Aniball a následný pôrod s epidurálom

bom123
11. jún 2020

Ahojte, je tu niekto ktorá cvičila s anibalom a mala aj epidipurálku počas pôrodu? S anibalom budem určite cvičiť, len tú epidurálku neviem či si mám dat. Bojím sa že budem mať pekne nacvičené s anibalom a nakoniec epidurálka mi to pokazí, keďže nebudem cítiť riadne kontrakcie alebo neako mi pri tlačení pokazí všetko.
Keď mal niekto aj epidural tak mi napíšte prosím svoje skúsenosti. Ďakujem 🙂

limetka69
11. jún 2020

@bom123 😄 ja som pre svoj plynulo dokonaly porod pila alchemilku, ostruzinu, vycitala som si 9 mesiacov, ze som sa nedala na taku chobotinu ako je balonik medzi nohy, ze to isto neprezijem.... 😂 A nakoniec bum cisarsky, vsetko zbytocne, eate aj to roztahovanie panvy bolo na nic, to ma najvoac stvalo, lebo to velmi, velmi, velmi bolelo. Takze..... Clovel mieni, panboh meni.

kika_konec
11. jún 2020

Ja som cvičila s anibalom a mala som aj epidural... všetko ok, bez zranenia

sonnenshein
11. jún 2020

Ja som nemala ani epi ani som nemala nacvicene, a tiez bez zranenia, na jedno zatlacenie hlavicka, na druhe telicko, a bez jedineho stichu... Takze ako bolo napisane, clovek mieni, a aj tak bude ako ma..

dajana1983
11. jún 2020

No myslím že mne epi kontrakcie určite neprekazila 🥴pomohla mi aspoň pri zosivani...len som sa potom nemohla postaviť ani na druhý deň riadne,že neskutočne sa mi točila hlava,na odpadnutie...či to bolo z epi alebo z toho tlačenia ,to bolo zdĺhavé náročné,neviem....ono nacvičené môžeš mať veľa ale v ten oný moment môže byť vse inak.

kataka10
11. jún 2020

@bom123 ja som mala nacvicene s aniballom a aj epi som si dala. Dokonca mi kvoli tomu ze som necitila kontrakcie museli pomoct tlacenim na brucho a aj tak som porodila bez nastrihu. Porodna asistentka ktora viedla porod mi pri siti sama povedala ze bolo vidiet ze som cvicila s aniballom tak sa snazila odrodit tak aby nebolo treba nastrih.

bom123
autor
11. jún 2020

@limetka69 to mi je ľúto, ale hlavne je, že ste zdravý 😊

bom123
autor
11. jún 2020

@kataka10 to bolo milé od nej, aj si im povedala, že si cvičila s anibalom?

kataka10
12. jún 2020

@bom123 nie, dopredu som to neoznamovala. Az pri siti sme sa o tom bavili. Mala som 2 kozmeticke stehy a ziadny nastrih.

simkids
12. jún 2020

za mna epi s anibalom nema nic spolocne, epi som si dala, lebo som to nezvladala, mala som dve davky, jedna vydrzi cca dve hodiny a rodila som uz aj tak bez ucinku epi, zbytocne o tom spekulujes, aj tak to bude uplne inac ako si to predstavis 🙂

simkids
12. jún 2020

a inac za mna je epi skor nieco co ti pomoze zvladnut kontrakcie, kym dojde k porodu, nie aby si porodila "bezbolestne", lebo mam pocit, ze vela ludi si toto predstavi podtym

kulumulu123
12. jún 2020

@bom123 ahoj ja som poctivo cvicila s anibalom a epidural bola moja spasa. Neboj kontrakcie budes citit len nebudes mat pocit ze ti niekto lame panvu po 1mm kuskoch.... Za mna anibal a epi super kombinacia.... Citis tlak aj kontrakcie pritom sa vies plne sustredit na porod a dychanie lebo nemas pocit ze sa zblaznis od bolesti.... Epiduralka nesposobi ze nic necitis (iba ak ides na sekciu a daju ti primerane vysoku davku) citis vsetko cely postupujuci porod ale je to ako tlak nie bolest.... Aspon takto som to mala ja. Vela stastia prajem 😊

evinka3007
12. jún 2020

Ja som mala nacvicene, nemala som epi, nepocuvala som doktorku - tlacila som si svoje a tak to aj dopadlo 🤦‍♀️

bom123
autor
12. jún 2020

@evinka3007 preco? Co sa pokazilo?

luci767
29. júl 2020

@bom123 ahoj, uz mas mozno po ale s aniballom cvic a chod na poucenie o epiduralke, lebo inak ak by si ju chcela/potrebovala ti ju nedaju. Ja som cvicila aj som nakoniec dostala epidural a od toho ako som ho dostala tak do pol hodiny sa krpata narodila. Mala som iba par stichov, mala bola mensej vahy 2980 a 48 cm. Myslim ze ako pisali predo mnou mozes mat nacvicene ale... osobne si myslim ze je lepsie uz tlacit nevycerpana od kontrakcii a spolahnut sa aj na lekara a mat takeho ktoremu doverujes.

tulipanicek
29. júl 2020

Mne epi veľmi pomohla pri kontrakciach. Ale teda že idem rodiť som vedela a aj hneď povedala lekárke že už, proste už to že ideme rodiť som cítila teda dosť. No bola to supa aj s epi. Vďakabohu za ňu.

bom123
autor
29. júl 2020

@tulipanicek aj si vedela, že kedy treba tlačiť?

dadikus
14. aug 2020

ja som takisto cvičila s aniballom nacvicila som 33,5cm....kontrakcie sa mi ťahali dve noci a deň a keby som nemala epiduralku tak asi odpadnem aká som bola unavená z tých kontrakcii....bola to veľká ulava, hneď mi zaucinkovala a stihla som si dokonca 20min pospať a potom malá sama vyšla von....dokonca mi nik neveril, že nemám kontrakciu ze nemôžem rodiť...ledva ji zachytili jak vyletela von.bola som bez nastrihu a bez poraneni...za mňa áno aj druhýkrát ak by sa tá bolesť nedala vydržať rodiť mám 9.9tak uvidím....teraz cvičím s aniballom druhýkrát a cvičím obden asi 6ty krát a som na 28,5...pri druhom to ide rýchlejšie tie cm hore...veľa šťastia....epiduralka nie je hamba!!!

greta2017
21. okt 2020

@sonnenshein boze jak ti zavidim 😀 ze 1 zatlacenie hlavicka a dalsie zatlacenie telicko <3 kokooos keby sa tak toto dalo nacvicit 😀 hned by som sa na to vrhla. Ja mam paniku z porodu. Mozem sa opytat ake velke bolo tvoje babo ked tak pekne islo von ?

sonnenshein
21. okt 2020

@greta2017 Vsetky 3 tak isli von, a sestrine tiez.. asi to mame zdedene po mame 😳
Moji 3060, 3100 a 3250, sestrini okolo 3500..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre