Ako urýchliť pôrod?
už chcem to mať za sebou 🙂
Urýchliť, tak to asi neurýchliš pokým si nevieš prepichnuť plodovú vodu sama 🙂 keď mne prepichli plodovú vodu, rodila som do pol hodky...pôrod samotný urýchliš správnym dýchaním, mne to pomohlo.
@simonka2012 Ahoj, no ja som tiež chcela to mať čím skôr za sebou, nič nepomáhalo, pohyb, ten som mala vždy, umývanie kúpeľne tiež nepomohlo 🙂, ani tonic, ani rôzne chute 🙂 ...Babské rady.... nakoniec sa mala narodila v 42 tt cisárskym rezom.... keď to má prísť tak to príde. Veľa šťastia prajem
svagrina pucovala kupelnu a bolo :D
a mne kazal doktor sexovat... ine ma nenapada... ale neboj to priiiide ked budes najmenej cakat
vela stastia
Tak mne nepomohlo nic.sex aj v den prijmu do nemocnice ako pomerminova.aj tak sa obe narodili na 8 den po termine.ked bude babo pripravene vypita sa 🙂
ja som vlani v jeseni rylovala zahradu a vecer o 7 mi odtiekla voda a cestou do porodnice som porodila v sanitke....skus umyt okna 🙂 🙂
neboj,ked to ma prist, tak to pride.... 🙂🙂 🙂
Babatko vie kedy ma svoj cas. mne kontrakcie zacali po tom co som sa trochu ponamahala, kracala som rezkou chodzou, v ten den dost vela. Ale potom som mala kontrakcie 2 dni kym som sa dostala do porodnice.
Ak si to uponahlas, moze to byt na dlho, kym sa telo pripravi. ja som vedela ze malinky uz ma cas a skusala som, lebo uz bol velmi nizko a mna to dost bolelo.Takze tam pomohol pohyb a gravitacia, kazdy vecer som sa pohupovala na lopte, chodila som. Sex u nas vobec nezabral 🙂
sprchovanie horucou vodou 🙂 jasne ze babatko vie kedy ma svoj cas,ale moj maly mal napriklad 2 tyzdne pred porodom 4kg,ja som bola unavena,nevladala som,plakala som cele dni,nakoniec stacili dva dni sprchovat sa horucou vodou a samo to prislo 🙂 až na ten porod ten bol fakt otrasny :D ale uz sa natom len zasmejeme s manzelom a stale nedokazeme pochopit preco som nesla automaticky na cisarak 🙂
nic nepomaha...ono vie, kedy je cas... nedavno som si tym presla a sla som rodit so svalovkou 🙄 takze neprehanaj to a cakaj 🙂
Aj ja to uz chcem mat za sebou, ved je uz nasa Barborka tazka neda sa s nou takto chodit nikam, este len 37 tyzden a vazi 3807g. .... :D:D
ahojte neviete mi poradit co mam robit? sex nepomaha, akurat pred dvoma dnami som mala asi tri hodiny strasne tvrdnutie brucha a pichanie v podbrusku.... stale mi nekleslo brusko a to som uz v pondelok 38tt... nevladzem uz....
ja uz som bezradna, fucim stale a uz nevladzem, vyvolavacku nechcem ale nejake babske rady ako to posurit trosku....
@maminkaja a preco chces rodit v 38 tyzdni? za bezpecny porod sa povazuje ukonceny 38.. ja som rodila vyvolavackou v 38 a bola to katastrofa..nikomu neprajem tu bolest, ked ti idu otvarat telo ktore na porod neni pripravene..nechaj na babo kedy bude chciet vyjde, lebo budes mat doma taku hyterku a nervozne dieta jak ja
co uz v 37.tyzdni vymyslate s rodenim? a co nevladzete? behat, skakat, upratovat, umyvat okna atd. vladzete, tak ako potom? ziadne babske rady nepomozu, pokial dieta nie je pripravene
ved prave ze uz aj dat prat a vyvesat to je problem... stale spim...
A v noci mam take tvrdnutie a krce ze zas nemozem spat
presne viem ako sa citis... ja som tiez uz takto chcea rodit...citila som sa ako veleryba, ledva som sa hybala... ale mne tiez tieto babske recepty nepomohli, porod mi zacal spontanne, potom ma napichali oxytocinom a nastali problemy...takze teraz pekne krasne budem co najdlhsie doma a nenecham dos eba tie sracky pchat kym to nebude nevyhnutne nutne... je to tazke a duplom ked sa ta kazdy vypytuje ci uz...
@reanda no ono to kazdy znasa inak...ja som bola posledny mesiac taka ze som chcela rodit a poznam babu, ktora bola na strednej tehotna a dva tyzdne pred porodom skakala cez kozu... je aj rozdie ci prieries 8kg alebo ked priberies 30 a mas aj rozne problemy...ja ju uplne chapem, ze uz chce rodit
aj ja som mávala také bolesti v noci a cez deň som nevládala prejsť viac ako 500m,ale vydržala som to..posledný týždeň až dva pred pôrodom sú najťažšie..ete si skús to bruško užiť,lebo potom ti bude za ním smutno 🙂
@ewca ja chapem, ze niekto nevladze, ja uz ledva fucim od piateho mesiaca, ale nerozumiem tomu, ako moze zena realne uvazovat nad tym, ako si urychlit porod, ked je este len v 37mom tyzdni, ved to este nie je ani poriadne donosene babo.. nepoviem, ked uz je blizko terminu, ale takto?
@reanda od 38 tyzdna sa dietatko povazuje za donose, ten tyzden hore dole uz miminu urcite neublizi... mne lekar tusim 15.1. povedal, ze sa zacina uz nieco diat, ze sa skracuje krcok, ze aby som 18.1. prisla na monitor, a ze ak to bude dobre vyzerat, ze to ukoncime... ze nech sa citujem "kazda vecer posnazi" .... oficialne som mala termin az 10.2. ... ja cela natesena, lebo som sa uz fakt citila ako veleryba a on mi potom povedal, ze este ockame, ze krcok sa prestal skracovat...takze myslim, ze fakt ten tyzden uz nezohrava nejaku velku rolu, ked lekari su ochotny porodit dieta ja mesiac pred terminom...
tyzden netyzden, pribrala som za cele tehu asi 6 kil ale kolena a krize ma zabijaju a uz chcem drzat babo v naruci... teraz mi zacinam 38tyzden preto som sa pytala. nechapem mamicky co umyvaju teraz okna a behaju po schodoch... nechcem jej robit nasilie len ju trosu posurit nech ju uz mam pri sebe.
Ze vraj pomaha rycinovy olej😉
@simonka2012 ja som doobedu pozametala cely dom a potom este poumyvala podlahu a poobede uz mi odisla voda a dve hodiny na to sa maly narodil. vyskusaj 🙂 ak nezaberie tak aspon budes mat cisto 🙂
Tak ja už mám vyskúšané všetko. Máme poschodový dom-uprataný, umyté obrovské okná, tapetovanie izby, po schodoch behám 20x za deň,...... 😀 , dnes som sa vopchala do vane a nič. Ja som práve 40/5. Lekár mi každý druhý deň sľubuje, že v noci pôjdem, lebo už je to na spadnutie. Tak žeby dnes v noci????
ja už mám doma malu 4.5 mesiaca 🙂) ale diky
ja začínam 38. týžden v pondelok a tieto horúčavy su pre mna neunosné. v stredu idem do nemocnice na vysetrenie tak v utorok by som chcela poumývat okná tak uvidime čo to urobí🙂

@simonka2012 sex, spermie vraj urychluju skracovanie krcka maternice a otvaranie