Ako prekonať strach z pôrodu?
baby pôrod sa mi blíži a už mám aj strach.. :D ako to prekonať? ako nemyslieť na to.. ako prvorodička mam strach.. cele tehu je bezproblémove.. žiadne bolesti .. ani zle mi nie je vobec nič.. rada by som bola ak by som mala aj taky beproblemovy pôrod.. :D ako ste to preživali vy?
Ja som sice nemala lahky porod ale cez to vsetko si myslim ze mohlo to byt este horsie...co sa tyka bolesti. Nas to zastihlo nepripravenych...3 tt skor tak som sa ani nemala cas bat. Proste odrodis a hotovo. Hlavne nech si ty a babatko v poriadku. Vsetko preboli a zahoji sa. A u mna platilo ze som na vsetko zabudla...ten stav...ako v bubline...nic ine nevnimas... teda aspon u mna to tak bolo. Najhorsie boli kontrakcie pred samotnym porodom.
@fidelka1994 ja ta chapem, tiez som prvorodicka a zo strachu mam uz nocne mory, nikdy som v nemocnici nelezala, tak to bude uplna premiera..a neviem si to ani len predstavit. Na malinku sa strasne tesime, a najvacsi strach nemam z porodu ale z toho, aby sa pei nom nieco nestalo jej. Inak tiez rodim v zahranici.
Aj mňa niekedy prepadne strach ,ale vždy ma tak ukludni ,že tam bude so mnou môj priateľ a nebudem tam sama a snažím sa myslieť len pozitívne ako maličkú uvidim prvý krát🙂
@fidelka1994 fu, presne viem o com hovoris. ja som ako prvorodicka posledny tyzden pred porodom preplakala od strachu. a potviem ti len tolko, nemysli na to. ked to pride, tak proste budes robit vsetko co ti lekari a sestricky budu kazat, tak si hlavne nepredstavuj ziadne scenare🙂 Kazda ma iny porod a zelam ti, aby si mala aspon taky, ako ja druhy 🙂
@fidelka1994 neviem co pisali ostatne ale kontrakcie sa najlepsie rozdychavaju pri prechadzani..mala som stastie ze boli so mnou zeny co rodili uz treti krat ..nie je to med lizat ale da sa to prezit...mna viacej trapilo bolave hrdlo z dychcania..otvorena na vsetkych 10 len malu som neporodila lebo nezostupila...nemaj z toho strach lebo si to skomplikujes o to viac..treba to brat ako to pride s chladnou hlavou..a hlavne mas este 12 tyzdnou vobec na to nemysli
@sykorkauhliarka termin mam na 3.3. tak dufam,že aj vtedy sa narodí .. :D ja moc nestresujem ale myslim na to ako to dopadne.. a kde ma to pochytí .. najradšej by som bola keby som v nemocnici ako doma, ked si neviem ani sama zavolať zachranku.. :D
neboj sa, obdobie vzoru je stokrát horšie ako pôrod
@fidelka1994 mne pomohlo cvicenie s epinom. Je tu k tomu aj skupinka. Sice to nebolo uplne podla mojich ocakavani, ale myslim, ze urcite mi to pomohlo minimalne po psychickej stranke... Existuje aj lacnejsia verzia anibal. Ja som sa rozhodla radsej dat peniazky za epino ako za epidural a nelutujem. Aj ked jedno nevylucuje druhe.
@anjika42 co je obdobie vzoru?
@sasesoe a co je epino?😄
Zbytocne ti tu napiseme rady. Kazda si tym musi prejst. Pri porode nebudes mysliet na rady z modreho konika. Ak chces predist sitiu a nastrihu tak sa cvici s epinom ci anibalom. Je to balonik ktory vkladas dnu a nafukujes a tym padom roztahujes hradzu ....
Ja som vobec neriesila porod,az ked prisiel den "D" mi tak "trklo " ze ved ja idem rodit 😁😂
teraz vážne - ja som sa epina a balonika bála, tak som ho nepoužívala, ale dobtá je masíž hrádze, kr=m na to je dostať v DMke, takisto tehotenské cvičenia, nepozerala som, kde býva autorka, v BA ich robia v Miracle a takisto v Probiose, v miracle je tehotenskí yoga a v probiose učia aj správne dýchač
@fidelka1994
https://zenskekruhy.sk/temy/druha-doba-porodna/...
https://www.gravifit.sk/blog/aniball-verzus-epino
Tu na mk je skupinka cvicime s epinom aniballom (len v nazve su nejake pomlcky). Ono kazda zena, kazdy porod je iny a ziadna nezazila ten isty porod viac krat,cize tazko nieco porovnavat, zovseobecnovat.
Ak budes mat dalsie otazky,rada napisem ako to bolo u nas, pripadne pozri aj prispevky v spomenutej skupinke. Ti
@fidelka1994 tak to mas blbe ze nevies jazyk tej krajiny kde zijes lebo dieta nieje iba o porode ale kopec inych veci musis vybavovat

@akronop ja som tiež vizualizovala. Že to bude rýchle, že v meste nebude zápcha... Nedeľa, 5.00 prvá kontrakcia, 6.38 bol malý na svete... Skoro som to dala vo výťahu v pôrodnici len tak medzi rečou.