Ako vybaviť cisársky rez bez indikácie?
prosim vas o pochopenie a respektovanie mojho rozhodnutia, prosim nerobte mi "prednasky", vsetky rizika poznam a toto moje presvedcenie ci rozhodnutie nebolo lahkovazne. dakujem.
Prosim vas mamicky, ktora mate osobnu skusenost niekolko mesiacov dozadu, je mozne sa s niektorym porodnikom na zapadnom Slovensku dohodnut na cisarskom reze aj ked nemam na to indikaciu? samozrejme zaplatim. nechcem nikomu uskodit, nikoho urazit ani zdiskreditovat. myslim to naozaj vazne. prosim vas, ak tu taka je, napiste mi do sukromnej spravy. mam 6 tyzdnov do porodu a moj psychicky stav je velmi vazny. dakujem vam.
@multimatka ja som isla po troch 😉 Mozno, ze mali nejake problemy. Pisala, ze dieta museli dat do onkubatora Aj to sa stava.
Ostavali sme v nemocke kym maly nepribere lebo sa narodil predcasne a mal iba 1700 gramov cize som s nim cakala kym nenaberie trosku vahu, a s malym som bola na izbe tak neskoro preto, ze bol v inkubatore@multimatka
@bielavila juuuuj to mi je luto. Malinke malinkate. Difam, ze je vsetko ok. My mame vsetky deti pod tri kg ale copana bola najchudsia 2790 g a to bola da sa povedat v termine. Ale kedze mala priemernu dlzku, 50 cm, tak to ta jej hmotnost sa rozlozila a vyzerala straaasne vychrtlo. Take male malinkate zabie stehienku. Uplne krehucka, rucicky a nozicky tenucke, no babulatko male. To 1700 g si neviem ani predstavit. 😕
@malinkaninka 500eur stoji oficialne cr bez indikacie a robia to 6dni pred terminom
@jakobsapple1 zarazilo ma ze inym prajete prezit zly porod. Hanbite sa za to co pisete.
@anakristina a to kde?
@malinkaninka A dozvedela si sa co si chcela? Na zap. Slovensku neviem, ale ak Ti nezalezi na peniazoch iba na tom aby si mala urcite cisarsky, tak vo Viedni sa da na zelanie rodicky dohodnut cisarsky v Döblinger Privatklinik a v Goldenes Kreuz.
@anakristina na sk to stoji 500eur????
@bluka2 @malinkaninka no ked sme uz pri tom zahranici :v Nemecku urobia cisarsky na kazdej klinike (nie len privatnej). Existuje tu totiz "Wunschkaiserschnitt", cize cisarsky na zelanie. Je to rozhodnutie zeny a urobia ho bez reptania. Samozrejme vysetrenie, vysvetlenie, atd.
Stoji myslym pre normalne t.j. zo zakona poistenych 300 E plus ostatne vydavky, ktore ale spadaju pod zdravotne poistenie. Len tych 300 e sa plati z vrecka. Pre privatne poistenych, popripade co maju este nejake dodatkove poistenie k zakonnemu, takych to nestoji nic, vsetko zaplati poistovna.
Ako vidim, stale sme 100 rokov za opicami, ked musime prosikat o cisarsky rez a inde sa to da bez problemov. Zena by sa mala sama rozhodnut. Samozrejme vzhladom na mozne nasledky.
@rica1
@karinuska22 no baby, na Slovensku zatial bez "vsimneho" nie je takmer nic. A s tym cisarkym v dnesnej dobe by nemali robit take caviky. Ono je tam tak isto riziko ako pri vaginalnom porode. Mam v kruhu priatelov a znymych nespocestne mnozstvo mamiciek ale nepoznam ani jednu, ktora by mala nejake problemy pocas ci po cisarskom, zato vela mamiciek, co mali problemy s normalnym porodom. Dokonca jedna ma koli nespravnemu rozhodnutiu lekarov postihnute dieta (tahali ho zvonom, lebo ju nechali sa trapit straaasne dlho a o cisarskom rozhodli az vtedy, ked uz bolo neskoro a cisarsky nebolo mozne urobit. Chlapcovi tym tlakom praskla nejaka cievka v hlavke a je na pravu stranu ochrnuty 😠 😠 😠 ).
Ono samozrejme, je to velka brusna OP ale rizika minimalne, uz sa nereze ako volakedy, roztahuju sa svaly, rez vnutri je minimalny.
@yanni fakt? To ma celkom prekvapuje, lebo ak to spravne chapem, v Rakusku cisarsky na zelanie iba na privatnych klinikach. Resp. rozpravam iba o viedni, zvysok nepoznam. Co ale nie je financne pre nikoho problem, lebo ak si das nejake navyse pripoistenie, zaplati poistovna. Da sa stihnut pripoistit aj v tehotenstve. V normalnych nemocniciach sa snazia rodit relativne prirodzene (nie poloha na chrbte, v niektorej KP vaginalne, ...). Ale je to sytem plny rozporov, mna napriklad vysiel porod doma na 1800 eur a poistovna mi preplatila 1100 iba. Nechapem preco mi nepreplatia plnu sumu plus material, ked moj porod vysiel omhoho lacnejsie ako porod plus pobyt v nemocnici a specialne cisarsky.
@yanni nie nakoniec akutna sekcia sice len po 5tich hodinach dost brutal bolesti a uz som po ceste na salu odpadavala no moj gyno hovoril ze ja na 100percent to dieta nevytlacim vzhladom na panvu a velkost a sonista co sme chodili na tie morfologicke utz tak odporucal sekciu tiez koli velkosti a mojej panve ono ale nakoniec malo len 3a pol kila takze priemer ale hlavu 38cm a to keby malo mnou prejst tak s masivnymi poraneniami ako sa vyjadril moj gyno otvorena som bola len na 6prstov ked som sla nasal lebo uz klesali kriticky ozvy
@rica1 ano teraz hovoril lekar jednej babe v nemocnici
@mojkamojka malo by to platiť celoplosne
@anakristina takze prides do porodnice povies ze chces si zaplatit 500 a daju Ti fakturu 😀 stve ma ze tu sa to robi tak ze aj baba co ma indikaciu npr aj predoslu sekciu tak bude platit a este aj iny problem
@rica1 vies co teraz som bola hospitalizovana a baby sa na to pytali lekarov bolo im povedane toto. Kukam ze na nete ale nic o tom neni.ale nemyslim si ze tolko ludi siri ten isty blud
@anakristina ty si ina srandistka 😀 Nie, na SK nic take ako cisarsky rez na zelanie neexistuje.
@katuliena82 tak to máš pravdu ! Ja druhé tehu už dopredu plánované cisárskym rezom hned na prvej poradni a tak ani poriadne neviem, že som tehotná-nemám strach. A tak napriek tomu, že som už 24tt mám tlak 120/80, -1kg všetko v pohode. Ak je strach, skutočne treba kontaktovat napr. i psychiatra k indikácii ku cisárskemu rezu.
@anakristina nikomu nic zle neprajem . Asi sme sa zle pochopili. takze sa ani nemam za co hambit....len je niekedy dobre vzit sa do zivota niekoho ineho, predtym nez zacneme mudrovat a poucovat, napriklad si predstavit ako sa zije s dietatkom na vozicku... nie je to pre kazdeho ale nikto si to nevybral dobrovolne...
@mojkamojka vraj to doktorka narovinu povedala :( no teraz si pripadam ako hlupana ale konkrétne tato doktorka je taka seriózna, nerada robi cisarak, cudovala by som sa ak by to nebolo oficiálne. No nič musím to poriadne preveriť
@rica1 fuuuu normalne nechapacky. Ti dr. du uz fakt dr.... (sorry za vyraz). Akoze, ano kazde tehu, kazdy porod aj tej istej zeny je iny. Ale ked uz pri prvom boli problemy, tak sa to ma zobrat na vedomie, ze je tam uz nejake riziko (aj ked nemusi byt). To, ze mal clovek sc neznamena hned, ze musia byt aj dalsie, ale aspon by mohli dat zene na vyber. Ja keby som mala traumu z normalneho porodu, tak by som bud nemala uz dalsie det (vid hore pribeh mojej kamosky) alebo uz len sekciou (aj ked to nezarucuje, ze ten porod bude lepsi.). Ale aspon sa clovek nedeprimuje cele tehu.
@jakobsapple1 je mi to ľúto ak sa stalo niečo zle.ale nechapem preco neurobili akutny cisarak keď už bolo babo v ohrození :(
@rica1 ano, mas pravdu, aj ja som chodila (musela som) a starala som sa, ale pokial som sa k malej postavila, tak to trvalo 10 minut. Narovnala som sa az po 10-tich dnoch.... Ja viem, ze to kazda znasa inak ale ja som mala strasne bolesti a to nie som citlivka. Pravdou je, ze to bolo kazdym dnom lepsie, ale no co uz....som stastna, ze dcerka je v poriadku a na ine sa zabudlo))) Len teraz ma to caka 2-hy krat, tak som zvedava, ci to bude prirodzene alebo cisarskym... 😕
@monka338 mna to tiež čaká druhý krát.. a chcem len sekciu .. lebo ja som ostala tehotna 9 mesiacov po tej prvej, nie ja som to mala uplne dobre , rano sekcia a večer som chcela ist na oddelenie za malou po svojich nechapem že som to tak dobre zniesla, proste prve postavenie bolo pomaly ale potom už ok, a na druhy den som normalne chodila , vystreta , na jiske som po prebrati až do večera písala na nete na fb so znamymi a tak , a teraz ja mam prave strach ze by ma nechali rodit nromalne po tej prvej sekcii a ja to nechcem

@bielavila kde si rodila,ze si ta nechali v nemocnici 2 tyzdne? Ja som po oboch sekciach sla na 5 den domov.. s malym na izbe som bola po 2 dnoch