icon

Bolesť po stolici dva mesiace po pôrode

p3tuliatko
7. feb 2013

Ahojte, chcela som sa Vás spýtať či ste aj vy niektorá z vás mali bolesť ked ste išli na záchod. Som 2 mesiace po pôrode a ešte stále keď idem na WC pociťujem neskutočne pálenie, bolesť, oškieranie a potom aj pride krv ☹ ☹ a ešte cca 6 hodín po navštívenia wc mám neskutočné pálenie. Čím to môže byť sposobené keď predtým som nikdy nemala stým problémy? Čo si nato môžem dať? 😒

Strana
z2
bobkovica
12. feb 2013

Ahoj, ja som 10 tyzdnov po porode a mam take vydute hrce na konecniku,, gynekolog povedal, ze to to nie su hemeroidy, ale nieco ine...nerozumela som celkom tomu odbornemu vysvetleniu ...zijem v zahranici... ale vraj to treba drzat v suchu a nepouzivat vlhcene utierky a pozor na stravu. Vraj sa to vstrebe same. Zacalo mi to asi v 6. mesiaci tehotenstva a po porode to uz nezmizlo. Dala som si poslat dubovu koru ale staci trosku trvdsia stolica a problem je tu znovu

dandulina
15. máj 2013

@bobkovica stravu treba troska upravit pri lieceni, to som dodrziavala aj ja..ak sa ti to zopakuje po neakych tyzdnoch, urob si ju znova..mne najlepsie pomohla

veronika63656
15. máj 2013

ja som mala tiez nejako 2 mesiace problemy so stolicou, ja som sa normalne bala ist na wc (neuveritelna bolest a krv), tak som si kupila tie glycerinove cipky aby sa mi lepsie kakalo, aby to tak nebolelo, ale potom to same preslo. a rano som pijavala bud actimel, alebo tie jogurtove napoje. ale teda take dlhe bolesti ako pises ty, ze 6 hodin to som nemala nikdy vzdy to do pol hodinky preslo

kristinapolusinova
19. jún 2013

@lililion Ahoj,prosím ťa a ako dlho si brala ten Diosminol?Mala si aj vonkajšie hemoroidy či len vnutorné?Ja ho beriem týždeň a zatial žiadne výsledky:(

petrussska15
14. máj 2014

Ja som používala viacere prípravky na hemoroidy no najviac sa mi osvedčil hemostop, dlho som sa s nimi trápila tak dúfa, že sa mi už nevrátia :(

monikazso
14. máj 2014

Tiež som mala podobný problém, ale časom to po pôrode prešlo asi tak do cca 6 mesiacov. Veľmi mi pomohli čipky Preparation H a večer som si dávala ovsené vločky na zmäkčenie stolice.

tish1986
26. máj 2014

ja som takmer 4 mesiace po porode a tiez mam hemeroidy. Stale sa to vracia :( Sprchy po wc a gely z lekarne riesia uz len symptomy, ale docitala som sa, ze treba riesit prevenciu / resp. pricinu a tou je, ze po porode creva zle funguju, kedze boli inak postlacane pocas tehotenstva a preto je stolica tvrda, casto to sposobuje zapchy a pod. Takze vela vela vody, zeleniny a ovocia, ale skor takych kde je vela vlakniny a menej cukrov. Sladkosti treba bud vylucit alebo aspon obmedzit na raz za par dni, pomaha aj kava nalacno alebo acidko (prirodne laxativum). Toto vsetko dodrziavam plus KAZDE RANO NALACNO 2 LYZICKY LANOVEHO OLEJA (mam ho z billy, ale je dostupne hocikde a dost lacny). TENTO OLEJ OBSAHUJE VELA VLAKNINY, MINERALOV A VIT.E, takze pomaha to zmakcovat stolicu a mozem to brat pri kojeni, aby synceka nebolelo brusko (ked som totiz skusala slivky alebo figy, islo to do mliecka a mal bolesti). Zatial mam uz 2 tyzdne pokoj, snad sa to uz nikdy nevrati :(

denda78
26. jún 2014

Ahoj,hlavne treba riešiť stolicu- ak je tvrdá tak je to zlé a môže sa to zhoršiť a skončiť krvácaním a riadnymi bolesťami. Ja som sa klop-klop zbavila problémov keď som si kúpila vlákniku ( začala som brať psyllium) a pomoho to výrazne. Trocha som bojovala s jeho chuťou - nič moc ale poradili mi Gastro psyllium VULM v kapsulkách beriem 2 kapsulky pred každým jedlom a som v pohode- ešte som aj trocha schudla 🙂

evadolna3
30. sep 2014

ja som mala po porode skor problem s mocenim resp. s jeho unikom :( bolo to hrozne.. lekar mi po case navrhol Incovenal Comfort.. nie je to sice este uplne idealne ale vidim rozdiely.. tak verim ze sa toho zbavim uple.. lebo teda je to hrozne :(

ludmilabb
2. okt 2014

@denda78 ja mam presne problem s tvrdou stolicou na zaciatku stopel a potom to uz ide, stolicu mam kazdy den, skusam kadeco jest ale je to hrozne, tlacenie je bolestive, stiplave, palive, krv na papieri aj v mise dnes som isla na gastro ze mam vela pit, odporucil dubove kupele, mast a cipky este tabletky na cievu boze ja mam z toho stres, radsej ani nesedim na zadku, bojim sa tie bolesti su hrozne ☹ hlavne sa mi neda vyriesit zmakcenie stolice, preco je na zaciatku taka tuha

nellinka08
11. nov 2014

jaaaaj aj ja mam tie iste problemy zeny moje... je to strasne... po porode som sa teda narevala... zasita az po zadok a problemy s velkou... vsetko mozne som pozrala a proste to neslo a neslo...myslela som ze uz bude len lepsie a lepsie... teraz mam 4 mesiace po porode a stale to neprechadza sice to bolo bolestive ale aspon nie take tuhe a dako to vyslo... ale teraz je to zas katastrofa nejde to von strasne to boli tlacim az som spotena lebo inak to nejde... som nervozna a len pomyslenie na wc je mi do revu... hned zajtra idem na tu dubovu koru... a budem sa modlit nech to prejde....☹

Strana
z2