icon

Bolesť po nástrihu a šití

weronica1987
19. feb 2015

Ahojte baby tak 14.2. som porodila krásneho synčeka 🙂 ale mám problém robili mi nástrih a stále ma to veľmi boli chcela by som sa spýtať ako dlho Vás to bolelo, a ževraj sa to pekne hojí no mne to príde ako keby to nebolo dobre zašite neviem či to ešte chce čas ☹ ale vôbec nemôžem sedieť a ani poriadne chodiť....poradíte ?

Strana
z2
lenocka123
19. feb 2015

@adula12 vsetci ti verime ze druhy den po porode si skakala cez svihadlo 😀

melania1
19. feb 2015

@angelinja myslim ze som maminke poradila v ramci svojich moznosti a skusenosti, tak ako kazda sa tu snazime.

adula12
19. feb 2015

@lenocka123 napisala som len take prirovnanie, co dievcina ktorej patril koment. ano. ja som mala minimalne bolesti. v porodnici ma nic nebolelo, sestricky ma museli krotit. doma na 5den som troska citila, ale nic strasne, v pohode som vedela sediet, kupila som si hned sprej a po dvoch dnoch vsetko zmizlo. preco by kazda zena mala mat bolesti? rodila som 7hodin, to bola bolest. 😉 ked som sla na kontrolu po sestonedeli svojej gynde, tak ta sama mi povedala, ze tak pekne sitie uz dlho nevidela.

ukulela
19. feb 2015

@weronica1987 ked ti doktor povedal,ze sa hoji, tak je to OK. mne v porodnici davaliproti bolesti tabletky a na vlozku (myslim) betadine - to mi pomahalo. sedavala som na tom cestovnom vankusiku co sa davapod hlavu ...ked som sa jazvy dotkla pri sprchovani, bolela ma este dva-tri tyzdne poporode. az potom to preslo... pritom ma zassili (vraj) dobre a pekne, povedala mi aj moja gyndoska. len som sa velmi roztrhla vnutri a museli ma nastrihnut. (nebolo to rutinne, skratka bolo treba)

giddens
19. feb 2015

ahoj, tak ja som asi dva tyzdne po porode ani nezila, ani chodit som nemohla, nieto este sediet..len byt v pololahu al.lahu na boku..mala som sialene bolesti, pozasivana po konecnik, myslela som ze sa nikdy z toho nedostanem..mne bolo fajn iba v sprche, po kazdej potrebe a uuuplne najviac mi pomohlo sedavat na plienke namocenej vo vyluhu z dubovej kory. kupis to v lekarni, normalne ako caj vyvaris, luhujes 15min. a namocis uterak al.plienku.. poloz si to na igelit na gauc a aj napriek polestiam si do toho poriadne sadni..je to ulava a velmi rychlo sa zacnes hojit..je to antizapalove a idealne na jazvy. neodporucam ziadne maste ani nic ine..a len vetrat a vlozky len vatove obycajne, ziadne s gelom vo vnutri a foliou..a hlavne daj pozor, strasne to farbi dohneda a uz to nevyperies..ono, ja som este po roku jazvu citila, ale o dalsi rok som uz robila snuru a gymnastiku a som v pohode..sice uz nikdy nebues tam dole taka ako predtym..ja mam jazvu po konecnik a myslim ze mi ho aj o jeden steh stiahli a zmensili..blbe, no co uz..spolieham sa ze mam este mlade telo a sport pomoze

lenocka123
19. feb 2015

@adula12 je tam viacero faktorov, velkost nastrihu, aj rozdiel je ci je to prve,druhe ,tretie dieta atd. Myslim ze bolesti 5 dni po porode su viac nez normalne 🙂,to ze niekto s nastrihom a sitim nema bolesti je skor vynimka 🙂. Po tretom som uz bolesti nemala ani ja aj ked ma dost sili,ale po prvom strasne dlho.

adula12
19. feb 2015

@lenocka123 bolo to moje prve 😉

lenocka123
19. feb 2015

@adula12 ja viem 🙂

hrjanka
19. feb 2015

ja som mala bolesti cele sestonedelie, ale to preto, ez som bola par hodin po porode operovana pri hradzi. No bolest je normalna, trva to, kym to preboli, u nas v rodine rodia zeny furt a kazda jedna mi hovorila, ze to bolelo aj niekolko tyzdnov. Odporucam repikove sedacie kupele, alebo aspon prikladat repikove obklady a ja som si v lekarni kupila chlorofyl sprej, dost farbi, ale veeelmi dobre ucinkuje na hojenie ran po porode.

ivetoy
19. feb 2015

@weronica1987 mna roztrhlo,nenastrihli ma a sediet som nemohla 2 mesiace.... ☹

zabina27
19. feb 2015

@weronica1987 nam porodne asistentky radili umyvat si tu ranu obycajnym detskym mydlom, ze to vysusuje a urychluje hojenie, ja som umyvala, opatrne, aby to nebolelo, mydlom bupi tak zvonku, pri kazdej sprche. tiez sa casto cez den sprchovat, ak ti ma kto byt 5 minut pri malom, zbehni do sprchy a potom vetrat, kedy sa da, behala som doma v nocnej koseli a v tych sietovych gatkach...
prajem krasne dni s malinkym 🙂

adriku
2. mar 2015

@weronica1987 je tu na MK skupina Zdravotné následky po pôrode, je to nová slupina a riešia sa v nej tieto problémy.

zuzankamirkova
21. mar 2015

ahojky,moja skusenost je taka ze mna to bolo tiez dost...nemohla som si vobec sadnut,aj pri codzi to bolelo...velmi casto som si to umyvala pocas dna v studenej vode a ono to preslo do mesiaca...nic ine som nerobila a preslo to....len to trosku dlhsie trvalo🙂

qvendolinka
10. máj 2020

No sklamem vás viaceré. Ja som si sadla až po 3 mesiacoch od pôrodu. A doteraz cez menštruáciu nemôžem sedieť vôbec. A to som rodila júl 2018 😭😭😭😭 Malá mala 4120g a 52 CM..

Strana
z2