icon

Ako veľmi bolí pôrod?

granulka
22. júl 2014

Strasne sa toho bojim...boli to ako trhanie nervov zo zubu ci viac? a ked si da clovek epiduralku to je ako ked mu daju injekciu do zubu alebo stale sa zvyja v bolestiach?

Strana
z4
evittam
1. aug 2014

Baby, to vás všetky baví tu strašiť tie čo ešte nerodili? Veď každá máme iný prah bolesti a každá to má iné, presne ako niektoré píšete. Ja som tiež mala prvý pôrod dosť v pohode, najväčšie bolesti asi posledných 20min, len som tiež myslela že mám väčší prah bolesti 😀 . Ale dá sa to zvládnuť a nič iné nám nezostáva - von to bábo ísť musí 😀 . Tak sa budúce rodičky hlavne nestresujte - chce to hlavne kľud aj keď sa to ľahko hovorí. Držím pršteky.

reny1
1. aug 2014

Ja som rodila pred 5. mesiacmi prvykrat a NEBALA SOM SA, LEBO SOM NEVEDELA, COHO SA MAM BAT!! Na maleho som sa hrooozne tesila a tehotenstvo mi bolo dlheee! Tak som isla do toho s chladnou hlavou a hovorila som si, ze maleho nebudem zbytocne stresovat! Tak za hodinu som sa otvorila o 5cm!!! Ide o stav mysle a po tom, co som tym ziskala, by som si to aj po 5.mesiacoch zopakovala znova!!!

anjelik2509
1. aug 2014

za seba môžem povedať len toľko, že bolesti zubov sú, pre mňa osobne, 100 krát horšie ako pôrodné bolesti..Síce ani pôrod nie je med lízať, ale tá sa to vydržať a na konci je krásna odmena, takže ničoho sa netreba báť, treba myslieť pozitívne..Každá žena je iná, má iný prah bolesti, a aj každý pôrod je iný...Ja som po prvom pôrode (neotvárala som sa, 12 hodín len pár cm, nakoniec som mala sekciu) o druhom dieťati nechcela ani počuť a teraz mám okrem takmer 4-ročnej Emky aj 8-mesačnú Ninku....A ako ma odvážali zo sály, prvé čo som povedala mužovi, ktorý ma tam čakal, bolo že " do tretice sa už na to nedám" 😀 Ale nikdy nehovor nikdy 😀 Pre to malinkaté stvorenie sa oplatí troška vytrpieť 😉

jurly
1. aug 2014

je to nic v porovnani s pocitom, ked o babatko prides....pretoze fyzicka bolest pominie a o par mesiacov si na nu ani nespomenies, ale ta psychicka zostava... na cely zivot.

stanislavao
1. aug 2014

@granulka nebojte s.a neni to urcite take hrozne, ako popaleniny na tele, ktore sa hoja niekolko mesiacov. a podla mna aj vrtanie zubov avyberanie nervu zo zubu je aspon pre mna horsie. vsetky zeny to prezili a prezijete to aj vy. nemajte strach. mozno budete mat rychly porod a ani nebudete vediet ako a babo bude vonku.

elka86
1. aug 2014

Jediné, čo si pamätám z pôrodných bolestí je ten úžasný pocit,
keď bábätko "vyšlo" a začula som plač. Nie že by som mala epiduralku
alebo niečo..2 úplne "normálne" nekonečne dlhé, únavné pôrody, ale
ten skvelý pocit"po" prevýšil všetko ostatné. .

