icon

Ako si vybaviť sekciu?

barbora56
1. mar 2023

Zdravím ženu viem že sa to tu nehodí ale neviem si už poradiť mám hrozný strach z pôrodu.... Neviem na koho sa obrátiť aby ma vypísali na sekciu lekárka moja vraj nemôže ak je všetko v poriadku a je malý otočený hlavičkou dole ... Neviete mi poradiť ?

Strana
z4
pribinak
1. mar 2023

@barbora56 skus psychiatra

lija22
2. mar 2023

aj od nemocnice kde budes rodit velmi zalezi. Ja som napr mala odporucenu sekcii ale v nemocke ani pocut. To bude asi aj o stasti

barbora56
autor
2. mar 2023

@pribinak aj on ma môže vypísať na sekciu ?

portret7
2. mar 2023

@barbora56 ano plus ortoped, ocny, …

renatik999
2. mar 2023

@barbora56 ako vybaviť? To sa vybaviť nedá. Len keď sú zdravitne dôvody alebo otočenie dieťaťa, pupocna snura

aliaray1
2. mar 2023

@barbora56 no ja chapem, ze mas strach ale ries radsej to.

A nemas strach, ze pred sekciou ta pichnu do chrbtice, neucitis si polovicu tela, rozrezu ti neviem kolko vrstiev v bruchu? Ze nebudes moct pouzivat brusne svaly? Ze sa nebudes vediet ani otocit, budes lezat s vyvodom v bolestiach na jiske najmenej 24 hodin bez dietatka? Ze po 24 hod v ukrutnych bolestiach sa uz budes musiet o malinke starat?
Ze si nebudes vediet ani prdnut, jest kasovitu stravu, kazdy pohyb ta bude boliet, ze toto bude trvat vyse mesiac kazdy den?

A ze ak budes kojit nesmies brat ziadne lieky na bolest lebo aj novalgin ide do mlieka a vela vela ineho?

Vies ty co je vobec sekcia?

duduska25
2. mar 2023

@aliaray1 Mate pravdu. 100x radsej by som rodila prirodzene. 2x som sla prirodzene, ale tie zeny, co tam lezali po sekcii, chudery. Asi az na 3 den sa hybali ako-tak.

barboraalexej
2. mar 2023

@aliaray1 ja mam za sebou 2 sekcie a neni to vôbec v každom prípade tak ako si opísala ty. Nemala som žiadne ukrutné bolesti, po 5 dňoch ma pustili domov a fungovala som úplne normálne. Tak ako môžu byť komplikácie po sekcii, rovnako môžu byť po prirodzenom pôrode, nemám rada, takéto všeobecne zveličovanie.

autumm
2. mar 2023

@barboraalexej presne. A prirodzený pôrod je lahucka cesta. Po prirodzenom pôrode som 2 mesiace sedieť nevedela ako ma hrozne bolela kostrc. Prvý týždeň som sedela cez slzy. Mama aj svokra si brali dovolenku na mna co som sa nevedela starať o malu

aliaray1
2. mar 2023

@barboraalexej jansom komplikacie so sekciou nemala a zle bolo kazdej co sme tam takto lezali. Bez bolesti si nebola ani ty.

beata_k
2. mar 2023

@barbora56 Potrebujes papier od psychiatra, ze porod nezvladnes kvoli nespolupraci. Musi tam byt doslova napisane, ze ju neodporuca. A tokofobiu by mohol tiez spomenut.

aliaray1
2. mar 2023

@autumm ja 5 mesiacov po sekcii a nehovorim o slavnom vystierani sa. Mna az zaraza ked si niekto snazi vybavit sekciu lebo si mysli, ze je to lahsie a nemusi tlacit a zazit tie obrovske porodne bolesti. Ano, ani klasicky porod neni sranda. Len teda...fakt ju v dobrom varujem ak si mysli, ze sekcia je vazne lahsia cesta.

beata_k
2. mar 2023

@aliaray1 Ked ty nesuhlasis, tvoja vec. Ale nestras ine zeny a nepis bludy. Polovicu co si napisala nie je pravda!!! Pretlacas svoj nazor ako by mala zena priviest svoje! dieta na svet. Je to jej rozhodnutie a nie tvoje!!!

zuz_ka
2. mar 2023

@beata_k Rodila som aj ja, brutalne som sa bála normálneho pôrodu ale keď synček vyšiel zrazu tá obrovská bolesť pominula po cisárskom som sa musela polohovať celú noc, slzy my v bolestiach tiekli, syna som si nevidela, ešte mesiac som mala problémy takže za mňa jednoznačne rodiť prirodzene

beata_k
2. mar 2023

@zuz_ka Nepytala sa na tvoj nazor. Uz to pochopte. Je na zene ako si chce dieta priviest na svet. Je to jej volba, nie vasa.

