja som vedela že kojit budem len načo sa trápiť atď atď

didi2102
27. feb 2021

@zuvelyn napr toto na koze kontroly som prekvapená nič také som nezažila,nik mi jazvu ani nestrácal,a jasné prvý krát som aj ja šla.odpadnut ale stáva sa nič šokujúce druhýkrát nechápem luxusné postavenie chodenie

zuvelyn
27. feb 2021

@didi2102 mne na pred prepustením kontrolovali aj jazvu cez usg aj zo spodu pohmatom maternicu. Ja som zase tehotná, bude to druhý pôrod za dva roky takže pevné verím za zase cisárak a aj sa na to "teším". Hlavne že vie človek do čoho ide a čo má čakať. A viem presne že čo už mám a nemám robit aby dobre bolo 🙂 hlavne nepribrat zase 40kil 🤣

henka123123
27. feb 2021

Pichli spinal.polozili.zoperovali asi 40 minut.hned previezli na izbu tam boli bolestive tie infuzie na stahivanie maternice a triaska..po 9 hodinach postavili to bolelo ale uz potom nic.rozchodila som to.isla.som si vypytat dieta a uz som ho mala stale pri sebe to vstavanie cez bok a zakaslanie bolo bolestive dost prve dni ale dalo sa prezit aj bez liekov

lenka9g
27. feb 2021

Najprv klystir, potom cievkovanie (veľmi nepríjemné) a potom som si pospala 3x a mám 3 deti 🤣

evamea
27. feb 2021

@sima0907 v PB. 🙂

justify
27. feb 2021

Ja som mala síce plánovanú kvôli KP, ale malej sa zachcelo von skôr. O 16:55 mi odtiekla voda,okolo 17:40 sme prišli na príjem, pôrod postupoval veľmi rýchlo, aj ma prednosta prehováral na prirodzený,hoc malá bola stále KP ale nakoniec bola akútna sekcia tak či tak. Nechceli ma robiť skôr ako po 6hod od posledného jedla, čo bolo o 16tej, aj muža poslali domov, že skôr ako v noci ma nemôžu robiť ale o 20:07 bola malá vonku. Ja osobne mám za sebou aj prirodzený aj cisársky, za seba hovorím že radšej výtlačim nosnou dierkou ako ísť cisárskym 🙈 strach je veľký,aj ja som mala. Bála som sa ciekovania, to bolo nepríjemné,ale dalo sa (nechápem, prečo ho nerobia hneď po otehotnení, ušetrila by som kilometre čo som nabehala na wc 🙈) , klystír mi nerobili ale pri prvom porode áno, čiže to som vedela čo čakať ak mi ho budú robit, bála som sa spinalu, cítila som iba opichanie,ako klasická injekcia, samotný spinal som necítila,iba som dostala kŕč do nohy,povedali že to je dobré. Bála som sa, že budem cítiť ako ma režú (viaceré ma strašili že cítili ,nie bolesť ale ako keby im niekto písal perom po bruchu). Rozprávala som to anesteziologicke,povedala že to by som im už dávno ušla lebo už som otvorená 🙈 necítila som absolútne nič, ani tlaky keď malú vyberali,iba že mi telom hýbu. Po sekcii triaška jak fras, najhoršie bolo, že som nepočúvala sestričku keď mi radila nezdvihat hlavu lebo to olutujem. Po 2 dnoch som oľutovala, taká bolesť hlavy, že som myslela že umrem, niekoľko dní to trvalo, aj doma. Strašili ma krvnou zatkou, tak som sa radšej napchavala colou a kávou, chválabohu to potom odznelo. Ja som však nevedela mesiac žiť po laparke žlčníka, takže pre mňa bolo žiť po sekcii ako fantasmagoria. Bola som ochotná celý deň stáť,len by som si nemusela zase sadnúť a ľahnúť a hýbať sa. To že si cítiš nohy je v pohode, skôr je čudné to ked si ich začínaš necítiť, také divné teplo a strpnutie. Ale keď som mala pri sebe malú, bolesť išla bokom. Proste von nejak musia, pre jednu je strašiak prirodzený pôrod,pre inú cisársky. Báť sa dopredu nemá zmysel. A kvôli bábätku urobíme aj nemožné. Každý deň to bude lepšie a lepšie,treba vydržať. Niekto si cisársky priam chváli (čo ja nikdy nepochopím, ale však 100ludi/100chuti) ja som zase mala prvý prirodzený úplne úžasný. Držím palce a kľud ✊

didi2102
27. feb 2021

@zuvelyn ja som aj druhý pribrala 30kg😄😄 ale poviem že.ma prekvapil väčší stres a strach ako prvý krát,možno tým že už jedno dieťa doma bolo

tosomja
27. feb 2021

Pred desiatimi rokmi - prísť nalačno večer, ráno klistyr, nejaká tabletka, zavedenie katetra ( to bolo nepríjemné), potom som ešte tri hodiny čakala na čakačke s ostatnými ženami, pichli epiduralku hneď na prvýkrát. Potom som necítila nič, len keď mi zatlačili pod hrudníkom keď vyberali bábätko, tak ešte polroka som sa nevedela nadýchnuť.
Rodila som ráno, okolo 18tej mi priviedli dcérku na hodinu a potom mi ju dali na noc, lebo som chcela aby bola pri mne. Aj keď som nemohla vstať, tak som si priťahovala postieľku. Na druhý deň ráno som vstala a už som rozchodila, nič nebolelo, ani jazva, ani maternica, nepotrebovala som injekcie od bolesti. A až potom vybrali katéter. To mi vadilo asi najviac z celého cisárskeho. Po 4 dňoch som šla domov po vlastných, peši 🙂
Pred rokom druhý cisársky, ráno príjem nalačno, mohla som piť normálne. Hneď som sa mala osprchovať nejakým dezinfekčným prostriedkom od pása dole. Prezliecť do ich košele. Prišla sestrička, zaviedla katéter,tentokrát bezbolestne, ani som nevedela kedy. Hneď ma brala na posteľ do cakacej miestnosti, ani nie 15min už pichali epiduralku (asi 20x čo nevedeli napuchnut...dosť nepríjemné), potom som už necítila nič, len taký pocit ako keď sa hráš s lepkavym cestom 😄 a najkrajší moment, keď mi dali synčeka takého špinavého na mňa.
Hodinu po zákroku som ležala na nejakej izbe, stiekla infuzia, trošku ma bolelo brucho, tak mi niečo pichli, a odviezli na izbu, a hneď mi dali syna k sebe, chodili sa pýtať, či má nič nebolí, či zvládam všetko. Nič ma nebolelo, ešte v ten deň som stála. V piatok sekcia, v pondelok ráno som bola doma.

pininka1
27. feb 2021

@sima0907 ty tie nohy citis akoby vzdialene, aj ja som sa toho bala. Najhorsie bol spinal, nevedeli ma napichnut a bolo to velmi neprijemne. Ale zas rekonvalescencia ovela lepsia ako po celkovej narkoze. Druhy den jasne bolesti brucha pri kazdom pohybe, ale to bude stale lepsie a lepsie

Strana
z2