Ako urýchliť vyvolanie pôrodu?
Žienky prosím čo mám/e ešte robiť aby sa konečne spustil pôrod. Od piatka som na 3cm gyn. orlbila aj hamiltonov hmat a stále nič 🤣 prechádzam sa, PP schodoch behám, teplá vaňa aj sex a stále nie a nie von..semtam zacitim nejakú bolesť ale niiiiic..už som z toho úplne na nervy, chcem to mat cele za sebou a just nič (nie som prvorodicka)
Daj vyvolat, prosim Ta, dieta je do par hodin von. Ja som sa tiez bala a druhe davam vyvolat v 39tt, ziadne prenasacky cez termin
Su zeny co na 3cm behali este niekolko tyzdnov. Dieta vie, kedy je spravny cas. Nic zbytocne neurychlis. (Hovori ta, co prenasala, takze ano nie je to prijemne s tym bruchom v zaverecnych fazach, ale smola, vsetko ma svoj cas).
Vela stastia.
@kiki68 mne v nemocnici hovorili ze len s cisárskym prirodzdene nevyvolaju len preto lebo chcem, termín mam inak pondelok 😅
@kiki68 vyvolať??.. dcére vyvolávali...dva dni sa trápila a nakoniec skončila akutnou sekciou...a nebola tam sama taká.. nechať na prírodu,ako píše vyššie, vyvolavačky by som zrušila
Ja som porodila týždeň pred termínom.. cele tehu sme mali zakázaný sex a keďže som nechcela prenášať aj keď mi hrozil stále predčasný pôrod do 36tt sme mali nedeľu sex v noci nepravidelne bolesti, utorok som schytala prisernu migrénu a zvracanie také ze som ani glg vody neudrzala v sebe až som musela na pohotovost ísť nech mi niečo dajú. Večer sme mali sex to spustilo bolesti v noci, stredu ráno praskla voda a večer bola mala na svete. Ja som bola len cca na 1cm otvorená posledný mesiac a skrátený mäkký krcok
Mozno neurychlis. Mohla by som napisat knizku Milion sposobov co som skusila aby som zacala sama rodit a nevydalo. Prvy siel sekciou 12 dni po termine, druha sekcia 10 dni po. Nepomohli ani vyvolavacky ziadneho druhu, jediny uspech bol ze mi praskla voda sama, aj nejake kontrakcie boli, ale nebola som ani na cm otvorena. 3cm zneju super, drzim palce 🙂
mne vyvolali v 37 týždni pre preeklampsiu a za 12 hodín už bol na svete, naopak kamoška bola po termíne a vyvolávanie neúčinkovalo tak musela cisárskym. mne hovorili v pôrodnici že hoci už mi pôrod indikujú (dali mi gél na krčok) tak že to neznamená že už budem rodiť, ešte ma sestričky normálne posielali sa najesť a večer na pásoch som zrazu cítila ako niečo zo mňa vyšlo, povedala som to sestričke a ona "to bude asi len hlien" hoci to je ľahké rozoznať, že už šlo o plodovú vodu )
@miskakyska ja mam dobre skusenosti s vyvolanim, uz by som nesla do prenasania ani o den. Pre mna to bola enormna zataz vtedy a rodila som s velmi kym tlakom. Po vyvolani do par hodin odrodene.

Neviem kedy mas termin ,ale nechaj to na prirodu