ahojte maminky,
zaujímalo by ma, aký je podiel sekcií na celkových pôrodoch u mamičiek na MK. Takúto tému som tu ešte nenašla, kde by sa to priamo spočítavalo...
Prosím, nerozpisujte sa o priebehu pôrodu, len či ste mali prirodzený pôrod, alebo cisársky rez.
1. Ak ste rodili prirodzene, či bol použitý vákuumextraktor, alebo kliešte...
2. Ak ste rodili cisárskym rezom, či bol plánovaný, alebo urgentný...
a či spinál, epidurál, alebo celková anestéza...
ďakujem za Vaše odpovede, budem to tu priebežne spočítavať 😉
Ja teda začnem 😉 :
Rodila som 2x cisárskym rezom - urgentným a oba razy v celkovej anestéze...
prirodzene
v roku 2007 sekcia epidural neplanovany 24 hod po odteceni plodovej vody porod nenapredoval
prirodzene s vyvolavackou v 39tyzdni
vyvolavany porod,vsechno mozne az po epidural a po 24 hodinach urgentni Cisar,spinalka
vyvolaný, lebo som prišla na 3,4 prsty otvorená, ale s nepravidelnými kontrakciami, prirodzene, rýchlo bez epidurálky s miernym nástrihom
prirodzene, s prepichnutim plod.vody,epiduralom a nastrihom
Termin 22.8.2010 - 16.8 posledna kontrola, maly nebol otoceny a dole, lekarka sa rozhodla pre sekciu,
sekcia bola o 2 dni 18.8.2010. 🙂))
úplne prirodzené obidva pôrody, bez akýchkoľvek zásahov.
oba 2 porody byly prirozene.. 🙂
v roku 2007 akútny CR a 22. augusta zas CR 🙂
prirodzene, s prepichnutim plod.vody, beznastrihu 🙂
oba porody vyvolávané - u prvního odtekla voda a porod pokračoval přirozeně, nástřih, u druhého píchnuta voda, nástřih
1.porod urgentná sekcia,2.porod prirodzene bez "pomôcok"
zial sekciou - spinal - dovod: odtecena plodova voda, otvorena na 1cm 35 hodin, bez kontrakcii, inak to uz neslo, maly by to nemusel zvladnut ☹ Dufam, ze druhykrat to uz bude lepsie.
1.porod:predcasny porod koncom panvovym-cisarsky rez
2.porod:normalny porod-zaseknuta hlavicka-vaakumextraktor.
3.planovany cisarsky rez kvoli komplikaciam pri druhom porode.
2 planovane cisarske v celkovej anesteze
1. porod: sekcia-spinal ako iwesska
2. porod: planovana sekcia- velke babo
pôrod začal prirodzene, avšak nepostupoval, takže to skončilo urgentnou sekciou so spinálkou.
indukce, přirozeně, bez nástřihu
porodila som doma spontanne bez lekar.pomoci vsetko bolo ok 🙂 🙂 🙂
obě dvě děti plánovaným SC, obě spinál 🙂
přirozený porod - malý šel koncem pánevním, ale šlo to bez problémů 😉, jen mě museli nastřihout, ale jinak vše ok 😎
prirodzene
prirodzene s nastrihom
pôrod vyvolaný ... po prepichnutí plodovej vody vypadalo že bude všetko prebiehať prirodzene ... neskôr po nástrihu a začatí tlačenia 3x neúspešný vákuumextraktor ... nakoniec akútny SC v úplnej narkóze 🙄
pôrod vyvolaný, nakoniec skončil sekciou - urgentnou, spinálka 😖
prirodzene s nástrihom
Odtecena plodova voda, vyvolavacka, prirodzeny, bez nastrihu...
vyvolany porod, po 2 dnech kontrakci a zaseknuti se na 8cm akutni CS 😝
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ja prirodzene, bez epiduralky, tiez s nastrihom... a vyvolavany, lebo mi odtiekla plodova voda a kontrakcie ani nic ine sa nemienilo dostavit samo🙂