Ako vybaviť cisársky rez kvôli komplikáciám?
Ahojte.
Síce ma čaká pôrod až niekedy v novembri, ale už teraz stresujem ako ho zvládnem 😞
Som druhýkrát tehotná. Pri prvom pôrode sa mi urobila zlatá žila a to bol horor. 3 mesiace som mala veľké bolesti a nevedela som si poriadne ani sadnúť. A sa bojím, že pri druhom pôrode sa mi to stane znova.
Strašne by som chcela mať radšej cisársky rez. Len neviem či by toto bol dostatočný dôvod na to, aby mi spravili radšej sekciu. Mám sa na najbližšej poradni spýtať mojej gynekologičky? Alebo bude stačiť až na poradniach v priamo v nemocnici? Bola by som ochotná za to aj zaplatiť, fakt nechcem rodiť prirodzene. Alebo lekári budú tlačiť za každú cenu do prirodzeného pôrodu?
Zlatá žila nie je sice indikacia na cisarsky rez, ale za opýtanie nedáš
@belle_vie mne hemoroidy sa urobili ešte počas tehotenstva, ale nerobili mi problémy. Nebolelo ma a ani nestíhali, nesvrbeli, nič. Len som vedela že ich mám. Ale pri pôrode sa mi tým tlakom vytlačili von, strašne boleli a nepomohla mi ani tak ospevovaná dubová kôra a ani žiadne maste a čipky. Teraz sami už stiahli, už ich nemám, ale aj tak sa bojím že mi zase vyjdú.
Ja mám za sebou prirodzený pôrod. Fakt ťažký, s vyvolávackou. Hrozilo že sa mi syn udusi v pôrodných cestách, som ho nevedela vytlačiť. Po pôrode som sa nevedela postaviť z postele, nevedela som sa zohnúť a niečo vybrať z kufra. Mala som problém prejsť 100 metrov z izby do jedálne. A že som nevedela sedieť a pri jedení som stála ani nevravím. Zase tam bola baba čo rodila cisárskym a behala tam ako srnka.
@ysseba sterilizáciu nechcem
Ono je to strasne individualne. Maloktora beha ako srnka, vacsina chodi ako zrazena srnka, ja som sa toho strasne bala kvoli tomu, co som takmer denne videla a zazila v praci (porodnica)… nakoniec ja som bola ta co som sa po 12h postavila a behala ako srnka bez akychkolvek tazkosti a bolesti (aspon teda navonok, samozrejme zrasty a podobne smakociny vnutri iste su, stale to bola operacia aj ked pre mna bezbolestna). Ale zaroven si uvedomujem, ze keby mam druhu sekciu, tak mozno pri tej by som ja bola ako ta zrazena… proste sa to neda predpovedat, nikto nema nijaku zaruku. Ale ani zaruku toho, ze to bude dobre ani zaruku toho, ze to bude katastrofalne ako casto zeny (hlavne tie co sekciou nerodili) pisu. S najvacsou pravdepodobnostou si to odtrpis inym sposobom, ale to nic nemeni na fakte, ze ano, porod sekciou je z hladiska hemoroidov neporovnatelny s vaginalnym porodom (lepsi). A ano, aj hemoroidy, ako som uz pisala, MÔŽU byt indikaciou k sekcii, co ale u teba neplati, kedze sama pises, ze teraz ich nemas ( a ci a co bude po porode sa teraz do uvahy neberie). Takze proste si zistic kto z konkretnej porodnice nema problem so sekciami, zaplat si jeho a vyriesene. Vobec v takomto pripade (iste neplati pre kazdu porodnicu!) nejde o to, ci mas realny dovod, vies kolko sekcii sa robi, lebo dieta je KP a zrazu sa zazracne kratko pred sekciou otocilo hlavickou dolu? Kopec. 😉
@monsterablue nie kazda porodnica ma prednostu.. a ano, primar je casto prave ten, co tie sekcie robi.
@anavixy ja len dúfam že sa netočí dole hlavou ale ostane koncom panvovým až do konca. Viem, je to svinstvo odomna, ale aspoň by som mala dôvod na cisarak.
