Bolesť po nástrihu a šití
Ahojte baby tak 14.2. som porodila krásneho synčeka 🙂 ale mám problém robili mi nástrih a stále ma to veľmi boli chcela by som sa spýtať ako dlho Vás to bolelo, a ževraj sa to pekne hojí no mne to príde ako keby to nebolo dobre zašite neviem či to ešte chce čas ☹ ale vôbec nemôžem sedieť a ani poriadne chodiť....poradíte ?
@lenocka123 napisala som len take prirovnanie, co dievcina ktorej patril koment. ano. ja som mala minimalne bolesti. v porodnici ma nic nebolelo, sestricky ma museli krotit. doma na 5den som troska citila, ale nic strasne, v pohode som vedela sediet, kupila som si hned sprej a po dvoch dnoch vsetko zmizlo. preco by kazda zena mala mat bolesti? rodila som 7hodin, to bola bolest. 😉 ked som sla na kontrolu po sestonedeli svojej gynde, tak ta sama mi povedala, ze tak pekne sitie uz dlho nevidela.
@weronica1987 ked ti doktor povedal,ze sa hoji, tak je to OK. mne v porodnici davaliproti bolesti tabletky a na vlozku (myslim) betadine - to mi pomahalo. sedavala som na tom cestovnom vankusiku co sa davapod hlavu ...ked som sa jazvy dotkla pri sprchovani, bolela ma este dva-tri tyzdne poporode. az potom to preslo... pritom ma zassili (vraj) dobre a pekne, povedala mi aj moja gyndoska. len som sa velmi roztrhla vnutri a museli ma nastrihnut. (nebolo to rutinne, skratka bolo treba)
ahoj, tak ja som asi dva tyzdne po porode ani nezila, ani chodit som nemohla, nieto este sediet..len byt v pololahu al.lahu na boku..mala som sialene bolesti, pozasivana po konecnik, myslela som ze sa nikdy z toho nedostanem..mne bolo fajn iba v sprche, po kazdej potrebe a uuuplne najviac mi pomohlo sedavat na plienke namocenej vo vyluhu z dubovej kory. kupis to v lekarni, normalne ako caj vyvaris, luhujes 15min. a namocis uterak al.plienku.. poloz si to na igelit na gauc a aj napriek polestiam si do toho poriadne sadni..je to ulava a velmi rychlo sa zacnes hojit..je to antizapalove a idealne na jazvy. neodporucam ziadne maste ani nic ine..a len vetrat a vlozky len vatove obycajne, ziadne s gelom vo vnutri a foliou..a hlavne daj pozor, strasne to farbi dohneda a uz to nevyperies..ono, ja som este po roku jazvu citila, ale o dalsi rok som uz robila snuru a gymnastiku a som v pohode..sice uz nikdy nebues tam dole taka ako predtym..ja mam jazvu po konecnik a myslim ze mi ho aj o jeden steh stiahli a zmensili..blbe, no co uz..spolieham sa ze mam este mlade telo a sport pomoze
@adula12 je tam viacero faktorov, velkost nastrihu, aj rozdiel je ci je to prve,druhe ,tretie dieta atd. Myslim ze bolesti 5 dni po porode su viac nez normalne 🙂,to ze niekto s nastrihom a sitim nema bolesti je skor vynimka 🙂. Po tretom som uz bolesti nemala ani ja aj ked ma dost sili,ale po prvom strasne dlho.
@lenocka123 bolo to moje prve 😉
@adula12 ja viem 🙂
ja som mala bolesti cele sestonedelie, ale to preto, ez som bola par hodin po porode operovana pri hradzi. No bolest je normalna, trva to, kym to preboli, u nas v rodine rodia zeny furt a kazda jedna mi hovorila, ze to bolelo aj niekolko tyzdnov. Odporucam repikove sedacie kupele, alebo aspon prikladat repikove obklady a ja som si v lekarni kupila chlorofyl sprej, dost farbi, ale veeelmi dobre ucinkuje na hojenie ran po porode.
@weronica1987 mna roztrhlo,nenastrihli ma a sediet som nemohla 2 mesiace.... ☹
@weronica1987 nam porodne asistentky radili umyvat si tu ranu obycajnym detskym mydlom, ze to vysusuje a urychluje hojenie, ja som umyvala, opatrne, aby to nebolelo, mydlom bupi tak zvonku, pri kazdej sprche. tiez sa casto cez den sprchovat, ak ti ma kto byt 5 minut pri malom, zbehni do sprchy a potom vetrat, kedy sa da, behala som doma v nocnej koseli a v tych sietovych gatkach...
prajem krasne dni s malinkym 🙂
@weronica1987 je tu na MK skupina Zdravotné následky po pôrode, je to nová slupina a riešia sa v nej tieto problémy.
ahojky,moja skusenost je taka ze mna to bolo tiez dost...nemohla som si vobec sadnut,aj pri codzi to bolelo...velmi casto som si to umyvala pocas dna v studenej vode a ono to preslo do mesiaca...nic ine som nerobila a preslo to....len to trosku dlhsie trvalo🙂
No sklamem vás viaceré. Ja som si sadla až po 3 mesiacoch od pôrodu. A doteraz cez menštruáciu nemôžem sedieť vôbec. A to som rodila júl 2018 😭😭😭😭 Malá mala 4120g a 52 CM..

@adula12 vsetci ti verime ze druhy den po porode si skakala cez svihadlo 😀