icon

Ako ste vedeli, že sa otvárate?

matta1
4. dec 2012

Ahojte maminky mozete my povedat ako ste sa citili ked ste sa zacali otvarat? Bolesti akee a kde yte mali. Mna dnes aci cca 5x mezi nohami tak zabolelo najprv to bol taky divny pocit a teraz to uz neviem ani pomenovat som v 38tt. Dakujem za rady

magic08
4. dec 2012

@matta1 otvaranie krcka sposobuju kontrakcie, ti citis bud v krizoch alebo v podbrusku, pocit ako na mrchu... to co si citila "medzi nohami" je podla mna len to, ze sa babo posuva nizsie do porodnych ciest a pravdepodobne zalacilo na nejaky nerv...

matta1
autor
4. dec 2012

@magic08 aha lebo uz aj asi pred tyzdnom sa my to stalo ale nie tak casto ako dnes :D . Tak som mimo :/ a v krizoch neviem ci budem nieco citit boliama strasne uz od 6 mesiaca tehotenstva :( a v noci jak ma bolelo zo spodu vsetko nevedela som sa ani otocit na druhu stranu tak preto som myslela ze uz ku niecomu ide

lutsine
4. dec 2012

mna boleli krize a maly sa dost mrvil v brusku....

matta1
autor
4. dec 2012

@lutsine mrvenie mam uz 3 den ze aj v noci citim ze nespi ze sa mrvy

magic08
4. dec 2012

@matta1 ak sa zacne porod naozaj, to urcite spoznas, bez pochyby... zenska intuicia... 😀

ninarigova
4. dec 2012

Fu ja som na konci 35 tyzdna mali sa mrvy ostosest.Ked to roby tak ma strasne rozbolia krize a picha tam dole.Vo stvrtok idem do poradne tak som strasne zvedava. 🙂 Auz veeeeeelmi nedockava uz ho chcem drzat v naruci 😀

monika1308
4. dec 2012

@matta1 ahoj ja sa otváram pomaličky a ani o tom neviem, ale malý keď sa hýbe a mrví čo je skoro stále, tak tiež cítim takú bolesť a niekedy aj tlak tam dole. To je už len bábo veľmi veľké a tlačí dole na mechúr, krček, a všetko ostatné. Niekedy sa až strhnem, lebo ma až pichne... A neboj keď sa budeš otvárať nemusíš to vedieť, ale keď už budeš rodiť, zaiste na to prídeš 🙂 Ja mám zatiaľ len poslíčkov, ale už netrpezlivo očakávam tie pravé kontrakcie. Neviem či detičky pred pôrodom to cítia, že sú také nepokojné 😀 Lebo aj môj malý sa vrtí skoro v jednom kuse. 🙂

matta1
autor
4. dec 2012

Ja som si teraz lahla s dcerkou do postele lebo este na to vsetko sme v noci dostali larynchitidu:( tak sme mespali no ne a ne sa otocit z praveho boku na chrbat bolesti zo spodu otrasne a z chrbata na lavy bok hruza toto som ja pri mojich dvoch dievcatkach nemala mozno to bude predsa ten chlapcek :D

matta1
autor
4. dec 2012

@monika1308 ani ja sa neviem dockst kedy pride ten den D :D
@ninarigova ani ja sa neviem dockat kedy to pride ten den D :D

lila77
4. dec 2012

pokazil sa nam vytah tak som sla pesi ,rano tvrdlo brucho ako kamen potom odisla plodova voda a potom pravidelne kontrakcie somar som sa sprchovala teplou vodou co mi tak pomohlo ze som skoro porodila po ceste do nemocnice