Ako si vybaviť sekciu?
Zdravím ženu viem že sa to tu nehodí ale neviem si už poradiť mám hrozný strach z pôrodu.... Neviem na koho sa obrátiť aby ma vypísali na sekciu lekárka moja vraj nemôže ak je všetko v poriadku a je malý otočený hlavičkou dole ... Neviete mi poradiť ?
@martinkatinka autorka zjavne nema ziadne komplikacie a neda sa o kazdej zene povedat, ze bude mat komplikacie ako ty . každa sme iná. Snad ti to vsetko dopadlo dobre.
@silvia2013 prave ked nema komplikacie, je lepsi prirodzeny, hadam ma lekara, ktory to vie zhodnotit. Totizto, o sekcii rozhoduje odbornik
@simonkazga lebo ty keď strašíš prirodzeným pôrodom, tak je to OK? 🙂
@barbora56 Mysli aj na to dieťa, nie iba na seba. Preňho je prirodzený pôrod oveľa lepší!
@barbora56 nerozumiem prečo chce niekto dobrovoľne podstúpiť sekciu 🤷♀️
@barbora56 Neviem, ale pre istotu sa priprav poctivo na prirodzený pôrod (nikdy nevieš kedy a kde ťa to chytí):
- cvičiť s aniballom (mám 3 deti, vždy len 2 stehy, bez nastrihu - pre náčrt ja mam 160cm výšku, 45kg bežnú váhu, deti mali 3000 - 32cm obvod hlavičky, 3500 a 3900g - obvod hlavičky 36cm)
- naučiť sa dýchať a upokojiť (krik, vydávanie zvukov, rev, plač len spomaľuje pôrod a vysiluje rodicku, zapamätaj si, ze je lepšie rátať do 20 pri bolesti a dýchať plynulo)
- jest datle (mesiac pred pôrodom, urýchľujú prechod z 2 do 3 pôrodnej fázy)
- jest lanové semienka (obaluju pôrodné cesty slizom, rodí sa rýchlejšie a menej bolestivo)
- piť malinový čaj z listov (tiež tak mesiac pred pôrodom začni, zmäkčuje pôrodné cesty)
- neodmietnut klistir (hoc to znie kadejako, veľmi to dokáže urýchliť pôrod, ja som pri 3.dietati, z fázy otvorená na 4 prsty, po ňom porodila asi za 7min. 😀)
Ak nemáš nejaké výrazne problémy a do držíš to, čo som ti napísala vyššie, je veľká šanca k tomu, že porodíš prirodzene do par hodín.
Mam 3 deti a co som si všimla, tak ak ženy nemali problémy typu dieťa zle otočené, zaseknutie alebo niečo iné vážne, tak pôrod vždy skomplikovali len ony samé - tým ze vrieskali, stresoval, vysilili sa.. Miesto toho, aby sa sústredili v kľude na pôrod a bábätko, tak stresovali kvôli bolesti. Ta je ale pri pôrode prirodzená. Bez nej to nejde, keďže tie sťaby maternice tam proste byt musia a sú dobré, inak by sa bábätko nenarodilo.
Držím palce, či už to bude spontánny pôrod alebo cisársky.
@rebcav vdaka 🙂 ja uz mam za sebou snad aj 15 roznych operacii, tak viem co a ako. ked mi vyberali zlcnik, mi dorezali polku brucha krizom cez svaly. minuly rok mi operovali aneuryzmu v mozgu. cez slabinu na nohe 🙂 ja musim furt sestricky prosit, ze uz naozaj mozem jest a vstat a ze sa nedogrcam a neodpadnem. to ten prirodzeny porod vdaka trom dnom vyvolavania bol iny masaker. resp. nasledky po nom. ale tiez by som sa nebala dalsieho prirodzeneho, len by som sla inde a nenechala si vyvolavat
@aliaray1 jezis to su take dristy co si jej napisala a klamstva. Ja mam za sebou dve sekcie jednu akutnu druhu dohodnutu a uplne pohoda. Ziadne tvoje strasidelne kecy neplatia.
Autorka: na dohodnutu sekciu skus porodnicu na Antolskej v Ba. Neviem teda odkial si,ale ja som mala tam..
