Ako rozpoznať začiatok pôrodu a kedy ísť do nemocnice?
kedy a ako Vam zacal porod ake ste mali priznaky a ako ste vedeli ze treba ist do nemocnice?
Budeš to tiež vedieť, určite.
Syn-silne pravidelné kontrakcie,
Dcéra -odisla zátka,odišla voda,a o krátky čas už prišli kontrakcie .
Ja som neverila,keď mi všetci(sestra ,svokra, kamošky)tvrdili,že hneď budem vedieť,že to je ono a treba ísť.Mali pravdu,hneď som to vedela🙂
Budeš to vedieť, každá žena to má inak. U mňa o polnoci začali kontrakcie a pomaly odchádzala zátka, po 4 hodinách som budila manžela, že musíme ísť, avšak u mňa sa to rozbiehalo pomaly ráno o 5-tej som sa vrátila domov a večer o 9 sme išli opäť do nemocnice. U mňa voda neodišla, tú mi museli prepichovať ale kontrakcie som mala od začiatku celé to trvalo cez 27h.
Ja som nastastie bola v nemocnici skrz prenášanie, lebo keby nie som, išla by som do pôrodnice keby som mala veľké bolesti co bolo v mojom prípade cca hodinu pred tlacneim keď som bola už na 8cm otvorená 🤣
Ja som nastastie bola v nemocnici skrz prenášanie, lebo keby nie som, išla by som do pôrodnice keby som mala veľké bolesti co bolo v mojom prípade cca hodinu pred tlacneim keď som bola už na 8cm otvorená 🤣
@lucia13022023 moj pripad 😁 doma len bolesti brucha ako ked potrebujes na wc, potom mi doslo,ze su nejake pravidelne,tak ma muz ukecal,ze uz podme. A na prijme na 8cm 😁 (tipovala som tak 3-4).
@lucia13022023 moj pripad 😁 doma len bolesti brucha ako ked potrebujes na wc, potom mi doslo,ze su nejake pravidelne,tak ma muz ukecal,ze uz podme. A na prijme na 8cm 😁 (tipovala som tak 3-4).
@nikushka8 haha ja som to mala rovnako. Len s tým, že som bola v nemocnici a na pasoch mi ukazovali sestričky, že mám kontrakcie a ja len ze co, ved to je merna bolesť brucha, to ms mam oveľa bolesivejsiu🤣
Ked to začalo byť také, že už som musela predychavat tak som bola na 8cm a zachviľu som tlacila🤣
@nikushka8 presne rovnaký priebeh aj ja som mal...tri razy na veľkej každých 10 min, potom zrazu bolo 7 min a až potom mi došlo, že to sú kontrakcie 😃 po príchode do nemocnice tiež 8 cm, do hodinky bol vonku😇
Mne praskla plodová voda
Nemusíš to vedieť, aj ja som bola na pochybách, či sú to poslickovia, lebo nič na to nepomáhalo. A určite by som bola na pochybách aj druhý raz...Začalo to bolesťami ako pri menštruácii, potom prišli kontrakcie a boli nepravidelné. Pri kontrakcií cítiš ako prichádza postupne tvrdnutie brucha, začína mierna bolesť, ktorá potom vystúpa do rôznej intenzity a zas postupne mizne. Môže to trvať pol minúty alebo aj minútu a pol. Zo začiatku sú intervaly medzi kontrakciami aj polhodinu - aspoň ja som tak mala. A toto mi trvalo celú noc aj deň, tak som večer pre istotu išla do pôrodnice. Poslali ma domov, že to sú len poslickovia a ešte nie som otvorená ani na jeden prst. O deň na to boli kontrakcie častejšie, už aj 5 minut, tak som šla znova. A už si ma nechali. Porodila dom až o deň a pol.
Choď do pôrodnice, ak si si nie istá, za to nič nedáš. Nech ťa vyšetria. Budeš kludnejsia, oni ťa ak vyšetria ako to vyzerá, či je všetko ok, na koľko sa otváras a aj na monitore vidieť či už prebieha riadna kontrakcna činnosť, alebo je to ešte nedostatočne na otváranie. . No a čo, ak pôjdeš aj viackrát. Ale mne odporučili, že až keď budú aspoň 5 minútové intervaly medzi kontrakciami, vtedy mám prísť.
To je to, že každý to má inak, niekto porodí za pár hodín a niekomu sa to ešte presťahuje dva dni v pôrodnici a doma je príjemnejšie to prežívať a predychavat.
Ale radšej ísť viackrát ako neskoro.
Jedno je isté, už sa ti pomaly pôrod rozbieha. Tak držím palce.
Ver mi,ze to urcite neprespis.A ked mas pocit ze uz to asi prichadza das horucu sprchu.Ak sa to po teolej vani zintenzivni ides.Ak sa to upokoji po sprche ostavas doma.Ak odtecie voda ides hned.Easy 😊

Odisla zatka, hned zacali kontrakcie, sprcha to zhorsila. ja som sa bala, ze porodim doma, tak sme volali zachranku. Vsetko to zacalo o 18.30, 19.30 v nemocnici, 21.56 mala na svete