Ambulantný pôrod na Slovensku
Je na Slovensku ambulantný pôrod možný? Máte s tým skúsenosti?
Ja som tiež chcela ísť skôr domov, hneď som to oznámila a povedali mi, citujem "nech sa páči podpíšte reverz a môžete ísť, ale decko si tu necháme."
Tak som radšej zostala 4dni a dali mi počas celého pobytu patrične najavo, že ma nemajú v láske.
@nika9876 nemali na toto pravo.
@myjusiatko Bola som prvorodička tak sa so mnou aj bavili. Dodnes mi je do plaču keď si spomeniem na tie štyri dni na šestonedelí.
A co takto skysit inu porodnicu? Ved nikto ta nenuti ist tam, kde si nebola spokojna. Ja by som sa bala odist domov s novorodencom. Moja bola v pohode do 4.dna a z nicoho nic chytila silnu zltacku, kvoli ktorej sme nakoniec ostali az 9 dni. A presne, ako bolo vyssie spomenute, riesit toto potom na detskom oddeleni je strach a hroza. Ja inak mozem povedat, ze zatial kazdy pobyt s malou v nemocnici bol pre mna wellness, lebo stale nas tam poslali chvalabohu "zbytocne" len na pozorovanie a vzdy sme mali sukromnu izbu aj s vlastnou sprchou, takze pre mna oddych 🙂 ale samozrejme, ze radsej by som bola doma a nebala sa, co vsetko mozme na chodbe nachytat
....slusne som jej vysvetlila,ze so mnou takto zaobchádzat a baviť sa nebude len preto lebo je sestra na oddeleni...a boli sme porozprávane.
@nika9876 mrzi ma to. :( hej, sme si neiste a je to zneuzivane. Ja som zase ako prvorodicka radsej zostala dve noci, ale potom som uz sla domov. S druhym chcem ist hned. 🙂
Baby, ja som rodila v Komarne, kde som v case porodu bola jedina madarsky nehovoriaca pacientka a za celych 9 dni sa so mnou nikto skaredo nebavil, prace naopak sestricky ma velmi podporovali a dr boli vsetci super. A to mozem povedat, ze som bola fakt otravna 😀 nakolko asi pod vplyvom hormonov som takmer neustale plakala a chodila za.sestrami s kazdou malickostou, ale vzdy som prisla slusne, pekne ich poprosila a ony odpovedali rovnako.
@lindusss2016
Ja mám takú skúsenosť z Dunajskej Stredy. Nie po porode, bola som tam hodpitalizovaná po MA. Všetci hovorili maďarsky, okrem mňa 😂. Vždy začalali maďarskynba mňa, ale keď som len kukala, tak hneď dali slovenčinu a bolo. Veľmi boli všetci super! 🙂
@myjusiatko mne je to jedno,ale napr.ambulantny porod v zahranici ti nepreplatia. Ako je to tu,nech sa opyta lekara. Viem len ,ze na Slovensku termin "ambulantny porod" ani neexistuje. Z porodnic bez deti zdrhali/zdrhaju ciganky. Nie vsetky samozrejme.
Revers podla mna podpisat moze. Preplatenie nech si overi cez lekara,pripadne idealne cez poistovnu a ich revizneho lekara.
@myjusiatko tak mozno oni maju ine chapanie. Tu vsetko pod 24hodin je ambulantne.. NAd 24 uz nie.
@siska53 no tej babe ho preplatili. Zahranicny ambulantny.
