icon

Ako rozoznať blížiaci sa pôrod?

sara8h
11. nov 2025

Ahojte mamičky 🤰💬 som 37tt
Zaujímalo by ma, ako ste vy cítili, že sa vám blíži pôrod – mali ste nejaké špecifické príznaky alebo intuície, že „už to bude“? Keď to na vás prišlo ako to prebiehalo
Začalo to u vás tvrdnutím bruška, bolesťami, únavou, zmenou nálady alebo odtokom hlienovej zátky?
A v ktorom týždni ste nakoniec rodili – skôr, načas alebo po termíne?

annak14
11. nov 2025

@sara8h odtokom plodovej vody… uplne necakane 36+3. neboj nic , ak sa to uz bude blizit, rozpoznas to. Aj ked je to po prvy krat….vychutnaj si posledne tyzdne, hlavne oddychuj.

anonym_b10207
11. nov 2025

praskla mi voda ked som vystupovala z auta, v sobotu porodila som až v pondelok.

anonym_c425a2
11. nov 2025

Pri 1. odtiekla voda
Pri 2. zacali kontrakcie

sara8h
autor
11. nov 2025
@annak14

@sara8h odtokom plodovej vody… uplne necakane 36+3. neboj nic , ak sa to uz bude blizit, rozpoznas to. Aj ked je to po prvy krat….vychutnaj si posledne tyzdne, hlavne oddychuj.

@annak14 mávam už často také ako keby menštruačné bolesty aj tvrdnutie bruska no Dr mi povedal Minulý týždeň že to vôbec nevyzerá na pôrod Mám pánicky strach z pôrodu ale už to chcem mať za sebou

kiki68
11. nov 2025

@sara8h nie, este rano som soferovala, vecer som este bola so synom vonku pri jazere, viac menej normalny den. Raz mi doslo tak divne horko, Ale bolo 30 stupnov a komu by nedoslo

kiki68
11. nov 2025
@sara8h

@annak14 mávam už často také ako keby menštruačné bolesty aj tvrdnutie bruska no Dr mi povedal Minulý týždeň že to vôbec nevyzerá na pôrod Mám pánicky strach z pôrodu ale už to chcem mať za sebou

@sara8h to ja som mavala stale, to by som rodila uz v 23tt obe deti. Vzdy dala magnezkö a preslo to. Paradoxne v den porodu mi nic nebolo

nikolani
11. nov 2025
@kiki68

@sara8h to ja som mavala stale, to by som rodila uz v 23tt obe deti. Vzdy dala magnezkö a preslo to. Paradoxne v den porodu mi nic nebolo

@kiki68 ja podobne 🙂 tie bolesti aj také že som sa stále bála že predčasne porodim a nakoniec som ešte prenášala a pred pôrodom tiež žiadna zmena

ceresnicka111
11. nov 2025

Kontrakcie dosť silné ale úplne nepravidelne tak som to ignorovala až kým som nezačala krvácať a druhy pôrod tiež kontrakcie ale tie boli už v pravidelných intervaloch tak som vedela ze je to ono

jaskolka
11. nov 2025

Pri synovi začali silné kontrakcie,pri dcére odišla voda.
Neboj sa,keď naozaj ti začne pôrod,spoznas to,to sa nedá nespoznat🙂Ja som tiež nechápala,keď mi všetky kamošky či príbuzné vraveli,že pôrod určite spoznám,veď ako,neviem čo mám cítiť 😆. Ale je to pravda, neexistuje,aby si to nespoznala,keď to naozaj príde.

sara8h
autor
11. nov 2025
@jaskolka

Pri synovi začali silné kontrakcie,pri dcére odišla voda.
Neboj sa,keď naozaj ti začne pôrod,spoznas to,to sa nedá nespoznat🙂Ja som tiež nechápala,keď mi všetky kamošky či príbuzné vraveli,že pôrod určite spoznám,veď ako,neviem čo mám cítiť 😆. Ale je to pravda, neexistuje,aby si to nespoznala,keď to naozaj príde.

@jaskolka Ako dlho to u vás trvalo od prvéj kontrakcie po samotný pôrod ako prvorodička

petronellla87
11. nov 2025

@sara8h ano pri oboch mi vravela intuícia ze uz to príde 😊 oba pôrody mi začali bolesťami, vodu mi prepichovali az v pôrodnici. Držím palce 🙂

anonym_0490cd
11. nov 2025

@sara8h nie, necítila som nič, okolie mi hovorilo, že to ešte nebude, že mám bruško vysoko. Odtiekla mi plodová voda, keď som v noci išla na WC a to mi už bolo jasné, že idem rodiť- Od prvej kontrakcie ako prvorodička 4,5 hodiny

terry658
11. nov 2025

@sara8h dva z troch pôrodov začali odtokom vody.
Ten čo bol len kontrakcia, tak tam to spiznáš tak, že kontrakcia trvá okolo 50 sekúnd a opakujú sa každých 5 minút alebo častejšie.
Neboj prídeš nato.

maryetta
11. nov 2025

Strach je prirodzeny. Ale nepodliehaj panike 😉
Kazdopadne... pri prvom odtiekla voda. Vsetky ostatne boli vyvolavane.
Teraz mozes mat tzv.poslickov. Potom porod ked sa rozbehne kontrakcie sa budu stupnovat. Interval kratit. Mne tiez sice dr povedal ze na porod to nevyzera a vecer som bola v porodnici.
Pri druhom ze to na porod nevyzera a za 6hodin bola dcera von.

cyneric
11. nov 2025
@sara8h

@sara8h Ak máš panický strach z pôrodu, tak (najmä v tvojom záujme) dúfam, že si to komunikovala s doktorom vopred. Podpísané papiere na lieky proti bolesti, pôrodný plán, prípadne iné alternatívy. Pôrod je na tri etapy, dohromady to môže byť od 30+ hodín kým sa dostaneš z prvej fázy do poslednej, po 2-5 hodín na tom kratšom konci. To ako to prebiehalo u iných žien nie je smerodajné - iné telo, iná veľkosť dieťaťa, iný pôrod. 🙂

jaskolka
12. nov 2025
@sara8h

@jaskolka Ako dlho to u vás trvalo od prvéj kontrakcie po samotný pôrod ako prvorodička

@sara8h 7 hodín,kontrakcie začali večer o deviatej a o štvrtej ráno bol syn na svete