Bol niekto z vás na opätovnom zašívaní po pôrode?
tuto temu som nenasla, asi nas 'stastnych' nie je vela...
dcerka sa mi narodila pred 7mesiacmi, po 8t som mala stale dole bolesti a akesi nepohodlie. neskor sa bolesti stupnovali a nemohla som poriadne chodit (mala som pocit,ze mi kilove zavazia tahaju spodok nadol 😔 ), pri umyvani som doslova trpela, sedenie mi tiez robilo problemy. sex som nebola schopna mat vobec. nezmestil sa mi tam ani len malicek!!! 😠 doktor povedal,ze sa to hoji a gynekolog ze som zasita natesno a musim ist na operaciu....
kolke z vas ju podstupili alebo naopak nepodstupili? boli ste schopne beznych veci ako chodenie,sedenie a sex? mam obavy,ci to tentokrat je zasite dobre 😒
@monulik88 fuha no tak to musis mat nejak velmi zle zrastene. mne to moj doktor aj pri prvom a aj teraz po druhom porode vypalil lapisom a bolo dobre. Sice ma to 2-3 dni stipalo ale potom uz to je ok. Po prvom porode som mala obavy ze co mi to idu robit ale teraz po druhom som doktorovi sama vravela ze podme vyplovat 😀 nech to je uz za mnou. A tebe kde nasli to masko, zvonku alebo vnutri? ja som mala vnutri a nastastie lapis zabral a nemuseli ma ist znova presivat 😒
@svetluska4 no ved to prave vnutri to mam a ze to mam okolo celeho sitia to maso ze mi to musia odstranit
a ze to velmi boli tak ma musia uspat tak sa velmi bojim ☹
@hathor1231 je mi smutno, lebo mam pocit, ze necitam o zenach co mali krasny porod ale o zenach co prezili ritualnu obriezku niekde v Africkej busi.
Celeeeeeee zleeeeeeeeeeeeeee. Tento verejny zdravot. system v SR.
mna doktor zasival na 2 krat lebo mu sestricka dala zlu nit a zistil ze je slaba ale buhu zial az na konci tak to musel dat vsetko prec a znova od zaciatku . . . sice tam mam este stale trocha trhlini ktore nemam este zahojene ale uz to az tak neboli 😉
@daniela1974 rodila som v UK,to je este horsie ako na SR...
@monulik88 ja som bola pod celkovou ked ma rozrezali a znova zasili... ak kojis,tak moze byt problem s liekami od bolesti po operacii. ak nemas ziadne zdravotne problemy co mozu ohrozit operaciu,tak sa neboj 😉 bud rada,ze ta uspia a tak to urobia a nie pri plnom vedomi!!! ja som bola doma uz po 6tich hodinach po operacii (v UK moc dlho nedrzia ludi, viacrodicka moze uz po 6h od porodu babuska ist domov), avsak som mala blbeho anesteziologa co sa pokadil lebo vedel,ze kojim a dal mi len paralen!!! dve tabletky kazdych 6h je na pooperacnu bolest nic!!! takze som si uzila nenoralnu bolest.
neboj sa, na SR su urcite lepsi lekari ako tu...
len doplnim,ze ta operacia bola 7mesiacov po porode!!! bola som v bolestiach cele tie mesiace! velmi by som uvitala keby ma napravili do 3mesiacov 😝
@daniela1974 presne tak
@hathor1231 no kojim este a ak mam zase prezit taku bolest ako predtym tak si to asi hodim ☹ mne musia to maso okolo stehov odstranim tolko mi povedali boze preco zase ja uz tu bolest nechcem zazit keby aspon lieky mozem ale urcite mi nedaju nic ach bojim sa velmi a to ze na druhy den by ma pustili dom ale ja sa budem pytat hned v ten den dom ved moj pokladik maly je na mna navyknuty a len ja si ho viem dat na poriadok preco musime trpet za odflaknutu robotu doktorov PRECO!
@monulik88 a to ti povedal tvoj dr. ze to hned treba operacne riesit? Neskusila si zajst k inemu lekarovi? Moj dr. je byvaly primar, lebo nasu nemocku zavreli, takze je starsi ale velmi skuseny. Skoda ze si z BA keby si bola z blizsia by som ta hned na neho odporucila. Mne to urobil ambulante za par minut. A veru radsej som tie dva dni vydrzala to stipanie ako sa zasa pozbieravat zo sitia.
Baby teraz som objavila túto tému, a len pridám moju skúsenosť - rodila som prirodzene pred ôsmimi rokmi, celý pôrod hrôza, ako som sa dozvedela neskôr, doktor sa práve rozvádzal, nezdal sa mi dvakrát triezvy, a bol mimoriadne nepríjemný .... ja prvorodička... no proste hrozná skúsenosť.
Výsledok bol ten, že ma zašil takmer úplne, nenechal mi miesto ani na jeden prst, možno na malíček. Na kontrole po šestonedelí doktor hneď vravel, že sa mu to nezdá, že ak to nepovolí, mám prísť a budeme to riešiť. Ja som inak problémy nemala ani bolesti, len sex nebol možný vôbec, veď ako aj... takže ma potom operovali, keď mala malá 7 mesiacov, normálne ma uspali a znova rozrezali a zašili. Takže bolesti zo šitia som si užila dvakrát a celkovo som ešte bolesti cítila 2 roky pri sexe, pri vyšetrení doteraz.
Lenže prišiel nový vzťah, a chceli sme dieťa.... baby ja som bola schopná kvôli tomu prežitému už nemať deti, ale na to mi doktor povedal, že síce už nikdy nesmiem rodiť, lebo som celá zjazvená odspodu, ale inak dieťa vynosiť môžem a spraví sa mi cisársky.
A tak mám ďalšie dve krásne detičky plánovaným cisárskym, ale chodím len k môjmu doktorovi, ktorý vie, že ma má vyšetrovať opatrne, inak ma to strašne bolí.
A k tomu doktorovi, čo ma posral.... vtedy ešte nebol Úrad pre dohľad, nebolo sa kam sťažovať, ale viem, že ho o tri mesiace po mojom pôrod vyhodili... vraj takto dokaličil ďalšie dve ženy....
boze babi to pocujem prvy krat, to co su za debiny doktory ktory vas tak zle posili,,ja som sa trapila nad tym ze 4 cisarske ze nemozem rodit normalne,,ale teraz ked to citam tak dakujem bohu ze som rodila cisarskym,,,ved ja som mala mensie bolesti ako vy,,,to musi byt hrozna bolest,,si to ani neviem predstavit,,drzim vam palceky aby vam to rychlo preslo a vsetko bolo fajn,,normalne s vami citim...
@hameeda rodila som aj tak aj tak, viem to porovnať - keby som nemala po prirodzenom pôrode tieto problémy, tak najväčšie bolesti sú tie pôrodné a potom ešte to sedenie na čerstvo zašitom... po pár dňoch/týždňoch je človek fit. A cisársky ti hovoriť nemusím, prvé 3 dni sú o držku, ale potom je to každým dňom lepšie. V mojom prípade boli tie cisárske niečo úžasné, a hlavne som nemala pred pôrodom stres.
Ja len dúfam, že takýchto prípadov bude už len menej a menej , lebo žena nielenže trpí fyzicky, ale aj ten vzťah bez intímneho života ( v mojom prípade celé 2 roky bez - najprv rizikové tehotenstvo a potom operácia a spol.) ide dole vodou, nech je chlap hociako tolerantný ...
@monulik88 mne na SR lekari povedali,ze by ma urcite nepustili domov. vraj minimalne 3dni by si ma tam nechali aby som sa spamatala z bolesti a mali istotu,ze je vse OK. tu ma pustili lebo som chcela, 2hodky po operacii som bola schopna chodit,cikat,jedla som,nevracala atd. ale stale som mala extremne nizky tlak (koli nemu by ma na SR nepustili).
ak sa tak bojis tej operacie si pozistuj ci sa to neda odstranit ambulantne, predcalen je ine ked ta celu rozrezu a zase zasiju nanovo. po porode to nebola taka hrozna bolest lebo pomahali hormony, takto je to uz zasah a bez liekov od bolesti si to clovek uzije...
@henulienka mne "pomohlo" ked mi najprv ten kreten odporucil,ze mam skusat sex! vraj sa to roztiahne! (tu nejdes ku gynekologovi ale ku praktickemu) takze po operacii nasledovali sedenia u sexuologa lebo som mala vaginizmus po tom vsetkom a total odpor ku sexu...
