Ako sa robí nástrih pri druhom pôrode?

26. dec 2019

Zeny, ako sa robi nastrih pri druhom porode ked uz pri prvom bol tiez robeny? Nastrihava sa ta cast zhrubnuteho tkaniva ako je jazva po prvom? Alebo na opacnej strane?

simsalabim
26. dec 2019

Mne nastrihli v mieste jazvy.

gabuliacik
26. dec 2019

Existuje len jeden smer nastrihu. Takze idu cez to iste. Ja som pred 2.porodom cvicila s aniballom a aj masaz hradze,nebyt starej jazvy,som bez nastrihu,ale ta nepruzila,jazva bola velmi tvrda,tak som mala 3kozmeticke stichy... je to pohodka... lepsie ako mat dalsiu novu jazvu..

autor
26. dec 2019

@gabuliacik dakujem, praveze som nevedela, ci strihaju cez to. Jazva je dost hruba, neviem si predstavit, ako to bude vyzerat po druhom nastrihu.

gabuliacik
26. dec 2019

Uplne v pohode je ta jazva. A to som 12t po porode a citim sa ok. Keby mi dovolili,odkracala by som si rovno po porode...
Ak sa chystas rodit,skus aniball a masaz. Som si ista,ze vdaka tomu je to vsetko ok a hned som sa citila super a hojenie slo raz dva... rodila som po 10rokoch,takze som bola ako prvorodicka.. neboj

autor
26. dec 2019

@gabuliacik dakujem za povzbudive slova 🙂

zuju2
26. dec 2019

Ja som to prežila trikrát a som v pohode.

hajanka
2. mar 2020

@gabuliacik to nie je pravda, lekar rozhodne pod akym uhlom nastrihne bud vykona midline nastrih alebo castejsie lateral, do strany. Ja mam 2 lateralne kazdu do inej strany.

elementissa
25. apr 2020

@hajanka ejha... A neboli ťa to? Napríklad pri sexe? Ja mam jednu lateralnu, ale niektoré polohy už nemôžem,lebo sa idem zblázniť od bolesti 😣 a keďže chceme aj druhé dieťa, tak sa veľmi bojím, že mi nastrihu aj druhú stranu a už sa nič nebude dat robiť... To sa dá nejako odstrániť, prestane to vôbec niekedy bolieť?

henka123123
25. apr 2020

baby pri porode citite tu prvu jazvu? ja som bola dost strihana pri prvom porode.mala som vakuovy porod takze tam bol hlboky nastrih.dlho sa mi to aj hojilo...a teraz ma caka v septembri po 2.5 roku zas porod

nini1010
25. apr 2020

Kedze som cvicila s aniballom tak ma pri 2.porode na rozdiel od 1.nastrihnut vobec nemuseli,odporucam.

elementissa
25. apr 2020

@nini1010 nie vždy to platí. Ja by som nástrih tiež nemusela vôbec mat. Ale keď rodis v 36.tt a dieťa ma len kúsok cez 2 kg alebo naopak, rodíš príliš veľké dieťa, tak ti nástrih spravia vždy. Pri bežnom pôrode, bežnom termíne a bežnej veľkosti dieťaťa nie je čo riešiť. Keď netreba, nerobia.

nini1010
25. apr 2020

@elementissa Ale ved jasne ze to nie vzdy plati.Zavisi najma od elasticity koze zeny,samozrejme aj velkosti babatka,nie kazdej aniball pomoze.Dcerka mala o 300g menej ako syncek a museli ma nastrihnut,ale vtedy som netrenovala s balonikom.Syncek mal 3300 presne a pekne som to dala lebo som trenovala.Je to individualne ale ja som do toho sla,lebo po prvom porode mi zbytocne stav po porode komplikovalo hojrnie nastrihi a chcrla som mat aspon sanvu ze to pojde aj bez toho.A pekne vysiel s hlavickou 36 cm.

hajanka
25. apr 2020

@elementissa nebolelo vobec, teda nemyslim hned po porode, ale po zahojeni ran neskor vobec. Akurat teraz mam nastrih treti, cez jeden z predchadzajucich a som 5t po porode, neboli na dotyk. Ale sex sme este nemali tak to neviem.

bluka2
25. apr 2020

Najlepšie je nenastrihnut z mojej skúsenosti... Aspoň ja som bez nástrihu a bez šitia porodila dve veľké deti (4,4kg)

bluka2
25. apr 2020

@elementissa ja v tom nevidím rozdiel, aj keď by ma zaujímalo, aké to je rodit 2 kg dieťa. Ale už nebudem skúšať 😁

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre