Anketa: Porodili ste prirodzene, alebo sekciou ?
ahojte maminky,
zaujímalo by ma, aký je podiel sekcií na celkových pôrodoch u mamičiek na MK. Takúto tému som tu ešte nenašla, kde by sa to priamo spočítavalo...
Prosím, nerozpisujte sa o priebehu pôrodu, len či ste mali prirodzený pôrod, alebo cisársky rez.
1. Ak ste rodili prirodzene, či bol použitý vákuumextraktor, alebo kliešte...
2. Ak ste rodili cisárskym rezom, či bol plánovaný, alebo urgentný...
a či spinál, epidurál, alebo celková anestéza...
ďakujem za Vaše odpovede, budem to tu priebežne spočítavať 😉
Ja teda začnem 😉 :
Rodila som 2x cisárskym rezom - urgentným a oba razy v celkovej anestéze...
2 krat vyvolavacka ale prirodzene prvy s nastrihom 3430g a druhy bez nastrihu 4220g
2-krát sekcia- raz , keď to nešlo spontánne, druhýkrát plánovaná a tiež sa to dalo vydržať 🙂
ahojte. prosim vás, kde na východe ČR sa dá rodiť prirodzene? Vyškov, Kyjov... Moc ďakujem 😉
rodila som akutnou sekciou v narkoze, teraz by to uz mala byt planovana sekcia (este sa nevie ci spinal alebo narkoza)
První syn akutní SC v celkové anestezii. Druhý porod přirozený, rychlý a bez medikamentů. 🙂
Akútna sekcia v celkovej anestézii v 32. týždni. Preeklampsia, hellp syndrom, odlupovanie placenty.
obe deti prirodzene, prvu 11 dni po termine a druhu 4 dni po stanovenom termine 😠
obidva pôrody ukončené sekciou ... prvá sekcia v celkovej narkoze, druhá spinál ...
Zatím 1x přirozeně, 3 dny před stanoveným termínem, na své 25 narozeniny 🙂 A bez epi
1:Přirozeně + oxytocin + nástřih
2:Přirozeně + dirupce (ve fázi zašlé branky) jinak zcela bez zásahu
3:akutní S.C. pro prolaps pupečníku při poloze KP (indukce) - celková anestezie
obidva porody spontane s oxytocinom a nastrihom. 🙂 druhy porod predcasne o jeden mesiac. ☹

ja som rodila 2 x prirodzene a bez epidurálky 🙂