henulienka : u mna to bolo tak isto v podstate po vsetkych cisarskych som bola po troch dnoch v pohode,,jasne ze jazva este trosku bolela asi taky mesiac ale nemusela som vziat ani jednu tabletku od bolesti,,mne bolo stale luto ze nemozem rodit normalne, pretoze sme chceli vela deticiek a to sa konat nebude pretoze k detickam treba aj fungujucu maminku,,ale teraz tato tema ma normalne prekvapila,,ja som myslela ze po normalnom porode taketo veci nie su ako bolesti a tak,,a zle zasitie to by ma vobec nenapadlo,,preboha ved ten doktor snad nesije prvy krat tak ako je mozne ze to tak dobabru,,,ja som normalne z toho prekvapena,,,
@hathor1231 si mu mala povedať, nech to skúsi ... mne to zas povedali po operácii, že treba veľa sexovať, aby sa to roztiahlo... ľahko sa povie, ťažko činí po tom všetkom prežitom. Podľa mňa to u nás bola malá časť z dôvodov, prečo naše manželstvo nevydržalo....
ahojte, no ja neviem, po druhom pôrode sa doktorka so sestrou rozprávali pri šití štýlom "toto má ísť sem? a toto?" takže neviem ako ma zašili, môj gynekológ mi nikdy nepovedal že by bolo niečo zle na kontrole, ale po druhom pôrode mám veľké problémy so sexom. nepomáha ani gél, máme sex z povinnosti keď sa raz za čas odhodlám 😝 proste ma to brutálne bolí. doktor mi hovoril že to kým nedostanem mrchu po pôrode, že ešte mi to dosť nemaže a neviem čo. no mrchu mám už pol roka a nezmenilo sa nič 😒
@hameeda no vidíš to.... bohužiaľ aj takéto sa stáva... ja mám odvtedy z prirodzeného pôrodu neskutočný strach .... nemôžem to vidieť, počuť, ani čítať. Ale detičky som ešte strašne chcela, tak som si ešte dvakrát prežila čakanie na cisársky na vzdychárni a snažila sa nepočuť mamičky,čo vedľa rodili.... normálne ma triaslo! Ale už ma to prechádza,viem, že detičky viac mať nebudem ( mám sterilizáciu), tak možno preto...
@amadora určite choď za ním, to nie je v poriadku!
@svetluska4 moja gynekologicka chcela pockat aby som si to umyvala v repiku a potom az by ma poslala do spitala ak by to bolo horsie lenze mam velmi starostliveho buduceho manzela 🙂 tak ten to posuril aby ma dali do poriadku a v nemocke som sa pytala lebo som z operaciou nesuhlasila a ze inak sa to neda ze by to velmi bolelo tak to musia tak urobit
@monulik88 haha dobra ako sa mas umyvat repikom z vnutra??? to len ak tak vyplach robit.
No mna to samotne vypalovanie lapiso nebolelo, to len potrel to masko a vsetko okolo to vobec neboli, odstranil to masko to tiez neboli. Ono to zacne stipat potom, ale to sa da vydrzat. Stipe to preto ze ten lapis olepta sliznicu a zide dolu vrchna vrstva. Pri piskani to tiez stipka ale za 2 dni je pokoj. A hlavne nemusela som ostat v nemocke.
Babi veeeelmi pekne vam dakujem za kazdy komentik a rodila som na antolskej tak uz aj tam su taky doktory a to prvykrat po porode ked ma sili mi povedali ze mi dali injekciu aby to nebolelo ale robili mi to za ziva tak taku bolest neprajem ani tomu najhorsiemu nepriatelovi!!!a teraz zase tie iste bolesti po operacii ma budu cakat :'-( tak este raz dakujem
@hathor1231
@henulienka
@amadora
@monulik88 Drž sa!
@svetluska4 kiezby to aj mne robili ale zial musim zase trpet :'-(
Dakujem velmi pekne @henulienka
ja mam zasite tak, ze ked som sa pozrela...no nie pekny pohlad, ale aspon to neboli...
@ivankaalenka no ja som mala predtym fakt ako pred porodom, ale co z toho ked som nemohla chodit,stat,sediet,umyvala som sa s bolestou a sex nemozny? teraz to vyzera strasne,ale aspon mozem zit "normany zivot".
@henulienka no to pochopi len zena 😒 😒 mne velmi pomohli sedenia u sexuologa, po 20tich mesiacoch od porodu som mala odvahu pouzit tampon 😅
@amadora spytaj sa lekara ci vas neodporuci ku sexuologovi, moze ti to uplne znicit manzelstvo. mozno potrebujes len zmenit typ gelu. skus zmenit gynkaca, nech mas istotu ze tam nemas nieco porusene..

@svetluska4 ahoj citam ze aj ty si mala podobne problemy mne okolo sitia tez narastlo to divne maso asi to zle zasili a musia mi to odstranit pod uplnou narkozou takze ma caka operacia boze tak sa veeelmi bojim ☹