Ako vybaviť cisársky rez bez indikácie?
prosim vas o pochopenie a respektovanie mojho rozhodnutia, prosim nerobte mi "prednasky", vsetky rizika poznam a toto moje presvedcenie ci rozhodnutie nebolo lahkovazne. dakujem.
Prosim vas mamicky, ktora mate osobnu skusenost niekolko mesiacov dozadu, je mozne sa s niektorym porodnikom na zapadnom Slovensku dohodnut na cisarskom reze aj ked nemam na to indikaciu? samozrejme zaplatim. nechcem nikomu uskodit, nikoho urazit ani zdiskreditovat. myslim to naozaj vazne. prosim vas, ak tu taka je, napiste mi do sukromnej spravy. mam 6 tyzdnov do porodu a moj psychicky stav je velmi vazny. dakujem vam.
a co myslite,je lepsie vybavit cisarsky alebo skusat normal? ja 9 r medzi,inac gyn povedal,ze je hrubka jazvy uplne jedno aka,ze zazil hrubu jazvu a praskla alebo bola tenucka na 1 mm az presvitalo vsetko a potod vydrzala,ze to s hrubkou nema nic,hmm
@j.a.n.e.7 super dakujem za radu a drzim palceky
http://www.tvnoviny.sk/domace/1833331_mlada-mat... ..to máte niečo zaryté zástankyne normálneho porodu a nebodaj tie, čo ešte silou mocou chcete rodiť prirodzene po cisárskom ;)
@benshi je to strasne smutne a ja si vybavujem sekciu aj ked aj tej sa bojim nie pre bolest lebo prva sekcia bola dobra ja to len chvalim ale predsa len je to operacia no a rodit budem o 4mesiace a je to vlastne 1rok aj 5mesiacov po prvej a nikto by ma nedonutil roditprirodzene ale obdivujem zeny co sa do toho po sekcii daju
@malinkaninka no ako si to nakoniec zvladla? bol teda cisarsky planovany pôrod?
@malinkaninka presne to isté do bodky prežívam,nikoho nič nezaujima
@waitinka7 nakoniec som mala indikaciu, malicka sa neotocila tak mi automaticky dali vybrat termin na cisarsky.
@malinkaninka ahoj, prečítala som celu diskusiu aj všetky zbytočne mudrlantske príspevky okolo toho 🙈......prežívam teraz to iste co Ty pred rokom, takze Ti úplne rozumiem v akom rozpoložení sa nachádza žena v takejto situácii, som rada ze Ti to nakoniec dobre dopadlo 😉 a hlavne k spokojnosti, tiež robím všetko preto aby som rodila tak ako je pre mna prijateľné a nemala z toho celoživotnú traumu 😊
@muruska drzim Ti palce a dakujem 🙂
ano, krem na jazvy som použivala ja ja...ale niekde som tu čitala, nejaka pni pisala o pumpe, alebo niečo take. Počuli ste o tom? Viete o čo ide?
zienky, ja mam zas takyto problem... Prvy porod prirodzeny, ale totalne nezvladnuty. dostala som sa do akehosi soku, nevedela som sa sustredit na pokyny, triasla som sa hoc mi nebola zima, nedokazala som vnimat okolie, ten sok z celej tej bolesti a neskutocny strach z rodenia, ma uplne opantali.... Oznacili ma ako nespolupracujucu rodicku, hoc robila som co bolo v tej chvili v mojich silach... Dcerka chvalabobu je zdrava, bude mat 5r.Aj by som brala dalsie bejby, ale bojim sa rodit prirodzene, bojim sa ze sa cela ta drama znova zopakuje... Myslite, ze panicky strach je indikacia? Vsak sa mozem dostat do stavu, kedy ohrozim seba aj dieta... Myslite, ze ak by som zasla za psychiatrom, a vysvetlila, ako sa veci maju, zeby som ten cisarak kvoli panickemu strachu vybavila? Dieta odkladam z roka na rok, prave kvoli traume z prveho porodu. A rocky pribudaju... :/
@zuzka_puska stačí aj psychológ, je to indikácia.
@nelinka2009 vazne? Nuz, ja nie som ani tehotna, len o tom premyslam, a uz som cela vystrasena 🙂 Nechapem, cim to je. Aj viem, ze cisarsky rez je velka brusna operacia, tak tiez sa bojim, cokolvek sa moze stat..no mam to tazke 🙂 🙂
Keď máš vážny psych. Stav tak si zabezpečiť veľkú pomoc po pôrode lebo vtedy to bude ťažké a to jedno ako by si rodila či prirodzene alebo cisársky.
@diablikovci nemam vazny psychicky stav, som inac uplne normalna :D len ten porod ma doslova desi... Hlavne ked z okolia pocuvam, co vsetko sa deje. prve dieta som porodila prirodzene, ani neviem ako. Asi mam z toho traumu, ja neviem :(
@zuzka_puska ja zase som mala panicky strach z cisárskeho, ja som sa stále pýtala či je všetko Ok či sa otváram či má maly dosť miesta či prejde a všetko, ja som nechcela ísť na cisársky. Mala som iné dve operácie a tie my stačili ako z toho mám traumu ako má dopichali ako som sa nevedela chýbať, a po čisaraku Ta nutia sa postaviť už na druhý deň, celu noc som zvracala mala som dosť, nič som nechcela ani piť sama infúzia aaa už mám dosť teraz. Skús Napr zvážiť epiduralku, ja som ju pri prvom mala a pomohla my veľmi.. 🙂 pri druhom som nestihla...