@siska53 oznacila som ta pri tom prispevku
@malasandrika jo, cisty wellness - do sprchy len v slapkach - jednak, aby sa mi nesmyklo a tiez aby som nieco nechytila. wecka s plechovymi dverami ake si pamatam pred 30 rokmi na ZS. veci vsetky v skrinke, ani taska na zemi, lebo to sa neda zmyvat a neporiadok na stoliku pan primar nerad vidi. navstevy na chodbe bez jedinej lavicky, stolicky, lebo miestna asocialna osada tam chodila hromadne a robili si tam kecaliste cely den - tak co urobime? no vezmeme lavicky, vsak tie zeny po porode radi decka vynesu na chodbu do prievanu a postoja tam aj s ocinkom, nech sa potesia ... na obed len do kuchynky a dieta nech ti reve v izbe bez dozoru. prvy obed po porode? fliacky s kaúpustou, na tie potrhane prdele ako stvorene ... cisty wellness, psychicky aj fyzicky 🙂🙂🙂 pozitivom bol ale pristup sestier na sestonedeli aj novorodeneckom. to to vyvazilo ... ale tie podmienky ... teraz uz vraj aspon wecka a sprchy maju nove. BTW Brezno, koniec sveta 🙂 ale ako som pisala, sestricky boli vynikajuce a napomocne.
@ukulela pozri, ja som si pôrodnicu vybrala, nešla som rodiť do ,,prvej čo bola poruke” takže som vedela, že sa potom nebudem sťažovať na sprchu alebo wc, detto na prístup.
@malasandrika No, len nie vzdy je mozne to o čom pises.😉
@malasandrika mohla som ist ku nam do okresnej, alebo dalej do krajskej. v BB - keby som nemala nadstandard (co sa neda zarucit) by som tie podmienky mala cca rovnake, navyse ako bonus neochotny personal (take referencie FNsP v BB ma) mozes sa orientovat iba podla refefrencii na nete a od znamych. lebo z 15 min navstevy sotva pobadas, ako sa k tebe budu setsry spravat. preto som sa rozhodla pre starsiu nemocnicu, no s lepsimi referenciami o personale. Videla som porodnicu v BB, porodne saly rovnako otvorene ako v BR. Pokial viem, aj porodnicu vo ZV zacinaju opravovat az teraz, tam maju tiez len jednu nadstandartnu izbu a dalej do Ziaru by som uz musela nohy drzat na kriz .. bansku stiavnicu zrusili, takze to uz sme dovyberali.
Je rozdiel vyberat si spomedzi viacerych porodnic v dosahu pol hodiny jazdy a je rozzdiel, ked na region v dlzke 100 km mas porodnice 2. tam toho teda nenavyberas ... ja som to len pisala na margo wellnessu. ja sa tesim, ze v BR je uz co to po rekonstrukcii, je tam nova primarka, tak sa trovcha meni aj pristup k porodu, snad do dalsieho porodu sa nezmeni ozaj dobry pristup sestier a dalsieho personalu.

@myjusiatko vies podrobnosti? Naozaj odisla po menej ako 24 hodinach? Kedze tu sa pisalo o ambulantnom porode ze 48 ci dokonca 72 hodin..
@siska53 posala som, ze som ta v prispevku v skupine oznacila. Precitaj si. 🙂
Príďte rodiť do Anglicka tu držia ženy v nemocnici 6 hodin a prvorodičky zvyčajne 24h.
@myjusiatko nejak sa tam.neviem dostat. Jedine tak,ze sa stanem clenkou.
@myjusiatko aká je to skupina prosim ta? Chcela by som si prečítať skúsenosti 🙂 rada by som štvrté rodila bez zásahov, ambulantne, pripadne bola co najmenej v nemocnici 🙂 dik
@myjusiatko dobry den, chcela by som sa pridat do skupinky len ju neviem najst. Mohli by ste ma pridat? Dakujem 🙂
@maminkaaa2007 bud uz tam si alebo som ta pridala. Pozri. 🙂
@myjusiatko dakujem uz som tam 😊

@myjusiatko O tom vôbec nepochybujem. Len raz je u nas zdravotníctvo inak tak to treba bud rešpektovať alebo sa tomu postaviť ale necakat vyhody - a to bohuzial a tymto nehovorim,ze s tym suhlasim. Alebo ist za zdravotnou starostlivosťou inam kde ti to bude vyhovovat. A to,ze si nieco platis-no tak to ti je tiez, bohužiaľ, na dve veci v nasej "bananovej republike"-to je len zakladna starostlivost, kde ak nedodržis co je v tomto pripade jasne napísané tak nemozes nic ani ocakavat. Toto si treba uvedomit. A nie silou mocou ist "hlavou proti muru" len preto lebo...