icon

Pomáha epidurál pri pôrode zmierniť bolesť?

klarka2122
Včera o 07:34

Ahojte baby som 27tt, tehotenstva a chcem sa spytať viem že je to ešte skoro ale mam strach z pôrodu mam depresie čakáme 5 babo a chcem vedieť niečo o epiduralke pomohato to pri porode ako ?? Cítiš viac tych kontrakcií alebo to zmierňuje bolesť niečo som sa už dočítala ale chcem ešte radu ktora ma stým už skúsenosť je to rýchlejšie epiduralkou ako prirodzene nemam stým skúsenosť ešte som nerodila epiduralkou poraďte mi. Ďakujem za každu radu .

Strana
z2
anonym_6463f7
Včera o 07:40

ja som teda kontrakcie citula len minimalne po epi som si na par hodin dobre zdriemla, konecne mi nik nechrapal za usami... porodna asistentka nechapala ako sa da takto dobre zaspat

andrejka1974
Včera o 07:45

@klarka2122 určite odporúčam , mala som ho a pomohol necítila som nič , len keď sa už babo tlačilo tak som to cítila a potom aj pri šití som nič necítila a mne aj urýchlil pôrod dali mi epidurálnej o 8.30 a 11.20 bola mala na svete

anonym_a2d387
Včera o 07:45

Cítila som kedy prechádzala kontrakcia ale len ako tlak, bolesti som nemala vôbec. Vraveli mi, že účinok nastane do 15 minút avšak oba razy, čo som mala epidurál prišiel účinok úplne hneď. 🙂

anonym_55dafc
Včera o 07:49

Strach z 5.porodu???

pudinka
Včera o 07:49
@anonym_55dafc

Strach z 5.porodu???

@anonym_55dafc tiez som rozmyslala, ci citam dobre 🤣

simulienka2207
Včera o 07:50

ano

annel19
Včera o 07:51

Necítila som nič,ani pri zavedení,ani pri pôrode. Len tlak. Pomohlo to aj vtedy,keď nešla von placenta a museli má čistiť,nemusela som do narkózy. Po pôrode žiadne komplikácie z epi neboli. Držím palce.

anonym_45e771
Včera o 08:01

Ja som aj pri epidurale dost cítila kontrakcie. Nebolo to síce až také strasne ale cítila som ich dost a teda neoddychla som si vďaka tomu aj ked som velmi chcela. Nakoniec mi to spomalilo pôrod zevraj a museli mi dávať umelý oxitocin. Ale nakoniec vsetko bolo v poriadku. Ale bolel ma potom chrbat este aj po príchode domov z toho a dokonca teraz, som tehotna znova a kríže ma boleli presne v mieste kde mi to pichali a to je uz skoro 3 roky odvtedy. Pri druhom porode si ho urcite nechcem dat😅

anonym_55dafc
Včera o 08:05
@pudinka

@anonym_55dafc tiez som rozmyslala, ci citam dobre 🤣

@pudinka Este by som pochopila depresiu pri 1. Ale pri piatom? Zase mi nieco unika...

klarka2122
autor
Včera o 08:07
@anonym_45e771

Ja som aj pri epidurale dost cítila kontrakcie. Nebolo to síce až také strasne ale cítila som ich dost a teda neoddychla som si vďaka tomu aj ked som velmi chcela. Nakoniec mi to spomalilo pôrod zevraj a museli mi dávať umelý oxitocin. Ale nakoniec vsetko bolo v poriadku. Ale bolel ma potom chrbat este aj po príchode domov z toho a dokonca teraz, som tehotna znova a kríže ma boleli presne v mieste kde mi to pichali a to je uz skoro 3 roky odvtedy. Pri druhom porode si ho urcite nechcem dat😅

@pudinka čo je na tom smiešne ?? 🙄
@anonym_45e771 a toho bojím preto sa pytam

klarka2122
autor
Včera o 08:09
@anonym_55dafc

@pudinka Este by som pochopila depresiu pri 1. Ale pri piatom? Zase mi nieco unika...

@anonym_55dafc No predstav si nemusíš všetko vedieť však ježibaba keď ti to ušlo a nedaly ti vedieť si trápna zmizni a nekomentuj !!

anonym_a601e8
Včera o 08:12
@klarka2122

@klarka2122 co je na tom smiesne? Neviem, tak skus porozmyslat

anonym_5f09d3
Včera o 08:14

5te dieťa z teba vyletí nebudeš ani vedieť... na depresiu mysli keď budeš robiť 6te dieťa .. ja by som sa nebála pôrodu ale toho či dieťatu zabezpečím život aký si zaslúži...

anonym_45e771
Včera o 08:15
@klarka2122

@klarka2122 ale ako čítam tak som jedna z mála, tak asi to nebude az take zle😅

anonym_55dafc
Včera o 08:15
@anonym_5f09d3

5te dieťa z teba vyletí nebudeš ani vedieť... na depresiu mysli keď budeš robiť 6te dieťa .. ja by som sa nebála pôrodu ale toho či dieťatu zabezpečím život aký si zaslúži...

@anonym_5f09d3 U tejto autorky mam dost pochybnosti...

anonym_7300de
Včera o 08:38

@klarka2122 a pri prvých 4 si prečo nechcela epidural?

januska12323
Včera o 08:48

Pri prvých 4 ti ho muž zakázal alebo prečo sa až teraz pýtaš?

anonym_38b7a9
Včera o 08:51

Autorka asi nebude v poriadku a nebude to kvôli depresiám

natalka13
Včera o 08:51

Epi sa tu podava vyse 25 rokov!
Fakt o nej nic nevies? Je na zmiernenie bolesti alebo uplne bezbolestny porod.
Zareagovat moze telo matky rozne.

mimachicha
Včera o 09:54

pri prvom dietati mi zabrala skvele, vobec nic som necitila, dokonca ani kontrakcie. Tak mi porodna asistentka musela davat pokyn kedy tlacit. Absolutne ziadna bolest, uplne som sa mohla sustredit na porod, spravne dychat, uzit si porod. Pri synovi mi ho sice pichli, ale uz neskoro, bola som otvorena na vela cm a nezabral mi. Takze som si to odrodila "naživo" a v bolestiach. Nastatie to bola uplna rychlovka. Aj mi nemocnica vratila peniaze za epidural, tusim len 10€ si nechali ako manipulacny poplatok.

anonym_0c4149
Včera o 10:40

@klarka2122 sa čudujem, že máš strach keď už piate bábo, wau obdiv🙂
Ja som ju najskôr nechcela ale našťastie som si dala, zmiernilo to bolesť aj akokeby silu tých kontrakcii lebo už som bola vyčerpaná, dlho som ich mala. Trošku som si tým oddýchla a vedela aj iná iné sústrediť. Ja to odporúčam už každej žene. Takisto pri šití som nič necítila, len obcas také ťahanie, neviem si predstaviť byť len lokálne umrtvena alebo neviem či by som musela ísť do narkózy... Za mňa jednoznačne áno, odporúčam o to prečítať, aj profesor Záhumenský to odporuca a on je za čo najprirodzenejší pôrod.

kiki68
Včera o 11:11

Zalezi na tom, ci vobec stihnu podat, oni sice sa moze cely cas, ale realne to davaju od 4cm, co pri 5 porode moze byt 15 minut od 9cm a tlacenia babatka. Ja som mala skolenie a 2 x to nevyslo skrz prilis rychle otvaranie. Kamoska dopadla rovnako. Ale my mame tie 3 hod porody. Ak mas dlhe porody, tak urcite to poucenie a vopred oznamit pri dverach nech volaju anesteziologa a ze na tom trvas.

