Ako prekonať strach z pôrodu?
Som 33 a mam strach, ake to bude a kedy uz chcem mat po..ako to prebieha? Prosim o rady,skusenosti postup...dakujem
@sashka22 ano ale ten prirodzeny sa natahuje pred.. niektore zeny aj 3 dni cakaju a maju kontrakcie.. alebo moja sestra 8 dni prenasala s vyvolackami a aj tak isla na cisarsky lebo maly sa neposuval
Máš ešte kopu času si o tom niečo naštudovať, hovorit s mamkami, kuk dokumenty, na konci budeš rozhodnutá
Napríklad ja vždy prenášam aj 2 týždne, ale do vyvolavaciek by som sa bez komplikácií isto nenechala nahovoriť
Ja ti len poviem že každá jedna žena ktorú poznám a zažila si sekciu aj klasicky prirodzený pôrod povedala že sa to nedá porovnať a že sekcia je omnoho horšia aj čo sa týka rekonvalescencie aj bolesti
@rebekah61 moja svokra toto vravi tiez ona mala 1. Cosarsky 2.prirodzeny a stale ze prirodzeny 100x lepsi..
@autorka , ja mám v okolí 4 dobré kamarátky a ,niektoré aj dva cisárske a povedali , že dobré zotavenie.postavenie sa bolo nepríjemné, prvé kroky , ale že nemôžu povedať zle slovo.s ranami nemali problém.je to naozaj veľmi individuálne.
Ja mám dva prirodzene za sebou a že niiiiiikdy viac, neprosím
A nie nezabudla som na to ani po rokoch a nie nešla by som do toho nikdy nikdy viac.a tiež mám v okolí baby,ktoré mali veľmi zle prirodzene pôrody a tiež ženy, kamarátky ,ktoré mali prirodzene pôrody ako malina.ze ako silnejšia menštruácia.spala som a podobne.ze horšie je trhanie zubu.a ja len čumim 😁
@pe_mi ved to keby tak clovek vedel ktora cesta prenho je lahsia.
Od kedy je mozne aby bol chlap pritomny pri porode?
Záleží na pôrodnici.ja som nemohla manžela mať vo vzdycharni.ani keď ma chystali na box.az úplne na samotné tlačenie a potom ho zase vyhnali pri šití.
Je to tu celé divne nastavené.ja by som prijala stále,aj manzel
Ak budeš potrebovať kľudne napíš ja som od malička mala strach do poslednej chvíle už som zvažovala psychológa a podobne..a už má tri roky dcérka😊
Ja som sa na pôrod tešila veľmi, hlavne na to že prvýkrát uvidím naše dievčatko, bola som dobre nadstavená po psychickej aj fyzickej stránke. Takmer všetko dopadlo podľa mojich predstáv a bolo to intenzívne ale krásne a mystické. Budem sa veľmi tešiť keď mi bude v budúcnosti dopriate si to zopakovať 😍
autorka - ja som rodila pred 2 rokmi a budúci rok má to čaká zas.. pôrod si nevyberies aký bude, to je fakt. Ale za seba Ti viem povedať, že 1. dobre sa najedz, oddychuj predtým a spi koľko to pôjde (ja som bola ha hrdinku, po nociach na telke atd a nakoniec som mala 3 dni poslickov každých 20 minút a rodila 13, hladná a unavená ako kon…) 2. vydrž doma čo najdlhšie (ja som utekala na 4 cm a stres mi všetko zastavil).. 3. skús prvé bolesti naozaj predychavat a ak chceš epi, daj si ju až keď budú bolesti intenzívne (ja som si dala epi pri 5 cm keď som kontrakcie ani poriadne necítila ale bala som sa toho čo bude… zastavilo mi to pôrod :/)… A hlavne: neboj sa… nájdi si nemocnicu kde môže byt cely čas niekto s Tebou, urob si pohodu, lebo ten stres robí veľmi veľa…. môj pôrod bol nakoniec dlhy (13 hodín), mala som pustenu umelo plodovu vodu, mala som oxitocin, malej klesali ozvy a asi ju zo mna skôr vytlačila cez brucho pôrodná asistentka nez ja.. ale na druhej strane, mala som toľko epi v sebe (2x epi počas prvej pôrodnej doby, s oxitocinom som súhlasila len keď mi dajú zase epi, no ten spustil pôrod do pár minút), plus na zasitie mi pichli ďalšiu takze mne museli nohy dvíhať lebo som necítila nič 🙈.. preto budem stále vravieť že dobrá príprava a psychika je alfa omega..
Ja mam porod este v cerstvej pamati a popravde, ani sa ti necudujem. nieco tak strasne som nikdy nezazila 😅
@michaela789 moja svokra zažila prirodzený pôrod, pri ktorom necítila bolesť.... Sama si to nevedela vysvetliť, ani nevedela, ako dieťa vyšlo von...
@mell27 absolútne nechápem. Druhého som rodila 31 hodín. Z toho tlačenie bolo asil len 15 minút. to som necítila už ani ja, lebo som mala za sebou dva dni neutíchajúcich kontrakcií. Normálne ma vie naštvať, keď niekto povie, že vypučil dieťa zo seba a po vlastných odkráčal na izbu ako keby mu len vŕtali zub. Ja som tie posledné hodiny videla nebeské brány...
Hlavne sa nauč ako predychat bolest pri kontrakcii..
Mne to moc pomohlo
@michaela789 každý pôrod je určite iný. To bolo už jej 7. pôrod, možno aj preto ľahšie rodila...

@minenkak čistá moja sestra 😁 ja neverím ,že niekto môže mať takýto pôrod. A potom všetci, že druhý bude lepší, telo si pamätá,myslí pozitívne..že mne sa to nepodarilo 😁 akože fakt som rada ,že mam túto životnú etapu za sebou 😁
Ale presne , každá to máme inak.