amiaja
2. mar 2023

@beata_k nechapem co sa tu rozculujes... napisali jej svoje skusenosti ktore su negativne. Lebo aj take mozu byt. Nech si autorka nemysli ze cisarsky je med lizat. Ze pride, rozrezu, vyberu babo, zastopkaju a odhopsa veselo domov.
Vsetko ma plusy aj minusy.

rebcav
2. mar 2023

@aliaray1 ale tak, toto hádam, nie, každá sme iná... Ja som mala 2x sekciu a ani 1x som neprešla tým, čo tu píšeš... Na jysku mi deti normálne doniesli, jedla som úplne všetko, bolesti som mala asi tak 24 hod. ale nič hrozné, potom som sa postavila a fungovala, síce to trošku bolelo, ale úplne v pohode a predstav si kojila som 4 roky po sekcii. Na brucho normálne cvičím atď. Ja by som sekciou rodila hocikedy. Ale jasné, pre dieťatko je najlepšia prirodzená cesta určite ak je to možné... Moja sestra rodila prirozene a mesiac bola odstavená, ale každá sme iná....

tinqua
2. mar 2023

@barbora56 ahoj, baby tu maju pravdu...ono porod neoklames a pred bolestou neujdes. Prirodzeny boli pred a sekcia po...mam za sebou dve. Cca dva tyzdne trva kym sa zacnes hybat tak, ze uz necitis nejak bolesť, na pol roka vyradena z intenzivnejsieho športu. No zalezi od toho aky si človek, ale zo zozbieranych informacii...najlepsia varianta ked mas taky strach z bolesti je prirodzene s epiduralom.

rebcav
2. mar 2023

@beata_k presne tak

rebcav
2. mar 2023

@amiaja a ja som presne tak bola ako teraz píšeš, úplná pohodička

simonkazga
2. mar 2023

@aliaray1 vôbec nesúhlasím! Mala som 2 sekcie a jeden "nádherný" prirodzený pôrod. Fuj, prirodzený nikdy viac. Mesiace som sa trápila v bolestiach, ani si sadnúď, ani stáť a to som mala smiešnych pár stehov. Po sekcii som normálne fungovala bez liekov, len trochu pomalšie. Keď ma púšťali domov na 5deň, ani som nevedela, že mám rozrezané brucho. Netreba tu nikoho strašiť.

simonkazga
2. mar 2023

@barbora56 skús zazmluvniť takého pôrodníka, s ktorỳm sa dá dohodnúť.

amiaja
2. mar 2023

@rebcav to je fajn ze si to tak mala 🙂 ale autorka moze dopadnut aj ako pisali baby s negativnymi skusenostami tak nech s tym rata.
Inak aj ja som sa bala porodu a pytala som sa doktorky na cisarsky 😁 povedala mi nech nevymyslam, pokial netreba tak prirodzeny porod je proste prirodzeny. Prestala som to riesit, kukat hororove scenare z porodov a povedala som si ze nejako to dieta zo mna vylezie. A mala som epi a neviem si vynachvalit.
Ono niekedy prilis vela informacii je tiez na skodu.

pribinak
2. mar 2023

@barbora56 áno, pôjdeš k psychiatrovi s tým, že máš hrôzu z prirodzeného pôrodu a aj on ti môže vystaviť potvrdenie aby di nerobila prirodzeným spôsobom

Ale má to aj svoje nevýhody, máš už v karte záznam od psychiatra. To znamená, že ak by sa niečo dialo si brána sko rizikový typ pacienta

lyci
2. mar 2023

nechapem, ze tu tolko zien odporuca sekciu bez zdravotnych dovodov. kazdy vie, ze prirodzeny bez komplikacii ma neporovnatelne viac vyhod ako sekcia

milka1988
2. mar 2023

Pisala som ti nebudem tu písať verejne a ukamenovali by ma tu

diaalex
2. mar 2023

@barbora56 choď za psychiatrom, porozpravaj sa s ním a uvidis 🙂

martinkatinka
2. mar 2023

Ziadny typ porodu nie je bez bolesto, to si treba uvedomit. Ak nemas ine komplikácie, urcite je lepsia cesta prirodzeny porod. Hlavne pre dieta. Je prirodzene bat sa, preto by si mala chodit na predporodnu pripravu.

silvia2013
2. mar 2023

@martinkatinka ja som mala cisarsky a ziadne bolesti som nemala, neda sa to porovnat s prvym prirodzenym porodom. A veruže su aj ženyy, ktore pri prirodzenom porode udavaju len slabe bolesti.

martinkatinka
2. mar 2023

@silvia2013 ja som mala sekciu a teda aj komplikacie potom. No bohuzial, prirodzene by som neporodila, mala som vazne indikacie.

Strana
z4