icon

Porod bez nástrihu po veľkej jazve: je to možné?

Dnes o 16:37

Caka ma druhy porod, z prveho som si odniesla obrovsku jazvu vnutornu aj vonkajsiu… presli 2 roky. Porod bol vyvolavany, a dieta velke. Teraz ma hadam caka iny osud, zacinam panikarit…….. mozem porodit bez nastrihu ? Je to vobec mozne po takom predoslom poraneni ?

Dakujem

jaskolka
Dnes o 16:48

@anonym_autor ja som pri synovi napokon rodila WEX,bol dosť veľký a bola som kompletne potrhana , šitá vnútri aj vonku,bola kvôli silnému krvácaniu aj robená tamponada pošvy. Jazvu som cítila dosť dlho.
Druhý pôrod bol ľahký, rýchly a mala som urobený jeden "kozmetický"steh.

anonym_638699
Dnes o 16:53
@jaskolka

@anonym_autor ja som pri synovi napokon rodila WEX,bol dosť veľký a bola som kompletne potrhana , šitá vnútri aj vonku,bola kvôli silnému krvácaniu aj robená tamponada pošvy. Jazvu som cítila dosť dlho.
Druhý pôrod bol ľahký, rýchly a mala som urobený jeden "kozmetický"steh.

@jaskolka Dakujem aj mne si dodala nadej. Prvy porod hroza, pol hodinu ma sil doktor, cela som bola dotrhana. Dlho sa to hojilo. Caka ma druhy porod. Tiez chytam paniku, ze zazijem tu hrozu co pri prvom porode.

patta89
Dnes o 17:02

Ja som bola dotrhana aj po prvom, ale aj po druhom porode...aj vnutorne aj vonkajsie mam jazvy. Ale po druhom ma asi "lepsie" zasili, lebo som nemala dlho bolesti

anonym_a3e634
Dnes o 17:15

@anonym_autor ja som mala sice prvy nastrih a male dieta, ale som velmi mala, 152 cm, dalsie 3 deti boli bez nastrihu a poranenia a v klasickej polohe v pololahu. Ale toto je velmi individualne, zavisi od vela veci.
Mozes spravit vela s naparkou, masazou hradze, vraj pomala aj Aniball, a samotne vedenie porodu a ci celkovo mas tkaniva pruzne alebo take tuhsie. Ja som ako z gumy, mam hypermobilitu, aai to tomu aj prispieva. Sesterka ma asi 162 cm, prve dieta malo 3700g, dotrhana bola velmi, dalsie dieta dokonca 4300g a tiez to nebolo nic moc, ale celkovo ten druhy porod hodnoti velmi dobre oproti prvemu.

kiki68
Dnes o 17:51

Po natrhnuti 3-4 stupna sa neodporuca rodit prirodzene. Tam je totiz nebezpecie poskodenia svalov. Ak to bol iba 1-2, tak mozes rodit prirodzene. Zalezi ako to vidi lekar.

anonym_95dbef
Dnes o 18:05

Po prvom pôrode to bola tragédia, fakt veľa šitia. Po druhom som mala 1 kozmetický steh, ktorý mi ešte v nemocnici odpadol, ale mala som aj pôrodníka, ktorý vedel, čo a ako robiť, najnovšími postupmi 🙂

anonym_354001
Dnes o 19:28

Pri prvom som bola sita, porod dlhy, nepostupujuci, a to som poctivo trenovala s aniballom, masaze atd. Druhy porod tiez sice nebol rychly, ale podstatne lepsi a bola som bez jedineho poranenia a stehu. Ziadne masaze aniball nic. Velkost mali deti rovnaku.
Drz sa, nech to je lepsie ako prvy krat.

ukulela
Dnes o 19:35

@anonym_autor je. Ja po prvom zastopkana dnuka vonka po rit. Druhý bez nastrihu a stehu. Oveľa lepší. Po prvom som na zadku ešte ani doma nesedela, pri druhom už o 3 hodky sama behala.

anonym_ea57fc
Dnes o 20:14

Prvy porod vakuom. Takze nastrih bol. Ale celkom ok.
Pri druhom bol odhad 4kg. Teda velke a dr sa bal ze sa v mieste jazvy potrham. Tak spravil mini nastrih. Nastastie ok-zasival ozaj oba pripady max 20min so vsetkym.
Posledny porod len mini nastrih.

sylvia217
Dnes o 20:30

Tiez som bola pri prvom pôrode otvorena ako kniha.. vacuum extractor, dieťa tvárou hore, 4500g..
Druhý málo jednoduchší porod, ale stale ma museli sit, dieta 5055g..