@aliaray1 nikde som nenapísala, že som bola bez bolesti. Bolelo to 24 hodín, ale ja by som to nenazvala "ukrutné bolesti". Po 24 hodinách keď ma postavili na nohy, som už normálne fungovala. Po druhej sekcii ma prepustili po 2,5 dni keďže syna mi prevážali z PN do TT. Do TT ma prijmali už len ako doprovod synovi, nie ako pacienta, takže som sa o neho starala absolútne sama bez akejkoľvek pomoci a zvládla som to bez problémov.
@aliaray1 pri sekcii aj prirodzenom porode niektore zeny aj zomreli..a to teraz neznamena ze tehotne zeny treba strasit s tym,ze pri porode mozu kludne umriet.. tak isto je to aj s tou vasou spravou.. cvicim na brucho,kojila som obe deti rok a pol bez najmensiehi problemu,malu mi doniesku este na “jysku” po cca 3h a mala som ju vedla seba pri sebe skoro hodinu,stavali ma na nohy po 15h,prvu a druhu noc som sa v klude vyspala lebo malu mali sestricky, na povestny prd ako si pisala sa ma sestricka pytala na druhy den,kedze to bol znak ze creva funguju:D jedla som najprv vyvar a potom uz vse ako ine,po 3dnoch som sla domov,rana sa krasne hojila a na wcku som v pohodicke sedela od druheho dna. Jazvu mam ukazkovu, obed deti Apgar skore 10, s bruchom ani jazvou ziadne problemy. Hororove scenare sa nekonali.
@aliaray1 ähm, mas nejaku sekciu za sebou? Ja mam aj dve sekcie a to co pises som VOBEC nezazila. Plus mam kamosky a aj dve kolegyne, co mali sekcie a na-osobno, ziadne hororove scenare. A aj tym blbostiam, ze "cesarke" deti byvaju chorlave, nemozu sa kojit (kojila som obe dlhodobo ale LEN kojima, UM a flase s mliekom moje deti nepoznaju) atd. su bludy.
Ak by sa dalo skus si vybavit porod v susednom rakusku.Tam z cisarskeho nerobia Horor.
Rodila som tam cisarakom 2x a vsetko boli na stastie velmi ok.
Mám 2 sekcie a kôli nim, my nemohli lapatoskopicky operovať neskôr brucho. Počas operácie my museli rozrezať celé brucho už nad pupkom, kôli zrastom zo sekcie. Neviem, či je sekcia taká výhra...
Este doplnim obe deti som mala pri sebe od porodu az do konca pobytu v nemocke. Na 4 den rano som podpisala papiere, ze chcem ist domov a bolo mi to umoznene.Cely cas som sa o obe deti starala sama.
Prisla domov a upratovala som botnik v tureckom sede.Moja mama povedala: ty ako keby si tam s chripkou bola .Takze nie vzdy je cisarak strasny. Aj ked prirodzeny je prirodzeny.
@beata_k škoda slov to je na Slovensku bežné. Niekto sa niečo pýta a iny hneď musia ine veci riešiť. Šak hádam je mamička svojprávna s vie si prečítať xyz diskusii/ článkov o prirodzenom porode aj o sekcii. Evidentne je rozhodnutá a pptrebuje len poradiť ako to vybaviť. Ale mne to isté robili ženy. Namiesto rad ako a kde ro vybaviť mudrovali. Nemám to rada takéto pretláčanie jedného názoru silou mocou. To su take citlivé temy ako kojenie,...
@aliaray1 mala som prvu sekciu. Dalsie dva prirodzene.
Ja som sa sekcie tak bala az som ju mala. Moje telo vsetko odmietalo.
Ziadne vyvolavacky. Ani epiduralku. Ani ked ma uspali-budila som sa im.
Nastastie po sekcii vsetko ok. Ani hlava nebolela. Bolest brucha ok dalo sa. Najhorsi bol kasel po narkoze. Inac vsetko ok.
Brala som aj paralen/ibalgin. To som mohla v pohode.
Zase prirodzeny som mala narocny ze som 2-3tyzdne kazdy krok v slzach.
Ono je to fakt velmi individualne.
Kazdopadne ak by som sa bala prirodzeneho. By som si radsej sukromne zajednala-zaplatila dr ze proste aby tu sekciu spravil. Proste ta psychicka pohoda je zaklad.

@aliaray1 po cisarskom sa davaju lieky na utlmenie bolesti. nepíš hluposti.