icon

Ambulantný pôrod na Slovensku

romca22
26. nov 2017

Je na Slovensku ambulantný pôrod možný? Máte s tým skúsenosti?

Strana
z2
evittam
26. nov 2017

@myjusiatko O tom vôbec nepochybujem. Len raz je u nas zdravotníctvo inak tak to treba bud rešpektovať alebo sa tomu postaviť ale necakat vyhody - a to bohuzial a tymto nehovorim,ze s tym suhlasim. Alebo ist za zdravotnou starostlivosťou inam kde ti to bude vyhovovat. A to,ze si nieco platis-no tak to ti je tiez, bohužiaľ, na dve veci v nasej "bananovej republike"-to je len zakladna starostlivost, kde ak nedodržis co je v tomto pripade jasne napísané tak nemozes nic ani ocakavat. Toto si treba uvedomit. A nie silou mocou ist "hlavou proti muru" len preto lebo...

nika9876
26. nov 2017

Ja som tiež chcela ísť skôr domov, hneď som to oznámila a povedali mi, citujem "nech sa páči podpíšte reverz a môžete ísť, ale decko si tu necháme."
Tak som radšej zostala 4dni a dali mi počas celého pobytu patrične najavo, že ma nemajú v láske.

myjusiatko
26. nov 2017

@nika9876 nemali na toto pravo.

nika9876
26. nov 2017

@myjusiatko Bola som prvorodička tak sa so mnou aj bavili. Dodnes mi je do plaču keď si spomeniem na tie štyri dni na šestonedelí.

lindusss2016
26. nov 2017

A co takto skysit inu porodnicu? Ved nikto ta nenuti ist tam, kde si nebola spokojna. Ja by som sa bala odist domov s novorodencom. Moja bola v pohode do 4.dna a z nicoho nic chytila silnu zltacku, kvoli ktorej sme nakoniec ostali az 9 dni. A presne, ako bolo vyssie spomenute, riesit toto potom na detskom oddeleni je strach a hroza. Ja inak mozem povedat, ze zatial kazdy pobyt s malou v nemocnici bol pre mna wellness, lebo stale nas tam poslali chvalabohu "zbytocne" len na pozorovanie a vzdy sme mali sukromnu izbu aj s vlastnou sprchou, takze pre mna oddych 🙂 ale samozrejme, ze radsej by som bola doma a nebala sa, co vsetko mozme na chodbe nachytat

evittam
26. nov 2017

@nika9876 Nič v zlom ale bavili sa s tebou len tak ako si im ty dovolila.😉
Ja som bola tiez prvorodička a len 2x si dovolila na mňa sestrička vybehnut-prvy a posledný.😊😉

evittam
26. nov 2017

....slusne som jej vysvetlila,ze so mnou takto zaobchádzat a baviť sa nebude len preto lebo je sestra na oddeleni...a boli sme porozprávane.

myjusiatko
26. nov 2017

@nika9876 mrzi ma to. :( hej, sme si neiste a je to zneuzivane. Ja som zase ako prvorodicka radsej zostala dve noci, ale potom som uz sla domov. S druhym chcem ist hned. 🙂

lindusss2016
26. nov 2017

Baby, ja som rodila v Komarne, kde som v case porodu bola jedina madarsky nehovoriaca pacientka a za celych 9 dni sa so mnou nikto skaredo nebavil, prace naopak sestricky ma velmi podporovali a dr boli vsetci super. A to mozem povedat, ze som bola fakt otravna 😀 nakolko asi pod vplyvom hormonov som takmer neustale plakala a chodila za.sestrami s kazdou malickostou, ale vzdy som prisla slusne, pekne ich poprosila a ony odpovedali rovnako.

yoxinka
26. nov 2017

@lindusss2016
Ja mám takú skúsenosť z Dunajskej Stredy. Nie po porode, bola som tam hodpitalizovaná po MA. Všetci hovorili maďarsky, okrem mňa 😂. Vždy začalali maďarskynba mňa, ale keď som len kukala, tak hneď dali slovenčinu a bolo. Veľmi boli všetci super! 🙂

siska53
26. nov 2017

@myjusiatko mne je to jedno,ale napr.ambulantny porod v zahranici ti nepreplatia. Ako je to tu,nech sa opyta lekara. Viem len ,ze na Slovensku termin "ambulantny porod" ani neexistuje. Z porodnic bez deti zdrhali/zdrhaju ciganky. Nie vsetky samozrejme.
Revers podla mna podpisat moze. Preplatenie nech si overi cez lekara,pripadne idealne cez poistovnu a ich revizneho lekara.

siska53
26. nov 2017

@myjusiatko tak mozno oni maju ine chapanie. Tu vsetko pod 24hodin je ambulantne.. NAd 24 uz nie.

myjusiatko
26. nov 2017

@siska53 no tej babe ho preplatili. Zahranicny ambulantny.

