Ako sa líšil váš prvý a druhý pôrod?
Ahoj baby , čo chvíľa má čaká pôrod a tak ma zaujíma ako ste to mali napr
Ak prvá dcéra mala len 2600 g a 46 cm čiže menšia aj váhovo aj dĺžkou celé to trvalo tak 8 -9 hod
Rozdiel cez 4 rokv
Teraz čakáme chlapčeka a už teraz je viac váhovo popredu čiže počítam z tým že bude mať cez 3000g možno aj viac,
Čiže neviem čo čakať či bude teda rýchlejší ten pôrod alebo ťažší nakoľko je to druhé tehotenstvo ale zas babetko väčšie preto má tak zaujíma ako ste to mali vy ,že prvý bol takýto z menšími bábätkami a druhy z váhovo väčším bábom po prípade načo sa pripraviť 😀 samozrejme že každé tehotenstvo je iné ale tak rada si prečítam aj vaše príbehy 🍀
Každý pôrod bol o polovicu kratší ako ten predchádzajúci.
Pri poslednom som takmer porodila v RZP
Pozri, napriek vahe a pohlaviu a veku a skusenostiam inych... Bude to individualne. Fakt sa neda nic predpokladat...
Ja som prve rodila v porodnici kde sme mali hodinu cesty. Kazdy ma strasil ze nestihneme. Od odtoku plodovej vody do narodenia dietata to bolo 43 hodin kontrakcii. Druhy porod som mala rok od prveho, zas ma kazdy strasil ako rychlo to pojde. Ok, bolo to rychlejsie (uz "len" 18 hodin), napriek tomu ze to bolo rok po prvom a dieta malo nizsiu vahu.
Moje ani inych skusenosti ale nic nevestia o Tvojom porode. Drzim palce nech je vsetko OK.
Druhy bol rychlejsi a aj som sa na neho viac bala, kedze som vedela, ze do coho idem🤣
Moj druhy bol pomalsi ako prvy, ale teda prvy 3,5 hodiny od prvej kontrakcie v 41.tyzdni, same sa to spustilo. Druhy porod, no...mala som zaznluvneneho porodnika a ten siel na dovcu, takze ma ukecal, ze dieta je dost velke a pomozeme mu, bola som 4 dni po termine a Hamiltony na kazdej poradni od 38.tyzdna. Porod sa spustil 4 dni po termine, ale kedze som prvy ledva stihla, tak ma muz zostresoval a sli sme zbytocne skoro do porodnice, 5 hodin to trvalo cele. No a dalsie porody uz nejdem vypisovat, kedze sa pytas na porovnanie prveho a druheho 😊. Ale v zasade boli dost podobne, ja som sa otvarala vcelku rychlo a neboli komplikacie. Toto je ale velmi individualne.
Dcéra 3500g a 49cm, narodená po termíne - podávali oxytocín. Pôrod trval 6 hodín a dosť to bolelo. Syn o 4,5 roka neskôr, pôrod vyvolavany kvôli nízkej hmotnosti v 38tt - 1x tabletka na vyvolanie, 2800g a 48cm, na svete bol do 4 hodín a v pohode. Mala som s ním viac poranení aj trochu ťažšiu rekonvalescenciu ale celkovo to hodnotím lepšie nakoľko som už vedela do čoho idem a aj som vedela predýchať kontrakcie 😊 asi som blbá ale po tejto skúsenosti by som do toho išla ešte raz 😀😀 obidva pôrody bez epi
Moje boli oba vyvolavane a prvy bol ovela kratsi. Od klystiru po porod to boli asi 4hodinky. Druhy bol od zaciatku vyvolavania 36h, od prvej kontrakcie po porod cca 11h. To uz som mala dost a chcela som si pytat sekciu lebo som uz nevladala. Oba porody bez epi.
Pozri, napriek vahe a pohlaviu a veku a skusenostiam inych... Bude to individualne. Fakt sa neda nic predpokladat...
Ja som prve rodila v porodnici kde sme mali hodinu cesty. Kazdy ma strasil ze nestihneme. Od odtoku plodovej vody do narodenia dietata to bolo 43 hodin kontrakcii. Druhy porod som mala rok od prveho, zas ma kazdy strasil ako rychlo to pojde. Ok, bolo to rychlejsie (uz "len" 18 hodin), napriek tomu ze to bolo rok po prvom a dieta malo nizsiu vahu.
Moje ani inych skusenosti ale nic nevestia o Tvojom porode. Drzim palce nech je vsetko OK.
@anonym_f22a66 ďakujem 😊 samozrejme z tým počítam že je to individuálne a každý pôrod je iný 🙂
Druhy bol rychlejsi a aj som sa na neho viac bala, kedze som vedela, ze do coho idem🤣
@hederamonstera no práve tak isto aj ja sa bojím práve toho lebo viem čo ma čaka 😀
A napriek tomu že si sa bála to ako to dopadlo ?
Ja sa skôr tak pripravujem že bojím sa viac , a keď to dopadne lepšie ako pri prvom a rýchlejšie tak si poviem niečo iné 😃
@hederamonstera no práve tak isto aj ja sa bojím práve toho lebo viem čo ma čaka 😀
A napriek tomu že si sa bála to ako to dopadlo ?
Ja sa skôr tak pripravujem že bojím sa viac , a keď to dopadne lepšie ako pri prvom a rýchlejšie tak si poviem niečo iné 😃
@anonym_autor aj mna to caka prvy vyvolavany ale rychly. Som zvedava teraz a tiez sa bojim😄

@anonym_autor deti obe 4kg, druhy porod rychly, krasny, ale zaklad bol, ze som bola lepsie pripravena