Ešte rozmýšľam či by nemohla byť indikácia kvôli môjmu veku (33), ale to asi nie keď nie sú žiadne problémy na poradniach. Alebo či mi kvôli tomu že som malého nevedela vytlačiť lebo bol veľký či by nebrali do úvahy a či by nepovolili cisársky. Ale nemám nič také uvedené v správe.
Oficialnou indikaciou to podla mna nepojde, jedine ze sa fakt neotoci, ci teda este este ma tooolko casu, ze to asi nie je velmi realne. A nie 33 je dnes uplne bezny vek aj na prvorodicky 🙊
ja som rodila aj,-aj.
Vaginalne, bolest po nastrihu mam aj 8 rokov po. Nesedela som pol roka, o sexe nehovorim. Asi 2 roky sme mali sex asi 4 x. Aj to s.tazkostami.
Sekcia.....brucho ma bolelo prvy den dost silno, no lazdym dnom lepsie a lepsie.
Moje osobne porovnanie: nastrih boli este teraz, zotavovanie dlhe. Kdezto po sekcii som bola.do tyzdna ,,srnka,,.
Ale to je moja osobna.skusenost.
A este nieco: po prirozdenom som nekojila.koli traume. Po sekcii som kojila.
@beata_k ja som niekde napísala,že niekto nemá mať deti🤣🙋aj tebe pekný deň
Ja som toho mala veľa (poloha KP, tehotenská cukrovka a ďalšie) a aj tak najprv sekciu nechceli až keď sa stav zhoršil išlo sa sekciou. Ale ja som rodila predčasne a predtým som si pobudla dlho v nemocnici.
Mňa sa sestričky hneď po pôrode na sále pýtali či bude aj druhé dieťa. Som im na to povedala že druhý pôrod už budem mať cisársky. A velmi chcem, aby sa mi to splnilo
Ja som pomedzi prvým a druhým pôrodom chodila psychologičke.
Mala som nezvaldnuty pôrod,hrozný, príšerný,puto žiadne,nikdy v živote som rodiť nechcela..
Čiže pred druhým pôrodom by mne kľudne dali papier od psychológa,že sa neodporúča, lebo som počas troch rokov chodila na sedenia.nepomohlo mi to ale nič .
Napokon sme sa rozhodli pre druhé a aj keď som mala možnosť ,že by mi dali na papieri indikáciu pre cisársky ..
Chcela som si to vyskúšať a že snáď to nebude také hrozne a bude to lepšie.vsetci má povzbudzovali ..no ale bolo to o niečo maaaalo lepšie ,ale otras..zle ako po prvý krát
Proste som není na to stavaná.
Keby som mala ísť tretí krát,čo nepôjdem.na 200perc. idem cisárskym
@pe_mi nad psychologičkou alebo psychiatrickou uvažujem aj ja, že si pôjdem ku nej po odporúčanie na cisársky. Lebo nebojím sa ani tak toho, že mi vyjde zlatá žila ale skôr toho, že dieťa bude zase veľké a mne sa zasekne v pôrodných cestách a ho sama nevytlacim a budú musieť ho vyťahovať kliešťami. To mi hrozilo pri prvom. Doteraz ľutujem že som nežiadala radšej cisársky. Asi by mi vyhoveli. Len zase títo odborníci majú plné šťavy a neviem či berú nových pacientov.
Je veľké svinstvo, že žijeme v 21. storočí, zdravotníctvo je u nás na vysokej úrovni ako kedysi a žene nedajú na výber rozhodnúť sa ako chce rodiť. Veď ide o ňu, o jej telo. Miesto toho ju nútia do prirodzeného pôrodu ako keby sme žili naďalej v stredoveku a personál okolo nej skáče
@maciatkolulu mozno. Ale ako pisem, našťastie som nemala ziadne komplikácie priamo po sekcii ani po skákaní
Ahoj a mozem sa spytat odkial si?
Sekcia ti nezaručí, že hemoroidy mat nebudeš. Ja som skončila prvý pôrod sekciou a zlata žila otrasná, stačili tie tlaky predporodne a bolo...naopak druhý pôrod prirodzený a žiaden problém so zlatou žilou...ak ti smiem poradiť, ako žena, ktorá rodila oboma spôsobmi, ak sa dá, rod prirodzene. Pre mňa bol prirodzený pôrod oproti sekcii malina.