jjanulkaa3
1. aug 2014

Rodila som pred styrmi mesiacmi, mala som zazmluvneneho porodnika tak sme sa s nim dohodli ze sa porod vyvola nie zo zdravotneho dovodu. Takze ma prijali do porodnice o 12 hod na obed silne kontrakcie bolesti zacali po napichnuti plod vody okolo stvrtej a mala sa narodila o osmej tie styri hodiny bolesti to poviem pravdu taku bolest som v zivote este necitila opisala by som ju tak ako keby ste mali silnu menstruaciu s krcmi plus by vas strasne bolelo brucho tiez s krcmi na velku potrebu medzi bolestami na oddych cca 2min a ulava stale nic az pokial vam dovolia tlacit takze asi takto moja skusenost s porodnimi bolestami. Isla som bez epi a som rada pretoze som sa skor bala jej nez porodu nie tak pri vpichovani ale skor co bude po tom ake mozne nasledky... da sa to predychat telo sa nastavi v tom adrenaline tak aby to zvladlo mne pomohlo aj ze bol pri mne moj manzel. Urcite to zvladnete netreba stresovat vsetko bude ok drzim palce 🙂

zuzka1008
1. aug 2014

na bolest zabudnes hned ked uvidis svoje dietatko 🙂

rienok
1. aug 2014

súhlasím s @reny51 podľa mňa je veľa o nastavení mysle... ja som to brala ako prirodzenú súčasť a hlavne som malinkú povbudzovala tak som nemala čas myslieť na seba 😀 pre mňa najväčšia bolesť keď ma šili. ostatné pravdupovediac nepamätám 😀

gabriela5
1. aug 2014

Jasne,že to bude bolieť,ale predstava,že po tejto bolesti budeš mať pri sebe ten malý voňavý batôžtek,stojí za to.Osobne som rodila 3x,ale len 1.pôrod bol prirodzený a bol úplne super,ani neviem,že som rodila,možno to bolo tým,že som nevedela do čoho idem,bola som mladá neviem.Nemyslím si ,že by ste sa mali zaťažovať teraz predstavou nejakej bolesti,aj tak sa to nedá opísať,myslíte pozitívne,budte mysľou úplne v pohode ak sa to dá.

andreasiskova3
1. aug 2014

Ahoj, myslim ze ta bolest sa neda k nicomu prirovnat, je to specificka bolest ale nic co by sa nedalo vydrzat. Ja osobne som msla jeden porod s epi druhy bez a treti som si jednoznacne vybrala bez epi prirodzene a to som rodila dvojky. Ta bolest sa spaja s obrovskou radostou , hlavne sa neboj to je zaklad. Ked si psychicky v pohode, tak porod sa zvlada urcite lahsie. Myslilen na to co bude potom, kolko radosti do zivota ti to babo prinesie 🙂 pri epiduralke necitis nic , len take tlaky ale nie bolestive. Ale na druhy den nenormalne boli hlava. Mne cely ten porod prisiel taky zvlastny, ako keby si maleho kupila v obchode. Preti som potom zvolila bez epi. Ale to je len moja skusenost, kazda zena to preziva inak.

evica01
1. aug 2014

1. Porod boli. A riadne. To je jasne. Bolia krize, stehna, cely clovek. Ale to asi len poslednu hodinu.
2. Ak sa bojis, daj si epidural. Preco nie?
3. Kazda sa boji porodu. Ale podme sa radsej porozpravat o kojeni 🙂
Dobra rada: pocuvaj sestricky, pomozu ti 🙂
Kazda si piseme svoju kroniku. Ja svoju a ty svoju. Neboj sa. Alebo len troska 😉

lulistek
1. aug 2014

Ako koho

makarda
1. aug 2014

ja som 5 dni po tretom porode, bol najrychlejsi (cela akcia trvala 3 hodiny aj s cestou) a bolesti sa mi zdali najsilnejsie a bude to zniet divne ale najviac som si to uzila, lebo som uz isla do porodnice s tym, ze sa ma ani nedotknu, ziadne zasahy, ziadny oxytocin, prasknutie vody, lieky proti bolesti, nastrih... NIC. A vedeli ste damy, ze pri porode sa ani nemusi tlacit??? Ze to moze vyliezt aj "samo"??? To som sa dozvedela az teraz ako tretorodicka, ani som to neplanovala a bolo to tak 🙂))
Pekne to tu pisali niektore, do porodnice sa nechodi prezit chaos stres a paniku, ani najhorsiu bolest v zivote. Tam sa chodi zazit zazrak zrodenia. Vyjde to z teba a zije to! Je to krasa, treba si to uzit 🙂 ♥ ♥ ♥

gilmorka
1. aug 2014

Zbytocne to teraz riesis a stresujes sa. Babo je v brusku, von ist bude musiet, neda sa tomu vyhnut. Treba verit v rychly a lahky porod a ze vsetko dobre dopadne.