@zuzka_puska panicky strach z porodu je indikacia, ale ja viem tak ze treba papier od psychiatra. najlepsie porozpravat mu, co ste zazila pri prvom. napr viem ze v NR nemocnici na zaklade toho cisarsky urobia (i ked vraj nie radi ale kaslat na to). Ja vas uplne chapem. Ja ked som pisala tento prispevok tak som bola v prisernom stave a mozno aj preto mi dcerka pomohla a ostala KP takze sa tie nervy pominuli ked som uz mala iste ze bude sekcia. Teraz cakame druhe a idem na sekciu. Aj ked to nieje indikacia (prvy porod sekciou) su porodnice kde robia druhu sekciu automaticky a prirodzene nechaju rodit len na vlastnu a vyslovnu ziadost, co mne nehrozi.
@diablikovci len upresnim info o vstavani po sekcii, mam za sebou dve, obe rano okolo 9ej a vecer som si uz sama umyvala zuby pri umyvadle.. takze nie na druhy den, este v ten isty den, cca 12hod po zakroku. Mozno to znie hrozivo a realne je to naozaj tazke, no na druhej strane nevyhnutne, ak chces fungovat a ist co najskor domov. Ja som na treti den mala drobca takmer cely cas pri sebe a na piaty den sme sli domov 😉
@doriss_po vo štvrtok som mala sekciu a v stredu mi vybrali štichy. Ranu som ničím nenatierala, žiadna mastička. Umyvala som to len čistou vodou a nechávala čo najviac na vzduchu.
@nikaeli ja som som rodila prirodzene a to v utorok a štvrtok nás púšťali a druhý krát tiež v stredu a v piatok som išla domov.. neviem nezažila som cisárske ale iné operácie a tie my stačili. Ináč dávam klobúk dole ja by som nemohla byt pri vedomí aby mna rezali fuuu to nie.
ja som porodila 23.12 v noci, a 26.12 som sla domov 🙂 Ako bolo to fajn, bolesti po porode samozrejme boli, stratila som vela krvi potrebovala som transfuziu, ked mi uz dali malu do narucia bol to skvely pocit. No celkovo to bol pre mna akysi krvavy masaker, mozno ma niektore odsudia, lebo casto sa stretavam s nazorom aky je porod nadherny a ako by si ho mala zena odtrpiet tak ako kedysi nase stare matere... Ako ja toto vsetko beriXem, tie ktore tuzia po utrpeni nech ho kludne preziju... No ja uz by som toto po druhy krat nedala. Uz potrebujem byt uspata, a zobudit sa az ked bude po vsetkom, a mat krasny pocit zo zdraveho babatka... Hoci je mi jasne, ze po cisarskom to asi nie je nic prijemne, to nie je po ziadnej velkej operacii. Proste, kazda zena nech porodi tak, ako to citi, aby jej aj dietatu bolo najlepsie. a psychika je velmi dolezita... 🙂 Drzim palce vsetkym, ktore to v najblizsich dnoch ci tyzdnoch caka 🙂
@nikaeli ja dam svoju skusenost so vstavanim - necelych 10 dni pred porodom som dostala trombozu od malej panvy po skoro prsty na nohach - najhorsia bolest v zivote. Rodila som sekciou o 18.55 sa maly narodil, rano o 7 ma postavili. Ta kombinacia ofacovana, napuchnuta noha a rozrezane brucho bola 🔝, sekcia bola v porovnaj s trombozou nic. Sekciu by som si zopakovala kedykolvek, to druhe dufam nikdy v zivote
@zuzka_puska porod je nadherny, ale nie za podmienok, ktoré ti určuje niekto druhý....a krvavý masaker je to len vďaka tomu, že ťa dajú pri pôrode ľahnúť, aby lekár dobre videl a nemusel sa zohýnať....porod nemá byť utrpenie, ale prirodzená súčasť života....ale to sa za neprirodzených okolností nedá dosiahnuť a potom sú tu takéto smutné komentáre a zážitky.
@beton Veru, popravde ja som v bolestiach nepremyslala, co chcem a co nechcem, co mi dr kazal vsetko som vykonala 🙂 V nadeji ze bude coskoro koniec 🙂 Aj bol, cely moj porod trval 7 hodin, co je luxusne. len keby ten personal mal trosku pochopenia, a obcas aj vludne slovo, bolo by to urcite jednoduchsie. No co uz :(
@zuzka_puska držím palce. Mne stačilo posúdenie psychológ. šťavu gynekologom-porodnikom a bolo.

@j.a.n.e.7 u nas v porodnici nenavrhnu ak bude tehu bez problemov tak bydu to chciet odrodit normalne a to neexist nedam sa ukecat 😅 😠