Aký máte názor na pôrod vo vode?

svetlusb
18. feb 2016

Chcem sa spýtať, aký máte názor na pôrody vo vani v pôrodnici. Je taká v Topoľčanoch, kde uvažujem ísť aj rodiť. Cisársky rez neprichádza do úvahy, ale tiež sa bojím aj prirodzeného. Je to lepšie v tej vode? Máte s tým niektorá skúsenosti? Koľko takáto možnosť stojí? Ďakujem.

evittam
18. feb 2016

@svetlusb Možnosť tam je - koľko to stojí si zisti v danej pôrodnici, podmienka je ale určite mať všetky testy a vyšetrenia "staré" max.48 hodín - inak to nie je možné....takže sa nejak dohodnúť s lekármi. A prečo práve do vody? Ono to bolo cca pred 10 rokmi veľký "boom" (ako skoro všetko) ale už sa to vôbec neodporúča a ani to nie je nejak extra dobré - skoro všetky detičky, ktoré sa rodili do vody mali zápal očiek....A síce ja som tiež za prirodzený pôrod - radšej 100x prirodzene ako cisársky - ale ten tvoj výrok "cisársky neprichádza do úvahy" - som sa pousmiala - ty už vieš čo bude pri pôrode ako to všetko prebehne a či neskončíš "na stole"? 😉

evittam
18. feb 2016

@svetlusb A či je to lepšie vo vode - no príjemná je sprcha, možno tá vaňa - ale to máš umožnené v 1.dobe pôrodnej - niekedy aj v 2.....potom to bolí podľa mňa určite rovnako......

luciannka83
18. feb 2016

ja by som do vody rodiť nešla. nevidím v tom žiadne výhody.

tomasko27
18. feb 2016

Mna by ta voda znervoznovala.

alexxandraa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zimmi1
9. mar 2016

@svetlusb ja som o porode do vody citala same dobre veci, do topolcian sa kvoli tomu trepat nebudem, ale keby bola taka moznost v nemocke, ktoru som si vybrala (co viem ale ze nie je) tak by som do toho sla 🙂 hadam sa tie pomery v topolcanoch za tych 13 rokov zmenili 🙂

inak kamoska rodila v Hainburgu a az do porodu bola vo vani a velmi si to vychvalovala, vraj naozaj lepsie zvladla kontrakcie.

bosoriak
9. mar 2016

Skusenost s rodenim do vody nemam, ale mam skusenost s rodenim a preto viem, ze by som do vane rodit nesla. Pre mna to nie je, ja som taka trochu divna na svoje vylucky ako krv a podobne a sama viem, ze by mi to bolo neprijemne. Sprcha OK, ale vana nie. Teraz zijeme v zahranici, kde je tato moznost ponukana automaticky, ale ja som hned povedala, ze to nechcem.

Porod a jeho priebeh je tak individualna zalezitost, ze to, co sa jednej zda ako uplne OK, druha zas povazuje za neprijatelne. A jedna znasa kontrakcie tak, ze sa dokaze sama odviezt do nemocnice a druha nevnima svet a dianie okolo. Jednej sa porod do vody pacil, druhej nie. Neexistuje spravny a nespravny pristup, proste to tak je, ze kym si nevyskusas, nevies.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre