icon

Blížiaci sa pôrod a kvôli rodine iba nervy

25. sep 2022

Dobrý deň, píšem tu lebo chcem vedieť názor aj iných či som ja tá blbá alebo čo.
Každým dňom sa mi blíži pôrod som otvorená na 2cm termín mám za pár dní.
Môj muž je v zahraničí príde až v piatok domov takže som v byte sama, čo mi momentálne maximum vyhovuje môžem sa pripraviť psychicky na to že sa mi za chvíľu zmení úplne život keďže to bude naše prvé dieťatko, môžem sa na neho pripraviť psychicky aj fyzicky oddýchnuť si a tak v tichosti.
Lenže moja svokra ktorá sa stará o svoju mamu chorú je do slova násilná na to aby tu niekto so mnou bol i keď ja nechcem, ponúkla sa mi moja mama ze príde, babka, atď ja som odmietla, chcem mať kľud. No a teraz to príde, svokra vyvoláva mojej mame a vyčíta jej že ona by svoje dieťa samé nenechala a tak ďalej, podotýkam že mám nemocnicu od seba ani nie 5min autom, keby tu niekto so mnou je, tak čo môže urobiť pre mňa ak to príde skôr? Maximálne mi zavolá taxík a sadne si do neho so mnou čo dokážem aj sama. Nechce prijať môj názor že tu nechcem nikoho dnes dokonca povedala mojej mame že ona má chorú mamu o ktorú sa stará a ze nemôže sa starať aj o mňa nikto ju o nič také nežiada, chodí sem sama na dve tri hodinky čo aj to je pre mňa vyčerpávajúce venovať sa návšteve, nemôžem si ľahnúť atď. Núti ma aby som si sem vzala kamošku, sestru alebo tak i keď milión krát som jej vysvetlila ze nechcem. Už som dnes plakala od nervov že má nikto nechce pochopiť teda iba ona. Už som aj môjmu mužovi povedala nech jej to vysvetlí a on stojí za ňou s tým ze sama nemôžem byť. Som ja tá blbá a vážne by som tu nemala byť sama i keď mám nemocnicu 5min od seba? Alebo oni všetci ktorí ma nútia do niečoho čo ja nechcem, uráža ma a je mi ľúto že na môj názor sa nikto nepýta ani na pocity čo ja chcem a čo nie aj keď to poviem na rovinu neberú si to k srdcu.

Strana
z2
elizabet173
25. sep 2022

nič by nezbombardovala, keby si bola asertívna a muž by sa za teba postavil, máš dávno pokoj

mariejenka
25. sep 2022

Aha😣aj tak je to šikanovanie jak fras🙊

kandelabra
26. sep 2022

Presne tak ako radia ženy vyššie, zdvihla by som telefón, svokre by som sa slušne poďakovala za záujem a jej starosť o mňa, ale povedala by som jej, že si neželám, aby so mnou momentálne niekto bol a aby s tým prestala obťažovať všetkých dookola. Tie telefonáty tvojej mame, to čo má byť, ona si teraz zmyslela, že bude všetkých terorizovať, lebo nie je po jej? Aj mame povedz, že ak sa to bude opakovať, nech svokre povie, že aj ona aj ty ste dospelé a viete, čo máte robiť. Keď už teraz robí takéto scény tak už len čakaj, čo začne až sa to malé narodí, treba si určiť hranice a čím skôr to urobíš, tým lepšie pre teba. Ušetríš si kopu stresov.

nickpick
26. sep 2022

inak nerozumiem, preco potrebujes byt sama za kazdu cenu, je to tvoj prvy porod, nemas sajn co ta caka a takisto nedokazes so 100% istotou zhodnotit ze vsetko prebehne hladko a ty sa dokazes sama odsoferovat do nemocnice aj ked len 5 minut vzdialenej, niektore zeny maju prve porody take, ze za polhodinu je po vsetkom, ako prvorodicka dost riskujes a toto je asi to, co nechape ani svokra a muz, zatala si sa a nik tebou teraz nepohne, ak ti vadi svokra tak by som riesila len mamu, alebo kamosku, ak chces oddychovat a nechce sa ti s nimi komunikovat, tak ich poziadaj nech su ticho, citaju si alebo pozeraju tv….ak by to bol tvoj druhy ci treti porod a mas skusenosti tak nepoviem ani slovo, ale toto mi pride dost cez ciaru…ty vobec nepremyslas nad tym, ze sa moze cosi “posrat” a sama proste situaciu nezvladnes? zbytocne hrdinstvo a zatatost….

angel993
26. sep 2022

@nickpick halooo, ona je dospelá, svojpravna, to akože má pri nej niekto teraz držať stráž? Veď keď sa nebude cítiť dobre, tak určite niekomu zavolá. Pri každej tehotnej je stále niekto? A každý pôrod môže byť iný, takže ani skúsenosti nepomôžu.

