icon

Ako si vybaviť plánovanú sekciu?

lucia10899
28. feb 2017

mamicky mate skusenosti ako sa da vybavit planovana sekcia?Za kym treba ist?

Strana
z2
lucia10899
autor
2. mar 2017

v utorok mam ist opät tak uz sa musim porozpravat tam s niekym

janickacrazy
2. mar 2017

@lucia10899 No u nás to tak tiež funguje ako si opisovala, do nemocnice som chodila len na ctg a vobec nie na vyšetrenie, takže ja som si všetko konzultovala s mojou normálnou gynekologičkou a tá mi dala do knižky, že budem rodiť sekciou a plánovaný termín sekcie. Asi to všade nie je jednotné.

lucia10899
autor
2. mar 2017

moj gynekolog sa jasne vyjadril ze on to nemoze pisat do knizky ze mam povedat potom na prijme ze chcem sekciu a oni ukoncia tehu tak preto som to nejak neriesila az potom tu vsade citam ze vela mamiciek malo planovanu sekciu

danusskaaa
2. mar 2017

Ti, ze si mala prvý pôrod sekciou, neznamená že musíš ísť na sekciu druhýkrát!!! To sú ešte zastaralé metódy!!! Ak máš jazvu dobre zhojenu a zia dne problémy tak načo zase pod nôž??? Ak sa bojíš bolesti tak siahni po epiduralke ci plyne aby si to tak necítila! Na sekciu musí byť indikovany nejaký zdravotný problém. A dokonca niekedy ani ten v porodnici akceptovať nemusia. Napr. ja som počas tehu mala veľké problémy s panvou. Ortopéd sa bal, aby sa to pri pôrode moc nepohlo a malého neprikvacilo. On indikoval pôrod sekciou. Jeho tvrdenie ešte podpísal aj primár ortopedie. S tým som šla do pôrodnice dohadovať cisarak - tam sa ma ešte primár gynekológie pýtal ci nejdeme rodiť prirodzene. Ja som si už netrúfla po tých bolestiach počas tehu som to už chcela mať za sebou.

danusskaaa
2. mar 2017

Som ešte zabudla. U nás v ZA ti do knižky gynekológ napíše, pôrod sekciou. Ale dohadovať si ju musíš s primárom gynekológie, ktorý ešte zhodnotí tvoj zdravotný stav. Ak je potrebné odporučí aj vyšetrenia, a až následne dohadujes presný termín sekcie.

Strana
z2