Aký dôvod ste mali na sekciu?
Prve tehotenstvo som mala sekciou a druhe by som sa tomu rada vyhnut - koli comu vsetkemu doktor odporuca sekciu?
ivf, vek, velmi velke dieta...druhe detto....niekde inde ako na kramaroch by mi tie dovody asi ani neuznali
uz by som tretiu sekciu nechcela ani za nic!!!
ale inak kamoska mala sekciu a druhe v kochu prirodzeny.......v urcitych nemockach nechcu robit sekcie a naopak...
Ja som rodila planovanou sekciou zo zdr.dovodov (neurologickeho dovodu) a nemozem sa stazovat.Hned po sekcii mi prilozili malinku,a na druhy den som sa uz stavala z postele ☺
Ja som mala planovanu sekciu kvôli placente praevia. Ešte j tomu aj vertikálny rez až po pupok. Celé úplne zle. Po sekcii veľjá strata krvi. V auguste ma to čaká opäť. Verím že teraz však bez tých všetkých komplikácii. Najradšej by som rodila prirodzene, ale pre veľkosť a umiestnenie jazvy to nebude možné 😉
Prvu sekciu som mala pretoze mi odtiekla plodova voda v 35tyzdni, ziadne bolesti a bol ritkou dole ale pod porodnymi cestami museli by mu nadvihnut ritku a nasmerovat ... Keby bol dievca asi to urobia ale primar mi povedal ze pri chlapcovi je riziko "natrhnutia" vajicok co moze sposobit neplodnost a to si na zodpovednost nevezme. Prvu sekciu som zvladla v pohode na druhy den som behala. Druha bola po 9rokoch a ta bola strasna - cele zle. Som po IVF aj tento bol ritkou dolu, vek, zistili mi minimum plodovej vody a nemam celu maternicu to znamena ze by som ani jedneho nevytlacila
Plánovaná sekcia v 39 tt, kôli glaukómu (zelený zákal)
Sekcia kvoli polohe KP ...+ 3 omotana pupocna snura...
@suelin77 skolioza by nemala byt dovodom, aj ja mam, akurat som to spomenula anesteziologovi, ked mi chystal peridural (zvlast sa nad tym nevzrusoval) ; prvy porod som mala obycajny, bez problemov, uzasna skusenost ; druhy bol vyvolany, lebo babatko podla gyn. uz z prirodzenych fyziologickych dovodov velmi nepriberalo, na kontrakcie mu srdiecko zle reagovalo, tak sa narodil urgentnym cisarskym - bol to pre mna sok, psychicky som na cisarsky nebola vobec pripravena, ale vsetko prebehlo bez komplikacii...drzim palce vsetkym maminkam pri porode.
Glaukom-zeleny zakal

Dceru som rodila prirodzene bezbolestne a rychlo,maly bohuzial akut.sekcia placenta praevia,placenta praskla a silno som krvacala maly bol 37tt