icon

Ako prekonávať strach z ďalšieho pôrodu?

veronika1375
7. máj 2026

Ahojte mamičky idem si k vám pre vaše názory ..
Mala som síce 3 pôrody za sebou ,prvý a druhý bol celkom dlhý mala som 12hodin z prvým synom bolesti z druhým synom som mala 9hodin bolesti ..z dcérkou som bolesti nemala dali mi vyvolávačku a po hodine som mala hneď silné tlaky ktoré som v sebe musela držať 6hodin
Aj keď neboli tieto pôrody neviem aké zlé a strašné ale ja mam z toho ajtak strach a veľký..
práve som 22tt a ja už dopredu premýšľam nad pôrodom bojím sa toho veľmi bojím sa bolestí a tlačenia.
Preto si rada prečítam vaše skúsenosti 😀
Ďákujéém ❤️

anonym_882317
7. máj 2026

No... keď máš za sebou už 3 pôrody, tak až taký veľký strach to nebude 😉 Ja sa pôrodu bojím oveľa viac ako ty, až natoľko, že radšej žiadne deti nemám. To je skutočný strach.

anonym_613774
7. máj 2026

Celkom dlhy? 😃 Mala si pekne porody. Ja prvy 43hodin, druhy 18, prvy uplne nepostupujuci, druhy tiez s pomocou.
Drzim palce nech Ti to dobre dopadne. Bez ohladu na Tvoje predosle porody alebo tie nase - aj Tvoj 4ty bude jedinecny takze zbytocne sama seba nestresuj... Zelam Ti vsetko dobre.

anonym_2e1729
7. máj 2026

Tak ja som prisla pri 5tom o pol 3tej do porodnice,este ma chceli pustit domov,no pozreli na cez kontrakcie,ze ej ani papiere nestihneme.O 3tej prisiel doktor,chvilu sme sa bavili a ze ideme uz,a ja ze uz??O pol 4tej bol uz maly na svete.Ako prepichli plodovu vodu tak som uz tlacila okamzite.
4ty porod ten bol tiez rychli.3ti som si aj pospala,to som dosla o 12tej v noci a maly sa narodil o pol 6tej.Keby lezim inak tak by bol skor,ale tak ja som lezala tak,aby mne bolo dobre.Najdlhsie boli prve 2,to boli aj s vyvolavackou,po termine.Takze bolestivejsie,ako ked sa same vypytali.
Pan Boh da len tolko bolesti,kolko znesies.Tak sa neboj.Zvladnes to ako kazda ina mama.

anonym_7d64fe
7. máj 2026

Ale no 😀😀😀😀však ty si už skúsená harcovníci
keď si sa rozhodla pre 4te dieťa tak sa asi zabral veľmi nebojíš
Veľa radosti z bábätka 🍀

anonym_1b901a
7. máj 2026

stvrty zvladnes urcite, ja som po prvom povedala, ze nikdy viac a som to dodrzala 😄 velke bolesti z vyvolavacky

anonym_b18605
7. máj 2026

To su take rady, co tu dostavas 🙈 kazdy anonymne ti od "srdca" poradi samozrejme. Harcovnicka ma dostalo🙈 Zeny, ona je jedna z vas a ma pred sebou narocnu vec, cim porod vzdy je, nezavisi na pocte, ako sa to vzdy traduje🙈

Autorka, ked mas respekt, chod na porodnu pripravu, myslim to vazne, kurz prirodzeneho porodu alebo hypnoporodu. Dozvies sa vela novych veci,ako to moze a verim,ze pojde vsetko fajn. Porod je v hlave. Potrebujes sa nastavit tak, aby si to zvladla.
Ake stare mas deti,ale pre mna bolo najtazsie zvladat vyssie tehotenstvo, popri detoch. A dost zavisi aj v akom zdravotnom stave si. Drzim paste, nech to vsetko prebehne ako si prajes 💫

a0
Včera o 05:24

A keď sa bojíš, tak zmeníš priemer budúceho pôrodu? Skús sa zamyslieť racionálne

marth16
Včera o 06:06

@veronika1375 ahoj mala si pri predchádzajúcich epidural? Ak nie tak odporúčam všetkými desiatimi. Pri oboch pôrodoch som sa zasekla na 4 CM, po podaní epi sa moje telo tak uvoľnilo, že do hodiny bolo po všetkom. Inak ako už vyššie bolo spomenuté aj predpôrodná príprava dosť pomáha. Držím palce nech je tento pôrod pohodový a rýchly ♥️

anonym_a4fcf4
Včera o 06:23

Ja som pri prvom porode prisla o druhej poobede do porodnice. A to uz som bola otvorena na 10 prstov a ze uz rodim mi povedali (divili sa, ze ma nic neboli. Isla som len kvoli tomu, ze zrazu som mala krv po utreti po cikani). O pol piatej poobede bola mala na svete. Dufam, ze pri druhom porode stihnem prist do porodnice pri tejto rychlosti 😀.

anonym_212ad7
Včera o 07:17

@veronika1375 tak netreba rodiť, toto jedno už dajako pretrpieť a potom už s tým seknut a mať pokoj.

leushka1574
Včera o 21:09

Ahoj. Neboj sa, to zvládneš, tvoje telo je prirodzene schopné porodiť a ty si silná matka, ktorá si porodí svoje vlastné dieťa a budete obaja v poriadku, zdraví a tešiť sa zo života 🥰🚼😘🤗 máš na to, aby si to dala opäť, lebo si bojovníčka a hrdinka 💪 ešte tehotenské Rebozzo, prípadne stretnutie s dulou by som ti odporučila, prípadne hypnopôrod kurz. Sú to síce platené služby, gyn na to neposielajú, ale môže to pomôcť naladiť sa 💛 neľutuj minúť nejaké to € keď ide o príchod dieťaťa na svet. A mysli aj na to, že keď rodíš v nemocnici tak keď by sa niečo skomplikovalo tak ti tam personál dokáže hneď spraviť sekciu a za 10 minút dieťa z teba vyberú ako nič.