Anestéza pri cisaráku
ahojte baby moje chcem sa opytat ohladom cisaraku aku ste mali anestezu pri cisaraku celkovu alebo len lokalnu a mali ste niektora partnera pri cisaraku je to mozne? diky za vsetky odpovede 🙂
@ushuaia až teraz som si prečítala ten príspevok s detailnejšim popisom pôrodu. Píšeš, že to bolo v Afrike, to je pre mňa ťažká exotika. 😉 Človek keď píše, tak tak nejak automaticky predpokladá, že ostatní opisujú skúsenosti zo Slovenska, prípadne z Európy. A tým smerom sa potom uberajú aj komentáre vzhľadom ku skúsenostiam a znalostiam. Myslím, že ak by si rodila na Slovensku, tak ako si rodila, išli by do celkovej anestezy.
Ale hlavne, nech sú všetky naše detičky zdravé. Lebo to je najdôležitejšie.
@marika_marika ako vravim, kazda mame inu skusenost...mna moj porod tiez psychicky poznacil, ako som spomenula mala ma uz pomaly 18 mesiacov,ale mam blok, ked si spomeniem, este dnes mi idu slzy do oci...Inak pravda, ja som mala tiez spinal a postavila som sa na nohy necelych 10 hodin po zakroku...myslela som , ze steny doskrabem...ale kazde dalsie zidenie z postele bolo lepsie - jasne, ze bolestive ale akosi mna to pohanalo vpred a najma nemala som nikoho doma kto by pomohol, okrem priatela...ten vsak chodil do prace...( zijeme mimo SK ), Ja som mala bolesti dobre 3 mesiace a ranu citila dobrych 9, prosto bolo to take divne pobolievanie, najma ked som dostala kopancek od malej...ale ranu mam pekne zasitu, aj sa zahojila bez problemu. Moj partner na sal pusteny nebol, asi to bolo aj dobre, lebo ak by ma videl v tych hroznych bolestiach kym zacali a so vsetkym co to obnasalo...neviem. Ale, aj prenho to bolo 45 minut strachu ci budeme obe v poriadku...aj si poplakal ked cakal, to som sa dozvedela od jeho mamy, ked nas prisli po mesiaci pozriet...
@ushuaia tvoj anesteziolog bol bud velmi " odvazny" alebo alteracia oziev nebola tak velka, aby sa nestihol spinal, asi tolko chcela naznacit fidka 😉 . pri tazkej alteracii oziev pichat spinal je totiz hlupost, nedbanlivost, a non lege artis postup. ako zdravotnik to vies 🙂 pokial klesali ozvy ale hned sa same upravili a porodnik zhodnotil, ze ma este na spinal cas, tak to je ine.
@latvia ci klesali ozvy na to ti neodpoviem, lebo sme hned bezali na sal a zhanal sa operacny tim...ako som spomenula, vo vseobecnosti tu nieje take vybavenie ako v Europe...cize tazko porovnavat rozhodnutia lekarov, urobil co sam uznal za vhodne a najma po boji je kazdy general...a ja sama niesom lekar...
@ushuaia viem ze v niektorych africkych krajinach nie je mozne davat celkovu, ale predpokladam ze si nerodila niekde v sudane v maria lou kde neni totalne nic 😅 ja len, ze pokial nepocujes ozvy 15 sekund a autne bezite na salu, tak spinal by mal ist bokom. dieta moze za par minut umriet, pokial tie ozvy su fakt pomale, len tolko.
@liebling98 Ano asi mas pravdu, Afrika je pre nas ,,exoticka,, vela europaniek sa rozhoduje ci bude rodit tu , alebo v Europe a mozem povedat , ze 90% rodi v Europe...my sme chceli byt spolu ako rodina a najma partner chcel byt pri porode, inak absolvoval somnou kazdu prehliadku a lekar bol naozaj skvely, je europan ale zije tu uz peknych 25 rokov...A je pravda , uz sa opakujem aj pristrojove vybavenie tu nieje ako u nas, a samozrejme, ze aj rozhodnutia robi lekar ako ,,najlepsie vie,,. Ja som ani nepomyslela rodit na SK, moje tehu bolo ukazkove az pri porode sa to ,,pokaslalo,, inak ja som mala panicky strach, mozno to tak vsetko malo byt...teraz uz je to tam, a mas pravdu, Hlavne aby boli deticky a mamicky zdrave ...

@fidka79 no ked si predstavim, zeby ma mm videl ako tam zvraciam na 3x, som rada, ze tam nebol..niektore veci nemusi vidiet..asi by som ho ani nevnimala, resp. by som mala obavy ci tam neodpadne..no este to by mi tak ku stresu zo sekcie chybalo..