anonym_cc77a4
Včera o 12:53

Ja som rodila pred 4 tyzdnami piate babo, aj som zvazovala, ze si epi dam, ze si zasluzim, ale vcelku ja rodim rychlo, tak som si nedala. Isla som na vyvolavanie v 39.tyzdni kvoli vysokemu tlaku, dali mi full oxytocin, plesk, po par prvych kontrakciach som olutovala, ze som ti to nedala, nejak psychicky som lepsie znasala treti a stvrty porod ako tento. Nastastie to trvalo len 2 hodiny u mna, ale najlepsi porod bol aj tak ten treti. To bol tiez vyvolavany, ale inym sposobom a kontrakcie boli take akoby prirodzenejsie s postupnym zosilnovanim. Toto tu bol masaker, jedna za druhou, az sa zlievali dokopy, maternica mi zacala ist do krcov, malej padali ozvy, tlacila som nie uplne otvorena, bola som na 9,...
Ale prezila som, lebo len 2 hodiny to trvalo.
Ak budes rodit fakt prirodzene, bez vyvolavaciek, a mala si relativne dobre predchadzajuce porody, tak to mozno das aj bez epi, piaty porod vraj bude brnkacka, mi povedali, ale nebolo to celkom tak, lebo moja maternica je ocividne uz dost oslabena a velmi citlivo reaguje na oxytocin. Nemali mi to pustit tak rychlo, z 0 na 100 behom par sekund. Horsie potom bolo zavinovanie maternice, 5 dni som chodila zobrat o tabletky od bolesti, 3x denne, kombo ibuprofen s paralenom 🫣. A aj tak som zavijala na izbe od bolesti a prepadalo ma to hocikedy a v kuse, nielen pri dojceni...horsie jak porod, tak na toto som nebola pripravena. Vtedy mi sestricka povedala, ze mi nemala vyberat kanylu, ze by mi do zily daco dali radsej...

anonym_cc77a4
Včera o 12:54
@kiki68

Zalezi na tom, ci vobec stihnu podat, oni sice sa moze cely cas, ale realne to davaju od 4cm, co pri 5 porode moze byt 15 minut od 9cm a tlacenia babatka. Ja som mala skolenie a 2 x to nevyslo skrz prilis rychle otvaranie. Kamoska dopadla rovnako. Ale my mame tie 3 hod porody. Ak mas dlhe porody, tak urcite to poucenie a vopred oznamit pri dverach nech volaju anesteziologa a ze na tom trvas.

@kiki68 ano, mne by to museli dat hned pri prijme, lebo som bola uz vtedy na 4-5 cm...potom uz nebol cas na to.

anonym_cc77a4
Včera o 12:58
@anonym_0c4149

@klarka2122 sa čudujem, že máš strach keď už piate bábo, wau obdiv🙂
Ja som ju najskôr nechcela ale našťastie som si dala, zmiernilo to bolesť aj akokeby silu tých kontrakcii lebo už som bola vyčerpaná, dlho som ich mala. Trošku som si tým oddýchla a vedela aj iná iné sústrediť. Ja to odporúčam už každej žene. Takisto pri šití som nič necítila, len obcas také ťahanie, neviem si predstaviť byť len lokálne umrtvena alebo neviem či by som musela ísť do narkózy... Za mňa jednoznačne áno, odporúčam o to prečítať, aj profesor Záhumenský to odporuca a on je za čo najprirodzenejší pôrod.

@anonym_0c4149 najvacsi strach a respekt som mala tiez teraz pred piatym porodom. Lebo viem, co vsetko sa moze domrvit. Ale tak ja som mala aj vysoky tlak a vedela som, ze budem rodit skor kvoli tomu, najprv strach, aby som donosila (aby nebola preeklampsia) a potom zas ku koncu mi stupal tlak aj napriek liekom.
Ale uz som tak na tom, ze si viem predstavit aj 6.x ist rodit 😆😅.