myjusiatko
26. nov 2017

@siska53 oznacila som ta pri tom prispevku

ukulela
26. nov 2017

@malasandrika jo, cisty wellness - do sprchy len v slapkach - jednak, aby sa mi nesmyklo a tiez aby som nieco nechytila. wecka s plechovymi dverami ake si pamatam pred 30 rokmi na ZS. veci vsetky v skrinke, ani taska na zemi, lebo to sa neda zmyvat a neporiadok na stoliku pan primar nerad vidi. navstevy na chodbe bez jedinej lavicky, stolicky, lebo miestna asocialna osada tam chodila hromadne a robili si tam kecaliste cely den - tak co urobime? no vezmeme lavicky, vsak tie zeny po porode radi decka vynesu na chodbu do prievanu a postoja tam aj s ocinkom, nech sa potesia ... na obed len do kuchynky a dieta nech ti reve v izbe bez dozoru. prvy obed po porode? fliacky s kaúpustou, na tie potrhane prdele ako stvorene ... cisty wellness, psychicky aj fyzicky 🙂🙂🙂 pozitivom bol ale pristup sestier na sestonedeli aj novorodeneckom. to to vyvazilo ... ale tie podmienky ... teraz uz vraj aspon wecka a sprchy maju nove. BTW Brezno, koniec sveta 🙂 ale ako som pisala, sestricky boli vynikajuce a napomocne.

jenny257
26. nov 2017

@ukulela to ako keby si opisovala u nás :D vsetko sedi do bodky.....akurat tie sestricky na sestonedeli nie a tie navstevy mohli ist na izbu normalne....

malasandrika
26. nov 2017

@ukulela pozri, ja som si pôrodnicu vybrala, nešla som rodiť do ,,prvej čo bola poruke” takže som vedela, že sa potom nebudem sťažovať na sprchu alebo wc, detto na prístup.

evittam
26. nov 2017

@malasandrika No, len nie vzdy je mozne to o čom pises.😉

ukulela
26. nov 2017

@malasandrika mohla som ist ku nam do okresnej, alebo dalej do krajskej. v BB - keby som nemala nadstandard (co sa neda zarucit) by som tie podmienky mala cca rovnake, navyse ako bonus neochotny personal (take referencie FNsP v BB ma) mozes sa orientovat iba podla refefrencii na nete a od znamych. lebo z 15 min navstevy sotva pobadas, ako sa k tebe budu setsry spravat. preto som sa rozhodla pre starsiu nemocnicu, no s lepsimi referenciami o personale. Videla som porodnicu v BB, porodne saly rovnako otvorene ako v BR. Pokial viem, aj porodnicu vo ZV zacinaju opravovat az teraz, tam maju tiez len jednu nadstandartnu izbu a dalej do Ziaru by som uz musela nohy drzat na kriz .. bansku stiavnicu zrusili, takze to uz sme dovyberali.
Je rozdiel vyberat si spomedzi viacerych porodnic v dosahu pol hodiny jazdy a je rozzdiel, ked na region v dlzke 100 km mas porodnice 2. tam toho teda nenavyberas ... ja som to len pisala na margo wellnessu. ja sa tesim, ze v BR je uz co to po rekonstrukcii, je tam nova primarka, tak sa trovcha meni aj pristup k porodu, snad do dalsieho porodu sa nezmeni ozaj dobry pristup sestier a dalsieho personalu.

sticker
dzina007
26. nov 2017

@ukulela veru skoda tej BS. Tam som ja porodila obe deti a fakt neskutocne spokojna som bola. Pre mna fakt oddych to bolo tam lezat. Baby co so mnou rodili boli az z BA... skoda ze vsetko dobre sa rusi.

siska53
26. nov 2017

@myjusiatko vies podrobnosti? Naozaj odisla po menej ako 24 hodinach? Kedze tu sa pisalo o ambulantnom porode ze 48 ci dokonca 72 hodin..

myjusiatko
26. nov 2017

@siska53 posala som, ze som ta v prispevku v skupine oznacila. Precitaj si. 🙂

jankabrano
26. nov 2017

Príďte rodiť do Anglicka tu držia ženy v nemocnici 6 hodin a prvorodičky zvyčajne 24h.

siska53
26. nov 2017

@myjusiatko nejak sa tam.neviem dostat. Jedine tak,ze sa stanem clenkou.

medovka14
26. nov 2017

@myjusiatko aká je to skupina prosim ta? Chcela by som si prečítať skúsenosti 🙂 rada by som štvrté rodila bez zásahov, ambulantne, pripadne bola co najmenej v nemocnici 🙂 dik

maminkaaa2007
17. dec 2017

@myjusiatko dobry den, chcela by som sa pridat do skupinky len ju neviem najst. Mohli by ste ma pridat? Dakujem 🙂

myjusiatko
17. dec 2017

@maminkaaa2007 bud uz tam si alebo som ta pridala. Pozri. 🙂

maminkaaa2007
17. dec 2017

@myjusiatko dakujem uz som tam 😊

Strana
z2