faboova
15. aug 2014

Neboj sa, ja som 3x rodila bez epidurálu a keď mi dali deti do ruky zabudla som na všetkú bolesť, stojí to za to. Zatni zuby, zatvor oči a mysli na to, že po každej kontrakcii si bližie k cieľu a že sa už nevráti.
Strach je dobrý, bojí sa každá je to prirodzené a logické, panika je zlá, nepomáha iba ťa uberá o silu. Počúvaj sestry, zbytočne nekryč, šetri sily. Mne tesne pred tým ako som išla na kozu pomohol zhroznový cukor. Najdôležitejšia je psychika, nezabúdajte baby, že kým toho drobca nemáte v ruke sa môže čokoľvek stať, preto pokoj a rozvahu a veľa šťastia 😉
😉

ladywitch26
15. aug 2014

@granulka no mam za sebou tri, bez epiduralu, lebo sa bojim ihiel ako cert svatenej vody 😀 ale mozem prehlasit, ze zlcnikovy zachvat boli viac. to bola nehorazna bolest, co mi az dych vyrazala. a vo vseobecnosti plati, ze cim viac sa bojis, tym horsie bude prebiehat porod. ak to nechas na prirodu, budes viac pokojnejsia, telo to zvladne same. zle je akurat to,ze nikdy dopredu nevies, kolko ten porod bude trvat, tak ale cim menej stresujes, tym lepsie. ono aj ten stres ta obera o energiu a tej budes potrebovat vela.. inak tu v irsku davaju na zaciatku aj 1000mg paralenu, sice citis bolest, ale taku utlmenu, takze zo zaciatku pomoze aj to. 😉

fazulka_mala
15. aug 2014

Suhlasim s dievcatami predomnou - je to (aj) o nastaveni mysle 🙂 Straaasne, strasne som sa bala porodu cely zivot a cakala som, ze to bude priserne utrpenie a budem mozno aj bez seba.. Ale teraz ked sa ma niekto spyta, aky bol porod, mam chut povedat, ze bol dobry 🙂 Rodila som uplne prirodzene, cele prislo samo, vo sda odtiekla doma a ja som sa strasne tesila na malu a cely cassom myslela len na to, ze dnes sa mi narodi dcera. z tejto myslienky som bola viac paf, ako z kontrakcii. A k toomu dom mala stastie aj na podmienky, manzel bol pri mne, masiroval mi krize, to mi pomahalo a vsade bol klud, mali sme sukromie, na konci som mala epi, to bol paradise, aspon na chvilku, lebo rychlo odzneli ucinky. Celkovo ozem povedat, ze to nebolo ax take zle, ako som cakala a vobec som kvoli tomu nemusela stresovat a bat sa cely zivot 🙂

tjaden
17. aug 2014

Najhoršia bolesť v mojom živote, milión krát som si hovorila, že ja kričať nebudem...môj krik museli počuť ozdaj celé Ke, dnes som 11 dní po pôrode a už si to ani poriadne nepamätám, radšej na to nemysli začni na to myslieť už len na kresle, ja som ešte na kresle kecala so sestričkou akoby som bola len v poradni nemysli na to kým to nepríde :D odporúčam mať pri tom muža ja si to moc nepamätám ale myslím že som obchytkávala jednu sestričku tak strašne som ju chcela chytiť za ruku :D a hlavne nech to bude akokoľvek bolieť počúvaj čo ti vraví doktor/ka dýchala som tak ako mi kázali potlačila som tak ako mi kázali a išlo to velmi rýchlo, jo a najhoršie na tom bolo, že stále mi vraveli že už sa blíži pôrod aja pozerám na nich že toto ešte nie je pôrod???!! samotný pôrod trval asi 10-15min ako nechápem ..a čo tie bolestivé kontrakcie to pôrod nie je? pôrod som začala počítať od prvej kontrakcie pri ktorej som skríkla takže 85min....

barb06
17. aug 2014

vraj robili nejaku studiu a ze to boli ako ked sa v tele zlomia vsetky kosti 🙂 ale je to individualne; mna napr. viac bolel porod s epi, resp. som sa ovelaviac vytrapila, kedze som sa neotvarala a maly sa nechystal von ako bez epi, ked to bolo velmi rychle na 3 tlaky bola mala vonku 🙂 ale tiez ak si mam vybrat, tak radsej porod ako zubar 🙂

petulaptt
17. aug 2014

Rodila som dlho a bez epiduralky a aj ked som ju chcela, tak mi ju nedali. Boli to velmi, no da sa to prezit a potom ta nesmierna ulava ked je vonku a pohlad na drobca a clovek hned zabudne. Ako bolest pride, tak ked je vonku dieta,ta je aj bolest uplne prec

zitaje
29. aug 2014

Porodne bolesti su o psychike. Ked sa bojis, ze to bude boliet, ked budes v strese a celkovo budes mat plno negativnych pocitov, bude to OVELA horsie, ako keby si sa na porod tesila. Porod sa da aj uzivat, naozaj.
Mam za sebou tri porody.
Pri prvom som sa nebala, s postavou ako vestonicka Venusa 😀 som si verila, ze to bude brnkacka - no, nebola 😅 .
Pri druhom som sa bala viac, kedze som mala negativnu skusenost. Ale tak prezila som aj ten druhy porod.
Na treti porod som sa dokladne psychicky pripravila. Precitala som plno knih - zvlast odporucam skvelu knihu Aby porod nebolel, je to ozaj vyborna pomoc. Treti porod bol aj vdaka tejto knihe rychly, lahky, vcelku elegantny 😀
Treba mysliet na to, ze ta kazda kontrakcia posuva blizsie k tvojmu dietatku, tie bolesti ho posuvaju nizsie a nizsie do porodnych ciest, a ked uz bude uplne nizko, treba sa uvolnit co najviac, vypustit babo von 😵 Zaklad je mysliet na babo 😉

majaxy
30. aug 2014

Rodila som sekciou, ci to bolelo neviem tesila som sa na dietatko. Mala som dva potraty,tie boleli a bolia do dnes. Ty sa tes na babo a bolesti neries,prejdu...

prstek
30. aug 2014

otazka znie "ako veľmi bolí pôrod?" a moja stručná odpoveď "VEĽMI" ..... mám ho 2x za sebou a druhý bol 100x horší ako prvý ☹

anjelik0912
30. aug 2014

Suhlasim s odpovedou VELMI ale kazdy si tym.prejde a ten pocit po porode stoji za to 😉

gitusa23
30. aug 2014

ja som sa porodu velmi bala, dokonca som si povedala ze radsej ani nechcem mat deti. A teraz mam krasnu dcerku a som stastna a ten porod a bolest stala za to male stvorenie.Este teraz ked sa na nu pozriem mi idu slzi do oci, ze som vobec dokazala dat zivot niecomu tak uzasnemu. Po porode som povedala, ze uz nikdy nechcem rodit, lebo to bolo naozaj naozaj bolestive a nevedela som vytlacit malu von (bez epiduralu). Som povedala, ze to "nedam pan doktor", a on iba nebojte, date 🙂
A teraz uz rozmyslam nad druhym, ved ten porod zasa netrva tak dlho, aby sa to nedalo vydrzat.... a ten drobcek, co sa bude na teba smiat stoji za vsetko.

Strana
z4