icon

Ako prirodzene vyvolať pôrod v 40. týždni?

3. apr 2025

Dobre ráno ženy, mamičky.
Akurát som v 40tt, no vôbec to nevyzerá na pôrod, ani sa neotváram, ani žiadne kontrakcie maternice, proste akoby o nič nešlo 🤷 v pondelok mám termín, ak dovtedy neporodim tak má lekár posiela do pôrodnice... poraďte, čo robiť aby som čím skôr už porodila ? Nech nemusia vyvolávať aby to šlo pekne samo od seba 🙄

brera87
3. apr 2025

Ahoj, noo internet je plný babských rád ako pôrod urýchliť ako spermie, chodenie po schodoch atď.. V prvom rade si dospelá žena, skoro mamina a pokiaľ do nemocnice nechceš tak to stačí povedať doktorovi. Kopa žien rodí 42 týždeň a sú tu a aj ich deti. Niesi chorá aby si trčala v nemocnici, len tehotná. Držím ti palce, zvládneš to ♥️

taktotedanie
3. apr 2025

Ci vyvolavanie ci nie, je to jedno

mikitilik29
3. apr 2025

Síce ti neporadím v tvojej otázke, ale držím palce nech to máte obaja čím skôr za sebou😊 ja som mala prvý pôrod vyvolaný, druhý sa rozbehol sám. Nie je v tom žiaden extra rozdiel aspoň čo sa týka mňa

denkabemommy
3. apr 2025

V prvom rade sa treba ukľudniť, pokiaľ nebudeš v psychickej pohode (aj podvedomej), tak sa ti pôrod nespustí. Úplne odlož strach, že ti budú vyvolávať pôrod. Veď a čo? To nevadí. Bolí to rovnako. K tomu trošku rýchlejšia aktivita. Mne “pomohlo” keď som rýchlejšie vybehla na 6.poschodie, to sa mi spustili kontrakcie, jemné. Na druhý deň začali pôrodné.

bibina32
3. apr 2025

Ja som s jednou mamičkou v pôrodnici chodila peši po schodoch na 7. poschodie viac krát za deň. Po polnoci sa mi začali kontrakcie a tej druhej mamičke o dve hodiny neskôr. Ale neviem či nám pomohli tie schody 😁.

luciferka93
3. apr 2025

Ja som robila všetko možné aj nemožné aby sa pôrod vyvolal sám, žiaľ 2 pôrody a oba vyvolávane.... Niekedy nepomôže naozaj nič, daj sa do kľudu hlavne, bude ako ma byt ☺️ držím palce 🍀

patta89
3. apr 2025

Ja som bola v 39+5, ked som sa "rozhodla" ze chcem rodit...manzel mi kupil ananasovy dzus - vypila som 2 pohare, poobede som si dala horuci kupel ....no a v noci som sa zobudila na kontrakcie a za 3 hod. bola dcerka na svete....takze mne pomohol horuci kupel + ananasovy dzus alebo nahoda, ze uz chcem rodit 😂

thirstymonk
3. apr 2025

Však sexuj. Nič neotvorí krčok maternice lepšie jak sperm. Vlastné skúsenosti, už trikrát.

kiki68
3. apr 2025

@patta89 ja som jedla aj cely stred ananasa a nix, zapila som to tonicom, potom sex. U mna museli vyvolat, potom to islo do par hodin. Toto druhe uz dam hned do 40tt vyvolat. Lebo vraj to nechcu nechat u 40 rocnej cez termin

januska12323
3. apr 2025

Môžeš vyskúšať všetky babské rady na svete a nemusí sa spustiť. Hlavne sa upokoj podstatné je že ste s bábom zdravé, kedy a ako príde na svet nie je dôležité.

autor
3. apr 2025

Ďakujem za každu radu, vyskúšam všetko 🤍

colsami
3. apr 2025

Mozes vsetko skusat, ale dieta pride v spravny cas, kedy ma prist. (Hovorim ja, co som tiez skusala vsetko a aj tak som tyzden prenasala).
Mas toho plny internet, vsetko su to len babske rady a je len otazka nahody, ci Ti zhodou okolnosti zacne porod po niecom z toho.
Vela stastia.

luna11
3. apr 2025

Ved prirodzeny prostaglandin-ejakulat. Pomaha spolahlivo. Ale fyziologicke tehu trva 38-42, si v polcase😀 ale uplne chapem, bolo 35 st a ja v 40tt ked som sa rozhodla ze uz je cas😛

beronsche
3. apr 2025

Ja som bola na akupunktúre na vyvolanie pôrodu. Doobedu som tam bola, pobede začali kontrakcie.