klarka2122
autor
Včera o 13:11
@anonym_cc77a4

Ja som rodila pred 4 tyzdnami piate babo, aj som zvazovala, ze si epi dam, ze si zasluzim, ale vcelku ja rodim rychlo, tak som si nedala. Isla som na vyvolavanie v 39.tyzdni kvoli vysokemu tlaku, dali mi full oxytocin, plesk, po par prvych kontrakciach som olutovala, ze som ti to nedala, nejak psychicky som lepsie znasala treti a stvrty porod ako tento. Nastastie to trvalo len 2 hodiny u mna, ale najlepsi porod bol aj tak ten treti. To bol tiez vyvolavany, ale inym sposobom a kontrakcie boli take akoby prirodzenejsie s postupnym zosilnovanim. Toto tu bol masaker, jedna za druhou, az sa zlievali dokopy, maternica mi zacala ist do krcov, malej padali ozvy, tlacila som nie uplne otvorena, bola som na 9,...
Ale prezila som, lebo len 2 hodiny to trvalo.
Ak budes rodit fakt prirodzene, bez vyvolavaciek, a mala si relativne dobre predchadzajuce porody, tak to mozno das aj bez epi, piaty porod vraj bude brnkacka, mi povedali, ale nebolo to celkom tak, lebo moja maternica je ocividne uz dost oslabena a velmi citlivo reaguje na oxytocin. Nemali mi to pustit tak rychlo, z 0 na 100 behom par sekund. Horsie potom bolo zavinovanie maternice, 5 dni som chodila zobrat o tabletky od bolesti, 3x denne, kombo ibuprofen s paralenom 🫣. A aj tak som zavijala na izbe od bolesti a prepadalo ma to hocikedy a v kuse, nielen pri dojceni...horsie jak porod, tak na toto som nebola pripravena. Vtedy mi sestricka povedala, ze mi nemala vyberat kanylu, ze by mi do zily daco dali radsej...

@anonym_cc77a4 No presne tak niekto sa čuduje že ako sa môžem báť veď už piate babo ale to že niektory nepochopia že pri viacej pôrodoch je to namahavejšie vytlačiť to babo lebo maternica uz nieje taka silná ako pred napr. Druhým pôrodom preto sa bojím nie ani az tak tej bolesti ale či to babo vytlačím 😐

13uzivatelka11
Včera o 13:31
@andrejka1974

@klarka2122 určite odporúčam , mala som ho a pomohol necítila som nič , len keď sa už babo tlačilo tak som to cítila a potom aj pri šití som nič necítila a mne aj urýchlil pôrod dali mi epidurálnej o 8.30 a 11.20 bola mala na svete

@andrejka1974 myslíš že epidural ti urýchlil pôrod? Mne pichli oxytocín a tak mi to zrejme urýchlilo pôrod že epidural ani nestihli dať. 🤷‍♀️

natalka13
Včera o 13:34
@klarka2122

@anonym_cc77a4 No presne tak niekto sa čuduje že ako sa môžem báť veď už piate babo ale to že niektory nepochopia že pri viacej pôrodoch je to namahavejšie vytlačiť to babo lebo maternica uz nieje taka silná ako pred napr. Druhým pôrodom preto sa bojím nie ani az tak tej bolesti ale či to babo vytlačím 😐

@klarka2122 svaly maternice ti poctom porodov neslabnu.
A aj keby co ti v tom epi pomoze?

michaela329
Včera o 13:49

@klarka2122 bolesť necitis, zostanú len tlaky. Mne epidural naozaj pomohol.

michaela329
Včera o 13:54
@13uzivatelka11

@andrejka1974 myslíš že epidural ti urýchlil pôrod? Mne pichli oxytocín a tak mi to zrejme urýchlilo pôrod že epidural ani nestihli dať. 🤷‍♀️

@13uzivatelka11 mne pomohol sa otvoriť, konečne porodiť, a nie som sama s takou skúsenosťou. Pichali mi ho po cca 17 hodinách, keď som sa za ten svet nevedela dostať zo 7cm, do dvoch hodín bol potom koniec. Takže takto môže veľmi pomôcť.

Strana
z2