@kikavadi toho sa az tak nebojím. Bojím sa skôr toho, že nebudem dieťa vedieť vytlačiť a budú ho musieť vyberať kliešťami. Doteraz mám v ušiach ako mi hovoria aby som spolupracovala, aby som dýchala správne a tlačila keď oni povedia, lebo inak ho budú musieť vybrať kliešťami. Kvôli tomu chcem sekciu.
@129oveciek ahoj, z Košíc som
@kaktusik007 no toto je rada vhodná ženy 🙈
Ahoj, prvý porod som mala prirodzeny. V nemocnici som sa zaprisahala, ze keď otehotniem druhykrat, tak prirodzene rodit nepôjdem.Pamätám si každý detail. Pre mňa najhorsi zážitok v živote. Spamatavala som sa 3 mesiace. Potrhana a strasne hemeroidy po porode. Keď som otehotnela druhykrat vybavila som si papier od psychiatra na cisarsky rez. Všetci ma odhovarali, ake to bude strasne a ako dlho budem mimo. Vôbec to nebola pravda. Po cisaraku som bola fit na štvrtý deň. Žiadne problémy ani hemeroidy. Ja som mala strašný strach z porodu, po prvom zlom zážitku. Je to teda individuálne. Netvrdím, že cisarsky rez je pre ženu najlepší, ale ja som bola rozhodnutá od dvoch čiarok na tehotenskom teste, ze rodit prirodzene nechcem. Všetko sa dá vybaviť, len si to začni vybavovať skôr. Držím ti palce.
Ahoj , tak ako vybavila si?
Choď do Považskej a tam sa ťa ani nebudú pýtať na dôvod...
@dominikamacakova
Ahoj Domi prosím mohla by si mi k tomuto dat bližšie info do správy? Akurát sa snažím zistiť ako to vybaviť kvôli komplikáciám 🙏🏻🙏🏻
@dominikamacakova
Ahoj Domi prosím mohla by si mi k tomuto dat bližšie info do správy? Akurát sa snažím zistiť ako to vybaviť kvôli komplikáciám 🙏🏻🙏🏻
@budetoanicka ahoje, ja som len prišla na rizikovú gynekológiu (alebo ako sa to nazýva) a povedala, že som sa prišla objednať na cisársky rez. Tam sa ma len opýtali odkiaľ som a našli termín. Tam normálne vstúpiš do ambulancie, vybaví ťa sestrička. Oni boli ešte šťastný, že som si vybrala ich nemocnicu a nie Žilinu. Sestrička ma tam dokonca chcela nechať v ten deň lebo mi tvrdlo už dosť brucho... V ktorom si týždni? Treba tam ísť čo najskôr a tvoj gynekológ nech ti urobí predoperačné lebo tam budeš musieť byť zbytočne o deň dlhšie.
@budetoanicka ahoje, ja som len prišla na rizikovú gynekológiu (alebo ako sa to nazýva) a povedala, že som sa prišla objednať na cisársky rez. Tam sa ma len opýtali odkiaľ som a našli termín. Tam normálne vstúpiš do ambulancie, vybaví ťa sestrička. Oni boli ešte šťastný, že som si vybrala ich nemocnicu a nie Žilinu. Sestrička ma tam dokonca chcela nechať v ten deň lebo mi tvrdlo už dosť brucho... V ktorom si týždni? Treba tam ísť čo najskôr a tvoj gynekológ nech ti urobí predoperačné lebo tam budeš musieť byť zbytočne o deň dlhšie.
@dominikamacakova Ďakujem za odpoveď Dominika, to vážne? Ja som tam bola minulý týždeň, úplne nakonci chodby, take drevené búdky majú pred ambulanciou. bola tam mladá doktorka, ktorá ma vypočula, ale ma vypoklonkovala, že tam sekcie na želanie nerobia… Pritom mám 300 diagnóz, takže som nevybavila nič…
@dominikamacakova a v polovici 35tt som, už to asi nestihnem 🥺

Ani po sekcii si nebudeš môcť sadnúť. Ale to bude tvoj najmenší problém. Inak keď si ju už "vybavíš", tak si daj rovno spraviť sterilizáciu. Keď ste ani jedno neplánovali, ale keď sa už stalo, tak aby sa nestalo aj tretíkrát.