kvetinka75
26. sep 2022

@nickpick ja som tiež v tom období bola najradšej sama. A nie aby mi stále niekto pobehoval okolo. Raz ked si to neželá má to rešpektovať. Moja svokra si chcela zobrať týždeň dovolenku, henď po pôrode, že bude u nás. V jednoizbovom byte. Tak som jej povedala ďakujem, ale okrem muža nechcem doma nikoho a nech to každý rešpektuje. A bolo. Niektoré ženy si totižto myslia, že všetko vedia naj. Nerešpektujú súkromie druhého. Ano, stať sa môže hocičo. Ale prečo hneď myslieť na najhoršie. To by človek nemohol ani na chvíľu zostať sám. Neviem si predstaviť, čo bude po pôrode. A tie telefonáty mame autorky, už je riadne cez. Dobre by som jej vyčistila žalúdok. Čo si ona toto vôbec dovoľuje.

hendikep
26. sep 2022

ja Ta uplne chapem… rodila som pred troma tyzdnami a posledne dni to som bola hlavou uz inde … aj ked som bola doma s manzelom a dcerou, najracsej by som proste sla sama do ticha a pripravila sa… podla mna zena to potrebuje, porod je silny zazitok, doslova transformacny pre zenu, a myslim si ze vyzaduje aj psychicku pripravu s to sa v v neustalej spolocnosti ludi fakt neda… ja som sla den pred porodom na dlhu prechadzku a to bolo pre mna take ponorenie do seba… prechadzka to poriadne rozhybala a na druhy den sa to rozbehlo.. svokre povedz ze sa chces psychicky pripravit, tak ako si to napisala nam, ona ma mozno len strach aby si neodpadla, nezacala krvacat alebo hocico… a neuvedomuje si ze chces byt sama lebo sa chces pripravit.. 🤷‍♀️ mne tiez liezlo na nervy posledne dni ze z kazdej strany kazdy “ otravoval” ako sa mam, kedy to bude atd… aj ked chapem ze to myslia dobre, a ze ma maju radi ale je to neskutocne otravne

cacianka
26. sep 2022

@angel993 asi by mala zavolať hradnú stráž aj s vlajkami, ako keby mala odrezané nohy aj jazyk...
Veď teraz v ére mobilov stačí zavolať hocikoho, keď jej príde zle, bude mať podozrenie že sa nie o deje.
Svokru by som poslala dovi dopi.

hendikep
26. sep 2022

@deti95060810 tehotenske hormony su svina 😂

hendikep
26. sep 2022

@maminkadeticiek ale ved manzel sa moze tiez len bat o manzelku, je v zahranici a ona tehotna, tak spravne by mal byt pri nej… myslim ze tiez by si vycital ak by sa nieco stalo a nik by pri jeho zene nebol

maminkadeticiek
26. sep 2022

@hendikep Ja chapem,ale co ma ona 5 rokov?Ja si myslim,ze je to rozumna dospela zena,nezije asi na samote u lesa bez elektriky a signalu,keby cokolvek zdvihne mobil a vola.Nie je retardovana,len tehotna,ved sa vie o seba postarat.Toto je prehnane az chore.Normalne som pred porodom aj pocas prenasania fungovala,riesila doktorov,dieta do skoly,skolky,nakupy,muz mal aj 24ky,skratka normalka.Nesedela som soma a necakala kedy to na mna pride a nikto sa mi nevnucoval.Jedine co mali zapnute mobily pri sebe aby boli v spojeni keby cosi.A som presvedcena, ze takto to ma a mala vacsina z nas.Ked to na mna prislo,ano bola som doma sama,zavolala som muzovi a prisiel z prace.Keby nemohol lebo neviem co, volam rodine.Proste netreba z toho robit ziadnu dramu.O co by sa tak mal bat neviem.Nic z toho coho by sa teoreticky mohol bat sa nevyriesi tym,ze bude pri nej niekto sediet a liezt jej chudere na nervy.Potrebuje pokoj,klud a oddych a je este raz opakujem dospela-ma pravo byt respektovana v tom co si praje a paranoidne strachy inych su ich problem,nie jej.

hendikep
26. sep 2022

@maminkadeticiek ale ved ja to chapem, tiez som tak fungovala.. par dni po termine som sla do lesa na prechadzku lebo som chcela byt sama so sebou ale muz mi pisal ze je zvedavy kto a ako po mna pride ked ma to chyti v strede lesa… ja len poukazujem nato ze manzel ma mozno strach a citi zodpovednost kedze sam jej nevie poskytnut pomoc ked ze nie je doma, a nemusi byt nutne na matkinej nerespektujucej strane..

nickpick
26. sep 2022

@angel993 dospeli nerobia chyby a zle rozhodnutia, nemylia sa?

angel993
26. sep 2022

@nickpick Reagovala som hlavne na vetu, že nech si zavolá kamošku a nech si pri nej číta alebo pozeráTV. Toto tak funguje pri chorom škôlkarovi. Dospelí by mali byť zodpovednejší, čo podľa komentárov autorka je.

ruzovakrava
27. sep 2022

@hendikep ale autorka nejde do lesa preboha, sedí doma na riti, keby sa niečo dialo zavolá si rzp. Ale chápem, každá sme iná. Mňa by nevyžiadaná, nanútená, každodenná spoločnosť srala viac než čokoľvek iné na svete

hendikep
27. sep 2022

@ruzovakrava ved mna tiez 🙈 hovorim len ze chapem manzela, nie jeho matku…

ruzovakrava
27. sep 2022

@hendikep no s ňou to bude mať autorka ešte len zaujímavé po pôrode 😃😃🙈

hendikep
27. sep 2022

@ruzovakrava to si ani predstavovat nechcem 😂

Strana
z2